December 23, 2011

Reality: 1 semester kehidupan Mahasiswa

Dalam 1 semester ada 20 minggu TAK termasuk minggu exam:

10 minggu kelas awal sem + 1 minggu cuti mid sem + 
8 minggu kelas akhir sem + 1 minggu study week = 20 minggun

dalam 20 minggu ni sebenarnya 1 minggu je semua mahasiswa tipikal
betul-betul study. STUDY WEEK. minggu ni la baru nak paham ape
yg blaja dlm kelas. baru baca balik nota kuliah untuk exam.

mana pegi 19 minggu lain? hurmmm dating/tgk movie/fesbook/jalan2/
/turunkan bendera najib/berpolitik/lepak2. ape study?????? HARAMmmmmm!!! hahaha

semperna study week ni, ini adalah peringatan kpt anda semua:

December 10, 2011

Umrah- Jangan Sekadar Berdoa

tadi gua chat ngan member gua nad, dia kata dia nak balik umah kejap minggu ni
sebab parent dia nak gi Umrah.

tibe-tibe gua teringat 1 kenangan lama ni,
citer pasal umrah.
gua harap citer ni dijadikan pengajaran.

DULU, gua ade sorang member.
lama dah gua kawan ngan dia. amat lama.
family dia pun kenal ngan gua.

ade la 1 tahun dekat2 nak SPM dlu.
mengenangkan kami nak spm,
Allah bagi rezeki lebih kat family dia.
dia & family dia dapat gi Umrah.
Syukur Alhamdulilah..

gua tumpang gembira gak sebab member gua dapat berdoa kat depan Kaa'bah.
bisik hati gua masa tu 
"kan best kalau gua dapat pegi Umrah jugak bleh berdoa dapat cemerlang SPM"
orang kata doa depan Ka'bah ni senang makbul.
tapi xmengapalah.. Allah maha mendengar doa hamba-hamba Nya..
doa kat mana-mana pun Allah dengar juga kan.

December 9, 2011

Tahi misteri

sebagai mahasiswa urban, gua lebih gemar tinggal di rumah sewa dari hostel.
gua menyewa bersama 5 student UMT yg lain. 2daripadanya housemate baru masuk sem 3 ini. dan tidak ketinggalan di rumah ini
ada pet, ye kawan2 gua ade bela binatang.
sebelum ni xde pet-pet ni. tiba2 je sem ni diorang nak membela..

gua? gua xminat bela-bela ni. dari gua bela binatang gua lagi sangup bela hantu raya.
at least bleh buat gua kaya.
tapi itu syirik. gua xbuat.

pet yg ade kat rumah gua ni adelah 4 ekor Udang galah.
5 ekor ikan ape tah.. dan 4 ekor ikan laga.
tak ketinggalan 2 ekor kucing perumahan yg slalu gua sepak terajang akibat naik atas
bumbung kereta gua sehingga ade kesan tapak kaki.

ye kucing2 ni amat takut pada gua. sebab bile gua nampak je dalam rumah. gua rembat dgn penyapu.
gua bukan seksa kucing, gua gertak je..(pukul lantai)

so kebiasaanya ketika gua ade dirumah, kucing2 ni pasti takde.
so ditingkat atas pasti tiada kucing.

angkara ke-busy-an sepanjang hari, biasanya gua balik kol 2pagi.
seperti biasa sebelum tido gua akan mempersiapkan diri.

masuk bilik.
bukak baju.
pakai kain pelekat.
masuk toilet.
buang air kecil.
basuh kaki.
basuh muka.
masuk bilik
tutup lampu.
fesbuk update
tido.

itu la rutin seharian sebagai mahasiswa urban di terengganu yg x Urban ni.
dan setiap pagi selepas makanan yg semalaman telah di proses,
gua akan melakukan proses defecation, kerana proses penghadaman gua amat baik sekali.

pagi ini gua bangun pagi.
walaupun jumaat cuti. gua bangun pagi sebab ade test kimia di dewan kuliah menanti.
gua tak terus ke tandas tuk mandi. sebaliknya gua baca nota terlebih dahulu melambangkan
MAHASISWA cemerlang.

dlm stgh jam gua study, tibe2 gua sakit perut (bagaikan rutin harian dalam jadual gua kena defecation)
jadi tanpa membuang masa, gua menuju ke toilet.
Alangkah terkejutnya... YA GUA AMAT TERKEJUT.

October 11, 2011

Cinta- dari pandangan Science Fizik dan Biology (part 1)

Sifu gua, M.Subash pernah berkata di dalam kelas bio-fizik tahun 2007.
di dalam kelasnya dia berkata, 

setiap badan manusia mengeluarkan gelombang/wave dan mempunyai frequencynya yang tersendiri.

sebagai contoh:

Sekiranya si A mempunyai hubungan dengan si B, (Suami-Isteri/Anak-Emak/Kembar/Kekasih).
Pada 1 tahap wave frequency dihasilkan si A akan synchronize dgn wave frequency B.
Kedua-duanya akan mencapai 1 gelombang pada frequency yang sama.
 
atau dengan bahasa mudahnya Aura si A berada di tahap yg sama dengan Aura si B.
Apabila sesuatu berlaku pada si B, si A dapat merasai apa yang berlaku pada si B.

contoh: hubungan antara Ibu dan Anak

apabila kasih seorang Ibu itu kuat terhadap Anaknya,
Aura anaknya (wave frequency) akan seiring dengan Ibu.
jadi sekiranya berlaku kemalangan atau sesuatu yg baik/buruk menimpa anaknya.
ibu akan terasa. dalam bahasa melayu klasik ia dipangil naluri seorang ibu.

sama juga dengan hubungan suami isteri.
katakanlah si suami memandu laju dan accident tengah jalan.
secara automatic isteri merasai sesuatu yg tidak kena menimpa.
buktinya.. ketika isteri basuh pinggan tiba2 terlepas pingan jatuh bederai.
atau ketika menjahit baju, tiba2 jari isteri tercucuk jarum hingga berdarah.
contoh2 ini banyak disiarkan dalam drama melayu tv 1,2 dan tv3.
so penjelasan secara saintifiknya terdapat wave frequency yg sama antara suami dan isteri.

kembar seiras
contoh lain yang hampir sama adalah hubungan adik beradik kembar (kembar seiras). jika sesuatu berlaku pada si kembarnya, pasangan kembarnya akan terasa. Sebab itu ada digalakan sekiranya salah seorang kembar ingin berkahwin. adik beradik kembarnya perlu dikahwinkan sekali dengan pasangan masing2 pada hari yg sama. Ini untuk mengelakan kekeliruan sex yg dialami oleh sebelah pihak.
bayangkan kalau si A melakukan hubungan sex, kembarnya A" yang tidak berkahwin akan ternaik syahwatnya.. sebab itu hendaklah dikahwinkan kedua2nya sekali.

