July 7, 2012

Keberkatan Al-Qur'an, Solat Hajat & serta Doa.


My True Story Today: Keberkatan Al-Qur'an, Solat Hajat & serta Doa.

sesiapa yg kenal gua, memang lu orang tau gua ni jenis camne.. gua bukanlah budak surau, serbanitas mahupun tabliqan. tapi ni kesah benar dimana gua diberikan peluang untuk melihat sendiri Kuasa ALLAH berkat bacaan Al-Qur'an, Solat Hajat serta doa.

magrib tadi (6/7/2012) gua dengar azan magrib, tergerak hati ni untuk solat magrib berjemaah. lalu time azan gua siap2 la kemasjib, pakai baju melayu pink naik moto gi masjid. sampai trafik light, Merah. gua berhenti.. gua main press2 moto. tapi bile hijau je, moto gua mati. ahh sudah.. gua kelang kabut ketepi, start moto. selamat.. moto start gua jalan masuk masjid bandar tasik selatan.

lepas selesai solat magrib berjemaah, tergerak hati gua untuk baca Al-Quran sementara tunggu isyak. gua pun baca la Surah Ali-'Imran ayat 1-61.

bile je azan isyak, gua stop & terus masuk berjemaah. macam biasa, lepas jemaah baca doa. tapi malam ni gua rasa lain sikit. TERGERAK HATI GUA buat SOLAT HAJAT.


gua pun angkat takbir, solat sunat hajat. Dalam solat gua hajatkan supaya, gua & family diberikan petunjuk, dibukakan pintu rezeki, diberi kesabaran, dan pertemukan jodoh gua dengan wanita yang gua sayangi..dan lain-lain yang berkaitan macam biasa.

ye la kan.. gua bukan la alim sangat, lepas solat hajat gua doa.. gua doa ape yg gua hajatkan. doa bahasa melayu je. sebab esok gua nak buat kerja part time, gua minta dibukakan pintu-pintu rezeki.

habis solat gua balik. atas moto.. masa gua balik.. gua perasan wallet gua TAK DE. gua panik, gua patah balik masjid. TAKDE... ahh sudah... BARU JE DOA DIBUKAKAN PINTU REZEKI, gua plak xde rezeki. gua balik cari kat rumah.. mana la tau.. KOT-KOT ade terlupa ke.. tapi SAH.. gua memang bawak gi masjid tadi. soo gua patah balik masjid.. cari laluan moto gua tadi.

Gua teringat tadi moto gua buat hal kat trafik light.. ahhh memang jatuh situ.. gua cari2 balik tak jumpe. SAH ADE ORANG AMIK.

gua panik, balik rumah, gua call bank suruh batalkan kad bank gua. gua dah susah hati. IC, LESEN, semua kad bank gua ade dalam tu.. susah hati beb... duit dah la takde. lepas tu hilang pulak..

gua cuba bertenang dan anggap semua ni ade hikmahnya.. TIBE-TIBE ade orang ketuk pintu. gua bukak nampak seorang MAK CIK & anak perempuan dia cari gua. diorang jumpe wallet gua. diorang tengok alamat melalui IC gua. ALHAMDULILAH.. syukur.. gua jemput masuk minum2 dlu tanda terima kasih.

makcik tu kata, dia pergi hantar Al-Quran DIGITAL dia ada problem dengan pen.OTW hantar ke kedai, kat trafik light dia tersepak wallet gua. so dia amik cuba cari tuan punya wallet. Makcik tu pergi kedai yg dia beli Al-Quran digital tiba2.. Al-Quran tu OK je. so memang ditakdir makcik tu untuk jumpa gua. Gua borak2 ucap terima kasih, tiba2 bukak cerita yg makcik tu pembuat kuih raya. so gua berminat la nak cari duit lebih.. makcik tu offer gua jadi Dealer.

TERBUKAK PINTU REZEKI, dgn tanda terima kasih gua hantar makcik tu dgn anak dia bersama mak gua ke rumah diorang. makcik tu pun bagi la sampel dan kuih2 raya yg dia buat. so ni kuih raya.. BERKAT AL-Quran, Solat HAJAT serta DOA.. malam ni rezeki gua makan kuih raya & ade peluang business.. so.. SYUKUR ALHAMDULILAH... dan Insyaallah gua akan jual kuih raya jugak tahun ni macam tahun lepas. so sesiapa yg berminat boleh hubungi gua Farqhan Alchemists. PM je gua. ALLAH dah bukakan pintu rezeki untuk gua, so tinggal gua nak usaha cari rezeki je.

Sesungguhnya ALLAH MAHA BERKUASA dan MAHA PEMBERI REZEKI. syukur alhamdulilah.. ingat!! orang HUhA-HUha macam gua ni pun, Allah Maha Pemurah, dan Maha Penyayang.

sampel kuih raya
                                             sampel kuih raya yg makcik tu bagi

P/S: gua harap2 doa gua dipanjangkan jodoh dgn wanita yg gua sayangi termakbul gak.. hahahaha

       OHH mama.. SAYA MAU KAWIN.. keh keh keh keh
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...