Kekasih
yang ni yang paling best... Hubungan Pasangan Kekasih.
walaupun hubungan wave frequency ini hanya dapat disahkan selepas berkahwin.
tetapi gelombang ini (wave frequency) secara theory  nya bermula ketika saat bercinta.
sekiranya si lelaki mencintai perempuan tersebut dan begitu juga dengan perempuan tersebut.
Wave frequency (aura) kedua-dua individu ini akan sama.
contoh situasi,

apabila seorang perempuan teringatkan seorang lelaki, dan cuba untuk sms lelaki tersebut.
lelaki itu secara automatic dapat merasai aura pangilan perempuan tersebut sebelum dia dapat sms.
dan ketika baru je lelaki itu mula mencapai henfon untuk call perempuan tersebut, sms perempuan tadi pun sampai.

so bagi gua cinta/sayang itu berkait rapat dengan wave frequency seseorang individu

ramai orang kata CINTA itu BUTA.
mereka betul sebab wave bukan cari pakai mata, sebab cinta bukan berada di mata, tapi cinta itu lahir dari jiwa (tempat lahirnya aura wave frequency).

sekiranya post entry ini mengalakan, gua akan sambung lagi mengenai FAKTOR yang menyebabkan wave frequency ini sama.

ini yang gua belajar, kalau sifu gua tipu gua, maka tipulah gua.

bagi gua cinta berkait rapat dengan science, bukan stakat bio & fizik, chemistry pun ade,
contoh;

"Awak, antara saya dan awak ada Chemistry lah"

October 7, 2011

Penipu

penipu & pelakon ni adalah sama tapi tak serupa
 
yang membezakanya adalah,
Pelakon, berlakon di atas pentas (menipu orang yg ada dibawah)
dengan emosi dan 1 jalan cerita

Penipu pulak,
berlakon di bawah pentas (menipu orang yang ada di sekeliling)
dengan emosi dan berbagai-bagai jalan cerita.

nak contoh cam ne org menipu??

haah mcm aku ni lah, tengah tipu korang..
lakonan tu seni, tipu tu keji.

September 4, 2011

Kenapa...

Di sebuah rumah banglo 4 tingkat. di sebuah majlis akad nikah.
semua kaum kerabat, sahabat handai pihak Adi dan mastura sudah berkumpul ingin menjadi saksi majlis pernikahan Adi & Mastura.

Adi Siap Berbaju Melayu Putih duduk diatas bantal depan tok kadi.
mastura pula duduk bersimpuh di atas bahtera bantal disebalik selendang yg menutupi kepalanya..
kedua-dua mempelai nampak ayu dimata pengunjung semua

maka sebelum akad nikah bermula, tok imam bangun dan berjalan kearah pengantin perempuan untuk mendapatkan kepastian. setiap langkah tok kadi kearahnya, mastura semakin gelisah.. tangannya diramas-ramas cuba menenangkan diri.
lalu tok imam bertanya:

"wahai mastura binti idrus, adekah kamu bersetuju untuk dinikahkan bersama adi safwan bin hanafi"

mastura diam..
tok kadi bertanya untuk kali kedua

"adakah kamu setuju mastura?"

"tak.."
jawab mastura perlahan..
suasana diruang tamu mula kelangkabut, mak mastura hampir pengsan, mastura pula diam dengan penuh kerisauan.

pantas adi bangun lalu pergi mendapatkan mastura..

"mastura, kenapa buat abg mcm ni, bukankah ini yg kita mahu"
mastura diam.

"Mastura kenapa mastura? dah 3 tahun kita tunang, ape salah abang mastura"
mastura diam.

"Mastura xnak kawin dgn abg?"
mastura mengeleng kepala tanda taknak

"mastura pasti Xnak kawin dengan abang"
mastura anguk pelahan

"kenapa mastura, kenapa??
mastura diam seribu bahasa. ayah adi sudah mula sesak nafas. manakala tetamu semua dah bergosip soksek-soksek..

"mastura bagitau adi mastura, kenapa buat abg begini"
mastura tepat pandang kemata adi yg sudah berglenangan air mata.

"MASTURA KENAPA MASTURA!!!"
adi meninggikan suara tanda marah serta keciwa..

dengan perlahan, mastura menuju kepintu kamarnya sebelum masuk meningalkan tetamu, mastura pandang kearah Adi,
adi menanfis teresak-esak sambil bertanya
"kenapa mastura,kenapa!! bagi tau abang jawapanya.. setelah sekian lama kenapa mastura buat begini"

dengan penuh yakin mastura menjawab
"Konek Abg Kecik"

Raksaksa Mengamuk Di Kuala Lumpur

Farqliqabushhhswear Vs Ultraman Nibus 
Ahad, 6 Syawal 1432, Tragedi tergempar di ibukota apabila Ultraman Nibus muncul melawan Raksaksa yg bergelar Farqliqabushhswear ini berikutan Raksaksa Farqliqabushhhswear naik berang apabila Produk 1Malaysia lychees dlm tin mempunyai lebel yg sungguh Noob.

Raksaksa itu mengamuk sambil menjerit-jerit "warrghhh" sambil mengatakan " Fak Fak Fak lebel hodoh nak mampus, Mahal plak tu..". Raksaksa yg pergi kekedai 1 Malaysia dengan niat nak beli lychee kegemaran sebenarnya baik tetapi naik berang dengan Propaganda kerajaan Malaysia yg mengatakan Barang 1 Malaysia 40% lebih murah dr kedai lain.

Oleh kerana merasakan dirinya ditipu, Raksaksa tersebut ingin menghubungi Kementerian Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna tetapi gagal berikutan ramai Operator telefon Xangkat sbb sebuk makan kuih raya.
Raksaksa tersebut tidak dpt menahan marah dan menjerit

 "Bangang Punye Kedai, dah la jual barang mahal, lebel brand barang pun hodoh gile.. Fak Ape ini Semua? baik gua gi kedai Yew Chong xpun kedai Linggam.. Penipu!!"
hodoh gile label : Xblaja marketing product ke?
Demi mengewal Rahsia Temberang Pihak Pengurusan 1 Malaysia, Pengerusi 1 Malaysia Abdulah Taib Gendut menghubungi Kerajaan Jepun untuk menghantar Ultraman. dan Akhirnya Ultraman tiba untuk mengawal keadaan. Raksaksa  Farqliqabushhhswear naik berang dan terus lawan Ultraman Nibus, ingin mengetahui kesudahanya??? dapatkan Bluray Ultraman 1Malaysia di kedai2 1 Malaysia berhampiran anda sekarang!!!

saat indah farqlibushware bersama Ultraman Taro
Watashi ako ni Sadar yang barang harga mahal tapi see mahal barang di kedai 1malaysia mahal lagi barang Nippon, Halal?? X... kat jepun barang Xhalal.. kedai 1 Malaysia Halal sebab tu mahal.. watashi Hanya see jalankan tugas-kun. -Ultraman Nibus 


watashi bukan Ultraman 1 Malaysia,
 Watahi hanya menjalan kan tugas di hari raya

August 29, 2011

Sorry Seems To Be The Hardest Word (raya special)

Gua cadangkan sambil baca post ampun maaf gua ni, lu org Click play lagu ni untuk lebih mood.. Gua touching layan lagu ni sambil tulis entry maaf ni
Elton John-Sorry Seems To Be The Hardest Word (original version)
sekarang gua nak mintak ampun maaf dengan penuh ikhlas, gua bukan nak mintak maaf adat macam slamat ari raya maaf zahir batin
tak bukan begitu.. gua nak mintak maaf seikhlas hati gua.. YES sorry seems to be the hardest word, gua xmampu nak jumpa sorang2 mintak maaf, gua masih ade ego nak mengakui kesalahan gua yg susah gua lepaskan.. dan gua ade perasaan malu yang susah untuk gua mintak maaf depan2.

 sekiranya sesiapa, Musuh gua, EX-Member gua, ,member gua, kenalan gua or sesiapa je la yg baca blog gua.. tolong bagi tau mana2 yg korang kenal dalam list name ni, yg GUA MINTAK MAAF DARI HATI semperna hari raya ini.

sesungguhnya Ramadhan kali ini lebih bermakna dari ramadhan sebelumnya... misi gua ramadhan kali ini ingin membersihkan hati.. so diakhir ramadhan menjelang syawal ini, gua Try ingat balik kesalahan gua selama gua hidup dengan Hamba2 Allah yg lain.. yg gua rasa gua Xsalah pun, kira biarlah kali ni gua mengalah.. kalau lu orang rasa gua ade buat salah kat mana2 Hamba-hamba Allah tanpa gua sedar.. Gua mintak maaf.

gua xdapat nak sebut satu-satu kesalahan gua pada semua hamba allah ni, jadi gua hanya akan listkan nama insan-insan yg pernah gua sakiti dan nama-nama sahabat yg gua kenal, kepada yg xde dalam list.. gua mintak maaf jugak.
sesunguhnya gua hamba Allah yg banyak dosa.. dan gua ingin meminta maaf sesama umat manusia dulu supaya titik2 hitam dihati gua dibersihkan.

gua sebut nama secara random dan gua harap, mereka memaafi gua.


  1. Mohammed Amirul Syameer Mohd Yusof
  2. Mohamad Nazlan Eqwan b Syafiee
  3. Muhammad Syazrin Chu b Syarifudin Chu
  4. Syafikah bt syafiee
  5. najmi bt syafiee
  6. En Syarifudin Chu
  7. Niesa bt Rafizi
  8. Aisyah Najihah
  9. Farah Syakila
  10. Asfarahin
  11. Che Ta b Chetalata md nazri sekeluarga
  12. Aidil Azuan
  13. Dayana Natasya
  14. Jowani Johari
  15. Puteri
  16. Hariz Norazman
  17. Hasif Norazman
  18. Hafriz Hamzi yahya
  19. Lim Koi Feit
  20. Manchu
  21. syafiq shamsudin
  22. Amirul
  23. jamil
  24. firdaus abdul rahman
  25. firdaus zainudin
  26. Ayie(syukri umt)
  27. Norazreena binti rahmad
  28. Siti Ezury
  29. nida khairi
  30. amirul ferdaus abd karim
  31. amir kadir
  32. natra
  33. khairul aman
  34. nurul safiah muhd khasim
  35. sufiah
  36. adi syafsya tazani
  37. nurul aziz
  38. zeti syazana
  39. farish rayyan
  40. iszudin
  41. mohd azrin
  42. clearence billy
  43. azlan sakdi
  44. azmil
  45. Dr. Tei Woo Chiat
  46. Dr.Khairul
  47. Dr.Amir
  48. Ustaz kasyfullah
  49. semua lecturer umt
  50. semua lecture kmns
  51. En jambang
  52. En Mas Adeki
  53. mr.Brian
  54. jiran tetangga gua
  55. pembaca blog ikutsukaguala
  56. pembaca status FB gua (522 org)
  57. friend request gua (19org)
  58. Member2 FB gua (522 org)
  59. jiran-jiran tetangga
  60. Fara Esya
  61. Syud Abadi
  62. yayah
  63. Faizah ismail
  64. arina ahmad
  65. ili syazana
  66. sarah athirah
  67. atiqah kemek
  68. Zana Zaily
  69. maisarah
  70. asmah
  71. nurul
  72. james tan
  73. Luzman halim
  74. firdaus samad
  75. operator astro
  76. operator bank
  77. Telekom (TM)
  78. pak guard kmns
  79. pak guard UMT
  80. Hang Helmi
  81. Bukhari Akil
  82. 'Izzat Faiz
  83. Abdullah Sajid
  84. Fithrie
  85. Ayzat Mustakim
  86. syaqiff
  87. pekerja-pekerja kedai mamak abdul ghani
  88. M.Subash Mannan
  89. ara zara
  90. aween
  91. auni izzati
  92. suria
  93. abg man 
  94. abg jiji
  95. en. bad
  96. che pah
  97. shark
  98. Angel
  99. ekyn za'aba
  100. elya syafinaz
  101. erna
  102. euginie
  103. carol victoria
  104. iela alias
  105. mohd jamil
  106. kamal farhan
  107. mazreen fareha
  108. mimi umt
  109. mubin amerudin
  110. mohd nasrulhaq
  111. cikgu mysara ahmad
  112. nafizal nayan
  113. didi
  114. ridzuan rahim
  115. samsuri abdullah
  116. syakila zainal
  117. emotic group
  118. bip crew
  119. sue cikong
  120. syazwan omar
  121. elly
  122. atirah ismail
  123. yunus(alip)
  124. nenek gua
  125. arwah nenek gua
  126. kedua-dua arwah atok gua
  127. makcik2 gua
  128. muhd najmi
  129. insan2 yg pernah kena maki dengan gua
  130. Kutu (nama samaran, nama betul dah lupa 4 kuning SKPTD 2000)
  131. dan semua mengenali diri ini
  132. Serbanitas
  133. Tabliqan
ini je nama gua dapat ingat stakat ni, kalau ade kesalahan gua kat orang lain, gua harap korang maafkan gua, lepas je sembahyang raya nanti gua nak senyum kat semua orng.. kepada nama2 diatas walaupun bukan semua gua buat salah..  atau ade yang simpan dendam makan hati ke, gua mintak maaf banyak2 betul ikhlas gua mintak maaf, lepas ni kalau gua jumpa korang, kalau gua senyum tu, senyum la balik.. tanda korang maafkan gua


Sesungguhnya gua hanyalah insan yang lemah penuh dosa, mintak ampun maaf salah dan silap. kalau lu orang ade buat salah kat gua, gua maafkan siap-siap. ye segala kesalahan nama2 gua sebut kat atas ni, ade ke takde, gua tau ke tak, gua tetap maafkan. kalau gua ade terhutang kat korang, bagi tau gua.. gua bayar.. 

dan Akhir kata dari gua..
Selamat Hari Raya, Maafkan Diriku, Dan jangan lupa namaku

kerana Allah gua mintak maaf, dan Kerana Allah jugaklah kalau ade terputus sahabat, dengan ikhlas aku nak jalinkan semula.. ampunkan daku, sesungguhnya aku insan Allah yang lemah tidak mampu jumpa depan2.

p/s: kalau korang yg baca ni kenal nama2 yg gua sebut kat atas.. tolong sampaikan maaf gua. sebab gua insan yang malu meminta maaf depan-depan because 

SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD

August 20, 2011

Rahsia seorang Tokey Mercun

gua dgn mercun ni ngam.. macam abg adik,

gua main mercun, pom pang pom pang sana sini..
gua main mercun sampai pakcik dri surau dtg kejar gua & kuncu2
gua main mercun sampai gua tersalah aim tembak umah orang
gua main mercun sampai gua tau semua jenis mercun
gua main mercun sampai gua sendiri jadi taukey mercun

gua dgn mercun cukup true la.. best friend punya.
lu bayangkanlah gua darjah 3 jual mercun.
pastu xpuas hati gua repeat form 3 gua jual mercun

gua dgn mercun ade byk pahit manis:

yg pahit:
time gua darjah 3, malam raya gua main mercun mancis dan mercun papan cina
time main mercun mancis tu, tibe2 sumbu mercun tu terkena api sumbu mercun papan gua yg panjang tu..
mercun ni yg buat tgn gua mcm pakai glove time raya
gua cuba slamatkan dgn potong sumbu mercun tu..
perghh.. meletup mercun tu kat tangan gua.
akhirnya raya tahun 1999 mase gua darjah 3 tu, gua raya dgn tangan bengkak mcm pakai glove.
nasib baik xputus jari gua..
maybe tu la balasan dosa gua, time smayang terawikh gua tertembak Rumah org guna mercun Thunder Clap letup 2kali.. gua rase makcik umah tu sumpah gua kot.
tapi smangat gua KENTAL beb.. selepas trauma 2 tahun, gua sambung main mercun

yg manis:
wahh yang manis mase gua form3.. gua merupakan taukey mercun yg berjaya.. modal gua kuar rm250,
gua beli 1 bag rm5, gua jual 1 bag rm45
untung bersih gua dapat rm500, lepas tolak modal. kaya tak kaya gua raya tahun tu.. Kasut NIKE ori butik mid valley rm500 gua angkat.. perghhh duit mercun gua. mane tak kaya.. gua beli 1 bag mercun bola/telur rm5, Gua jual kat member gua @amirul Syameer rm40, gua jual kat org lain rm45.. 
untung gila kan?? haah.. sebab tu bile time puasa ade je org jual mercun.. sebab jual mercun ni bleh kaya macam org jual DVD pirate.
lagend x lagend business gua. tu gua buat part time je..

mercun ni yg buat gua kaya time tu
lagi 1 gua nak citer, mase gua jual kat skolah dulu, form 3 tahun 2005. gua bawak gi skolah jual kat budak2.. sekali tu ade customer gua yg mana tah, pegi pedajal Pengetua Gua, Tuan Haji Sidek (nama glamour Sidek Man a.k.a MasAdeki). Ade ke patut dia pegi baling mercun mancis kat kepala botak Pengetua gua, mengamuk la org tua tu. habis sport check 1 skolah.. gua time tu pengawas.. pengawas jual mercun weii... hahahah

so, nak cari pesalah tu, SEMUA student lelaki form 3 Smk Bandar Tasik Selatan kena jemur tgh panas atas jalan tar. selagi xde org ngaku sape baling, xboleh balik. time puasa kena jemur memang seksa beb..
tapi memandangkan gua ni taukey mercun yg semua org kenal.. gua terima hukuman dengan redha..
tapi gua tergelak la kan budak lain, kena jemur skali.. kah kah kah

last2 bag mercun yg gua sorok tu, kantoi PK HEM jumpe.. tapi time tu bag tu xde kat gua.. so gua terlepas mulanya.. tapi gua plan 1 strategy, gua trus jumpa pengetua, gua goreng cikgu kata gua mangsa keadaan, kawan gua tumpang bag gua.. gua cuma nak pulangkan mercun member gua balik je.. perghhh gua tipu pengetua beb.. ayat bunga gua kasi:
pengetua gua (harap dia dapat maafkan gua)

"cikgu, kalau saya salah, xkan saya berani dtg jumpe cikgu pengetua depan2.. saya mangsa keadaan cikgu, BERANI Kerana Benar. xkan la seorang pengawas yg setia berkhidmat nak langgar peraturan? saya student yang baik cikgu.. ini semua salah kawan saya, dia mintak saya tlg bawak dtg skolah sebab dia tertinggal kat umah saya smalam. bila jadi mcm ni saya jadi mangsa cikgu. Saya datang masuk bilik pengetua sebab saya BERCAKAP BENAR cikgu"

perrghhh gua goreng ayat ni depan pengetua & cikgu pengawas... student form 3 dah petah berkata-kata..
smart x smart lah.. gua terlepas dari segala tuduhan.. tahun berikutnye gua letak jawatan jadi pengawas.. cikgu pengawas xbagi gua letak jawatan dia kata.

saya ade niat nak lantik awak jadi bakal ketua pengawas sekolah ni, stakat ni saya tgk awak je yang paling sesuai. kalau awak nak berhenti pasal kes tahun lepas, saya xizinkan. saya tau awak tak salah.

so gua dah tekad gua xmo jadi pengawas sebab nanti student yg bengang kena jemur kata gua pengawas tokey mercun.. jatuh image gua sbagai pengawas. so sblom rahsia terbongkar, bia cepat2 gua letak jawatan.

gua bagi alasan ni kat cikgu:
cikgu, saya tau saya Xsalah, tapi sy tak mampu nak penuhi kehendak cikgu, saya nak fokus untuk SPM cikgu, form 4 saya nak fokus dan bina hidup baru. cukuplah sy dapat 4A 4B je PMR. saya nak berjaya dalam SPM cikgu. saya harap cikgu faham

perghhh penuh drama ayat gua, Xsia2 gua layan citer drama melayu tv3.
semua ni true story, gua x ubah 1 apa pun. ini citer gua dan mercun sahabat gua. ini pertama kali gua bukak rahsia kes mercun gua kat skolah. gua harap pengetua gua MasAdeki a.k.a Tuan Haji Sidek baca blog gua dan maafkan gua keran kencing dia hidup2..

semperna bulan ramadhan ni, gua mohon ampun kepada semua pelajar lelaki form 3 (PMR 2005) smk Bandar Tasik Selatan, sebab angkara gua dan customer gua.. kita kena jemur 1 jam. hehehe

August 14, 2011

Message Ikhlas :Baliklah Kampung Beraya

gua plan nak tulis kt status FB je, tapi gua rase mcm panjang sgt la plak.

umur2 mcm gua dan kebawah sebenarnya TAK MEMAHAMI erti sebenar balik kampung beraya sebenarnya, yg gua paham, gua duk KL, balik kampung jumpe atok-nenek, jumpe cousin mkn ketupat.
ye la kan, gua duk KL, tingal ngan makbapak, raya pun ngan diorang slame ni. Mane lah gua tau rasa sebenar BALIK KAMPUNG BERAYA ni, gua org KL.

tpi hari ini gua paham erti sebenar itu;

gua blaja kat UMT, Terengganu, jarak gua dgn rumah 655km, jarang gua dpt jumpe family gua, cuti sem je.  bila gua balik ke KL, gua drive 655km, 8 jam, bila sampai jer KL

melihat senyuman terukir di wajah ibu menyambut kepulangan anaknya, sudah cukup membuahkan rasa riang gembira dihati gua. terlepas segala rindu yg terbuku didada. hati gua PUAS mengatakan "Gua SUDAH PULANG"


"jadi, fahamilah perasaan sebenar ibubapa anda bila mereka pulang ke kampung mereka.jangan sesekali mengeluh, kerana mereka juga inginkan kegembiraan."
massage ikhlas balik kampung beraya ini, di taja khas oleh :

Farqhan Alchemists & Persatuan Penjual Kuih Raya Malaysia

August 1, 2011

ini BUKAN UCAPAN PUASA- ini Video luar Biasa

Biasanye umat manusia yg begelar warga negara MALAYSIA mesti tengok TV pukul 8 untuk pengumuman puasa.. Xkira la melayu ke,cina ke, india ke, mesti tengok Pengumuman Rasmi PUASA yg disampaikan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja..
sebosan manapun ucapan diorang.. skrip yg digunakan sama je tiap2 tahun tetap nak tgk gak...

tapi harini gua bagi kelainan skit..
ini adelah pengumuman puasa amtur yg LOL!!!



ini adalah 1 usaha murni, berniaga sambil berdakwah suruh puasa, misi untuk mencari rezeki duit raya.
gua rasa mamat ni niat hanya nak buat lawak, suruh puasa, sambil berniaga.. apa salahnya Lu orang support mamat ni ... beli kuih sebalang dua.. kalau mak korang slalu  beli kuih product kilang kat mydin yg xsedap tu.. korang apa kata tahun ni Try test beli kuih raya Online..

Baru modern hidup serba canggih, kuih raya pun beli kat internet. caranya mudah.. sms ke BAHULU MAK JEMAH AF ke 0147941337.. pembelian melalui bank in untuk delivery service (pukal) disediakan..   xpun PM je facebook gua (Farqhan Alchemists).. order brape mau, gua bleh tolong mamat ni..

kuih yg mamat ni jual : BAHULU, ALMOND LONDON, TART NENAS.. sedap ini home made punya,, yg paling penting DIJAMIN HALAL (walaupun xde sticker halal dari jakim) kuih raya pun nak pakai sticker, bangkrap la beb.. so ape tunggu lagi, meh beli.

gua kenal mamat ni, mamat ni ade VISI & MISI, walaupun video ni nampak BODOH, tapi ini adelah 1 cara mamat ni usaha tuk cari rezeki. gua respect mamat ni sebab dia ade usaha nak jadi BOS sendiri.. bukan macam budak University Skang ni, Blaja tinggi2 nak cari kerja Makan Gaji, Jadi KULI...

gua yakin, mamat ni akan pergi jauh lagi.. tapi korang kena la support mamat ni, supaya mamat ni jadi USAHAWAN Bumiputra yg berjaya..

tunjukan sokongan padu korang... beli kuih raya ONLINE, murah je.. jangan segan bertanya PM ke Farqhan Alchemists atau hubungi mamat ni di 014-7941337 untuk tempahan.

July 10, 2011

SEJARAH,ISLAM, BERSIH, POLIS- dimanakah rasionalnya???

ni bukan la blog politik, ni blog gua, ikutSUKAgua la gua nak tulis pe.

gua ingat lg thn 1511, ala... tahun 1511, lu org tau x? tu la, cikgu suh bukak buku korang sebuk hisap rokok kat toilet. padan muke sejarah SPM fail.. tahun 1511 adelah tahun melaka diserang Portugis. so tarikh tu adelah tahun bermulanye penjajahan negara Malaysia tercinta...

ok then kat skolah dulu kecik2 lg parent n cikgu tadika gua ajar 31 ogos 1957 adelah hari kemerdekaan Tanah Melayu.. skang ni aman makmur dgn name MALAYSIA. wahhh tiap2 tahun, 31 Ogos time zman gua budak skolah dulu.. pagi2 gua bangun pagi, gua bace doa dlu, pastu trus gua nyanyi lagu NEGARAKU..

pergghhh patriotik gak gua dlu.. bile gua kira2 balik, 1957 tolak 1511 = 446 tahun negara gua dijajah..
dlm 446 thn tu, brape byk mayat dah terkubur atas nama KEMERDEKAAN, KEAMANAN.. gua kecik2 lg dah pikir cam tu.. yg tu terkubur, yg Xterkubur, yg mati kena bom bersepai? yg mati masuk sg, masuk laut. brape ramai???

pastu gua pikir balik, dlm thn 446 tahun dijajah tu, bile India & Cina masuk Malaysia? ohh diorang masuk Last Minute.. time British bwk masuk buruh asing ke tanah melayu. haaah diorang kena keja kat lombong, kat estate... alaaa... last minute...

hari ni, 10hb julai 2011.
Gua Org KL.. KUALA LUMPUR, gua pure KL. gua lahir 18.3.1990 di dalam wad bersalin HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR. gua skolah di KL. KL ni rumah gua. ye gua KL, KL maju, gua rase gua maju.
gua ade keta, gua ade rumah, gua ade laptop, gua ade internet, gua ade TV LED 42", gua ade Home Theater, hidup gua mewah, hidup gua aman.

gua bukan anak datuk, gua anak polis trafik, polis cabuk pangkat koperal. gaji bapak gua sikit, mak gua bisness, bapak gua pun ade bisness, Alhamdulilah rezeki yg Allah bg pada gua byk. dengan usaha family gua, gua dapat SURVIVE dgn aman.. kawan2 gua yg bapak dia Keja Bank,Polis Pangkat Tinggi, Doctor, dll semestinya lagi "Senang" dri gua. Alhamdulilah, negara gua aman tenteram, makmur, ekonomi baik, gua pun berpelajaran tinggi gak. dpt masuk IPTA (UMT) syukur...!! dapat pinjam PTPTN syukur..!!

TAPI....
semalam, gua tak aman, rumah gua diceroboh... ye KL diceroboh, Jln kt KL tutup, kedai tutup, polis ramai berkerja. hari sabtu spatutnye gua dpt lepak minum teh o ais ngan BAPAK gua kat kedai mamak. gua spatutnye bleh tgk citer transformers 3D kat Golden Screen Cinema, gua sepatutnye bleh beli buku Coordination Chemistry kat Pustaka Mukmin, xpun kat MPH. gua spatutnye bleh gi Reunion ngan Classmate gua.. SABTU adelah hari bermakna bg gua.

TAPI GUA TAK DAPAT BUAT SEMUA TU.. sebab apa?? SEBAB ade MANUSIA yg BUTA SEJARAH, terikut2, EMOSI, BODOH, X bersyukur, TAK HARGAI KEAMANAN.


TAHUKAH korang??? PERANG DAH TAMAT!!!
smalam ade perhimpunan haram di KL, Gi mampos la sape pergi, BERSIH ke, PERKASA ke. PATROIT ke, yg korang gi buat kacau kat KOTARAYAKu buat pe?

"ketenanganku kau kocak dengan kegelapan" ye korang semua.. korang yg buat kacau!!
gua bukan mufti nak hukum haram halal, gua bukan keyboard warrior yg nak berperang ngan "papan kekunci", tapi gua nak bagi tau yg korang semua dah buat 1 DOSA yg jelas smalam.

korang yg berhimpun, mejeritlah ape pun, korang dah sekat rezeki peniaga2 di KL, korang dah Halang industri pelancongan negara, korang dah ganggu pengguna jalan raya, korang dah MESYUSAHKAN orang, korang dah POTONG REZEKI sesuap nasi KAMI. ye Korang dah kacau hidup KAMI.

ye gi mampos sama lu PKR, PAS, PEMUDA UMNO, DAP... ye yg paling penting gi MAMPOS KORANG YG GI PERHIMPUNAN, bapak orang ke, mak orang ke, anak orang ke,... KORANG dah ceroboh keaman negara aku. dah ceroboh kehidupan aku, dah ceroboh kebebasan aku. dah ceroboh KOTARAYAKU..

korang datang KL, buat kacau, pastu balik negeri masing2.. yg teraniaya PENDUDUK KL, PELANCONG KL, PERNIAGA KL, korang buat ni nak tuntut ape? nak tuntut gi parlimen la.. yg nak jerit2 pehal..
nak buat kacau pehal? menaniaya manusia adelah DOSA. ye dosa!!

POLIS dah bagi amaran, jangan buat perhimpunan, korang degil buat jugak, korang penting diri sendiri, bile kena sembur gas pemedih mata, kena sembur air gatal, kena pukul ngan FRU tau ;lak marah... PADAN MUKA korang.. berani buat, berani tanggung la.. mereka jaga keaamanan negara.. yg korang buat kecoh, buat sampah, kenape? Xpuas hati?? tunggu jelah Pilihan Raya..

Nak tuduh Pilihan raya x adil?? xbersih?? pilihan raya lepas Selangor korang dpt plak, Perak dpt pastu terlepas.. negeri2 yg korang pegang maintain je.. nak kate xbersih lagi? daki celah kampang pun korang xbersih, nak kate SPR xbersih..

yg gua panas... yg xcukup umor nk ngundi pun nak emo pehal??? nk fitnah2 xadil pehal? undi pun blom lg, nak bising2,

KEPADA PELAJAR IPTA
ni gua nak habaq kat hangpa semua... yg lu orang gi emo pehal, gi kutuk2 kerajaan pehal?
sedarkah korang yg, makan korang pun kerajaan tanggung?!!
yg korang belajar slama ni pun subsidi dari kerajaan..

WOIT student IPTA, korang masuk matrix dulu, bayar yuran rm450 je.. yg dapat RM1500 allowance 1 sem tu duit dari langit ke?
buku nota korang tu percuma ke? wei duit PTPTN tu korang makan gak... BODOH.. jgn citer pasal interes 3% tu la... korang kalau dpt 1st class trus dpt jd biasiswa, sape suruh bodoh sgt xnak blaja.. tau nak demo je.. dah bodoh bayar je la PTPTN tu... tu pun xlarat nak bayar sampai blacklist.. bodoh!!!

wei korang skolah kerajaan, SK bla bla, SMK bla bla, MRSM bla bla, MAKTAB bla bla, sekolah ape jelah... asrama, buku text, meja kerusi, cikgu, tu korang bayar semua ke??? pikir la... xreti bersyukur ke? ade bapak korang kuar yuran skolah sampai 2 ribu sebulan? ratus2 SETAHUN adelah... gaji cikgu sebulan pun xmampu bayar tau...

org berbudi kita berbahasa, org memberi kita merasa. wei korang skolah ke tak ni? nak bangsa sendiri pecah belah?

gua bukan nak suruh korang sokong kerajaan ke ape, tapi ingatlah, SULTAN dah larang, YDP Agong dah larang, yg korang derhaka apsal? Agong dan Sultan kan penaung agama islam.. yg korang nk cemar nama negara buat ape? korang skolah ke x? engkar perintah pemimpin negara, perintah sultan pun dosa tau. diorang bukan suruh buat perkara mungkar, diorang nasihat jgn huru harakan negara.. tu pun korang nak derhaka? wei melayu... ingatlah 446 tahun negara dijajah.. cina keling dtg last minute je... pengorbanan atok nenek korang xhargai ke?  duk umah tgk PANGGUNG SABTU citer hindustan tv3 dah la... nak demo2 buat pe? nak tuntut itu ini, pergi parlimen. bukan gi stadium ikut jalan raya.
prinsip rukun negara korang ade x? kalau xde, rukun IMAN, rukun ISLAM ade x?

ADE ke, Islam suruh menghuru harakan negara? ade ke islam suruh ganggu ketenteraman, ade ke islam suruh berpecah belah. ISLAM kan INDAH.. pegi bukak buku agama balik... dari bukak fesbuk, blog, cuti 4 bulan bukak buku la wei... jangan jadi barua, cari duit dapat gaji gi demonstrasi jalanan!

NEGERI AKU gak Jadi MANGSA...

p/s: jangan salahkan kerajaan, jalan tutup, jalan jem, korang yg kononnye bersih yg buat pasal nak salahkan kerajaan gak.

p/sII: taniah PDRM, kerana sangup membahayakan diri jaga keamanan KOTA RAYA ku.

p/s III: sedangkan Kubur lain2, inikan pula undi... tapi ingat!! jgn hanya islam atas haji pakai kopiah atas kepala, tapi ajaran islam suruh aman damai, muafakat xikut. Sembahyang Tongang Terbalik pun, kalau perintah agama suruh aman-damai,muafakat, korang xikut, xguna jugak.

July 2, 2011

Stok Awek-Stok Bini

smalam gua baru beli magazine maskulin, perghhh sungguh maskulin gua rase time bli magz ni. edisi JULAI.
gua bace punye bace, timbul plak isu Dara-Teruna ni. gua bace la.. sebab gua curious.. ye la anak teruna cam gua ni, perlu la  amik tau. nak pilih bini bukan cam pilih ikan kat pasar maa..

gua belek punya belek, timbul plak isu STOK AWEK-STOK BINI.

YE, gua ngaku gua bukan la lelaki yg baik sangat (but still baik), gua bukan ahli serbanitas dan tabliqan. Personaliti gua langsung Xsama cam Imam Muda Hassan, juara Imam Muda 2011. peerrrghhh tengok gak gua, imam muda ye...
ahhhhh... gua xtengok imam muda, gua TERbukak chanel Imam Muda Final, lepas gua puas tengok Australia Next Top Model. Hahahha.. WANNA BE ON TOP?!!

namun begitu gua tetap gak ade batas2 pergaulan. dan ALHAMDULILAH gua masih mengekalkan teruna gua sampai skrang. bukan ape, ade gak segelintir member2 gua yg dah ade BINI, walaupun nikah pun blom lg. bagi Gua, "Kubur Masing-Masing" lu punya hidup, gua talak masuk campur.

seringkali gak gua ngan member2 gua borak tentang awek2 ni.. ye la, borak lelaki kalau xsebut pasal awek, xsyok arr.. sapa xnak awek cantik? ade?? ade?? fitrah manusia memang suke pada yg cantik2 saje. tapi definisi cantik itu subjektif. ade org pilih paras rupa cantik, ade yg pilih iman & peribadi yg cantik, ade gak yg pilih akal yg cantik. Tu definisi masing2 laa... gua malas nak citer.

so gua amik yg Common je la.. Cantik dari paras rupa.

Stok Awek

MY LOVELY KATY
gua ngan member2 gua bersetuju mengatakan Katy Perry itu Cantik, Hot, Gorgeous, Marvelous, dan Damnnn so SEXY!!!!!
same gak cam
Selena Gomez, Zhang Ziyi, Penelope Cruz,Aishwarya Rai,Agnes Monica...
kalau Malaysia plak mcm Tiz Zaqiah, Ana Raffali, Juliana Evan, xpun our Hot Cougar Rozita Cek Wan..
perrgghh with a lil bit of imagination all this girl can jizz your life.















so maksud gua disini adelah awek-aweks yg hot di dalam comuniti tu yg ade iras2, ala-ala celebrities kat atas ni, xkira la melayu ke, pakistan ke, indun ke,hindustant ke, Oumputih ke,  yg sexy2, kulis licin, kaki sexy,boobs marvelus, cute ass.. adelah ciri2 utama wanita stok Awek pada lelaki cam gua ni (lelaki modern contemporary)

stok awek ni bagi lelaki adelah, wanita yg kitorang bleh banggakan, kira cam trophy chick la.. bukan senang nak dapat awek hot yg marvelous lg cun sexy ni. kira kalau bawak tgk wayang, brader2 sekeliling akn kate:

perggghh power gile mamat ni, cam ne la awek ni bleh sangkut kat dia
tak pun cam ni
perghhh Awek Hot berasap, pakwe muke biase2 je
gomez yg HOT
 lelaki mane xbangge dalam dakapan dia ade wanita paling cantik, bau wangi, orang ramai jeles...
lagi 1 stok awek ni kira cam leh pegang2 sikit2 la.. kira OPEN la senang citer, leh bawak masuk club, leh bawak masuk wayang, kareoke.. haaa cam tu.. dan kebiasaanye wanita stok awek ni, lelaki xkisah keDARAan diorang. bagi kami lelaki, Stok Awek bukan bleh buat bini pun.

so ape-apehal pun, bila nak settle down hidup ni, last2 kebanyakan lelaki akan pilih stok BINI gak.

Stok-Bini
Stok Bini adelah wanita yg dipilih oleh lelaki atas dasar cinta, maruah,keturunan, agama,dan ade la paras rupa. Sejahat mane pun lelaki, jauh disudut hati kitorang, nak pilih bini mestilah yg Suci murni, yg ade dara lagi, apetah lagi pilihan lelaki2 yg baik, or separa baik (macam gua).

lelaki kalau nak pilih wanita untuk buat bini, 1st skali mesti pilih yg Baik dalam erti kate lain ade gerenti DARA.  kalau yg pilih janda buat bini pun, dia tetap akan pilih janda baik, maksud gua janda yang baik la..
dan yg lain semestinya cantik. (bila cakap pasal cantk ni, rujuklah definisi masing). dan taat pada suami.Beriman la senang citer ciri2 stok bini ni.

juliana Evan 
_______________________________________________________________________________
maybe lu orang akan tanye, kalau semua org amik stok bini, sape plak nak amik stok awek??

jangan lah lu orang lupa, pintu taubat sentiasa terbuka untuk setiap umat manusia yg ingin beriman ke atas Allah s.w.t. yg stok2 awek ni kalau diberi hidayah serta petunjuk, mereka juga bleh berubah dari stok awek ke stok bini.

tapi ingatlah sesiapa pun,
wanita yang baik untuk lelaki yang baik, dan sebaliknya.
so kalau anda belum jadi baik, or sedang dalam proses berusaha jadi baik(cam gua ni) belum terlambat untuk berubah. tapi...

Fair and Square la kan, kalau si teruna untuk si dara, yg xde teruna xpayah la nak bising2 kalau bini yg lu kawin xde dara.

p/s: ustaz pun blom tentu mau kawin wanita yg 2nd hand,3rd hand,4th hand, dan berhand2 dah..
p/s II: jagalah DARA anda wahai wanita, Kekalkanlah Teruna anda wahai Lelaki
 

June 29, 2011

Koma

[ , ]

Klepuk-Klepuk Nyah (KKN)

Klepuk-Klepuk Nyah. (KKN)-

hampir stiap malam gua lepak kedai mamak, minum teh-o-ais dgn member gua. gua rase diri gua xproduktif langsung. gua rase gua patut buat something yg lebih Rage, lbeh UMpH.. lebih Cool..lbeh produktif..
so gua tibe2 bercadang la nak tulis 1 buku bertajuk. tajuk ni topik perbualan hangat gua ngan member2 gua skang.

Klepuk-Klepuk Nyah.


word Klepuk-Klepuk nyah ni dipopularkan oleh Chu Zi Na (perghh stylo kan name dia) hahah.. (bukan name sbenar).

Mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka zimbabwe, Klepuk-Klepuk Nyah (KKN)ni merujuk kepade golongan LELAKI nampak cam Keras, tapi ade sikit retak pade urat kejantanan dia, sehingakan, tubuh lelaki ini x sasa, tapi patah liuk sana sini.. golongan ini BUKAN GOLONGAN MAK NYAH. mereka lebih kepada golongan yg KERAS SIKIT dari Sutun. 


KKN ni bukan gay, tapi kira cam lelaki lebut, yg xbrape nak lembut. tapi still xcukup jantan. kira ade 50%-normal 50%-gay la perangai diorang. kira jenis yg ngumpat2 citer tu ini style makcik2 ngan member2 perempuan. pastu kalau kita tengok cam de something wrong je kat dia.

Gua nak tulis buku kelepuk ni, BUKAN SEBAB GUA NAK JUDGE peribadi kehidupan golongan ini. gua cuma nak mengetengahkan dan memberitahu golongan ni agar kita same2 memahami diorang.

huh cukup pasal KKN ni, kalau gua citer panjang2 lu orang xbli plak nanti buku gua ngan member2 gua.
OK perancangan awal gua, buku ni ditulis oleh 3org mahasiswa universiti. iaitu member2 gua gak la.
sorang dari UMS-wakil perspektif sabah srawak, sorang dari UiTM S.alam, wakin pantai barat. dan gua UMT wakil pantai timur.

buku ni gua rase xtulis byk pun, 100m/s je, harge maybe rm6 lebeyh.. murah beb.. gua pasti menarik. kalau cepat siap maybe hujung tahun ni dah leh jual. gua jual pakai on9. n kat University jer. gua pasti urat kentut lu orang putus sebab terlampau byk gelak. itu gua pasti. pasti syok oohh.

ok ni pic gua gi waterfall sg gabai ahad lepas,
try tengok BROTHER BAJU KUNING tu, ape dia buat kat awek dia
HA HA HA damnnnn!!

June 14, 2011

bukan riak, tapi nak bagi tau..

Ramai member gua tanye: "Paan, cuti ni kau buat pe?"
gua dah insaf nak bagi jawapan tipu serta dosa: "Gua dok umah je, ade keje skit, jaga adik tolong mak masak"
gua xnak tanggung dosa menipu lagi, semata-mata merendah diri.



So gua harap lu orang bleh tafsir kan ape aktiviti gua sepanjang cuti ni.
perghhh blagak gile mamat ni. sukati lu orang la lu orang nak cakap pe. Gua nak story pe gua buat cuti ni, ni gua nak kasi reminder: ni BLOG GUA, ikutSUKAguaLa nak tulis pe kan...

baru2 ni gua balik cuti sem, tibe2 Ayah GUA BAGI GUA DUIT, beliau kate ni hadiah gua dapat masuk universiti dan pelaburan yg gua join venture ngan ayah gua. dan ni kira payback hadiah2 birthday gua yg gua xpernah dapat sejak gua berumur 12tahun hingga skang 21.

gaya brother MLM Score A, tapi gua Xjoin skor A

 gua SYUKUR kepada ALLAH sebab bagi gua rezeki yg sangat banyak cuti sem ni. So gua tunai kan azam gua tahun ni, gua nak beli keta baru. pe lagi gua mintak tlg bapak gua, gua nak beli asset  mase depan gua, so gua beli menatang ni atas nama gua.

nama benda ni: The Black Alchemists
baru je sampai showroom Honda, belom daftar JPJ lagi
impian gua "menjadi realiti" perghh cam dialog akedemi fantasia la plak kan... gua harap dengan The Black Alchemists ni akan membuatkan gua LEBIH RAJIN pegi ke kuliah sem depan nanti.

The Black Alchemists:
Honda City 1.5 E
D.O.B: 23 May 2011


so next pe gua buat? hari ke3 dapat Black Alchemists gua drive running gi Malacca ngan @nazlan Eqwan & @ Syazrin Chu, Vacation 3 hari 2 malam kat Bandar Hilir.

so lepas guna kena la cuci kan.. haahh ni pic The Black Alchemist lepas seminggu gua cuci, siap pasang tinted lagi before gi Malacca.
no Plate gua sorok atas faktor KESELAMATAN

bagi gua kalau kita nak sesuatu tu, kita kena pupuk cita2, tanamkan azam dan trus berusaha. so cita2 gua seterusnya adalah.. dalam masa 20tahun lagi, gua nak ade 1 biji kapal besar cam ni. so mulai sekarang gua kena lancar strategi masa depan gua cam ne gua nak capai target gua ni melalui peluang dan ilmu yang ada.

ni pic gua gi Malacca
gua nak kapal besar ni. kira ngam la kan??

lu orang jangan tuduh gua kaya. Tak gua biase2 je.. dengan usaha gigih gua join pelaburan ngan ayah gua, gua dapat beli The Black Alchemists.

p/s: gua harap lu orang terus berusaha mencapai cita2 masing2

June 10, 2011

KALAU GUA

bile gua kenang balik time mule2 gua berbloging ni gua tertanya-tanya


kalau......
.......gua x online tiap2 hari sem lepas, brape kali gua bukak blog gua?
.......gua x active blog ni balik sem lepas, ape agaknye gua buat?
.......gua x join club blogger UMT brape banyak masa gua layan FB dapat dijimatkan?
.......gua x mencarut-carut dalam blog gua, brape banyak dosa dapat gua elakan?
.......gua x  tulis entry blog 2-3jam 1 entry, brape lame masa gua dapat save kan?
......gua x buang masa bloging 5jam sehari brape banyak note gua boleh hafalkan?
......gua x lengah2 baca note, brape banyak tutorial gua berjaya habiskan?
......gua x terjebak dalam dunia bloging ini, brape banyak % pointer gua berjaya ditingkatkan?
......gua x tulis entry ni, bila diri sendiri gua nak disedarkan?
......gua TUTUP blog ni, or ABANDON blog ni sampai berkulat, siapa yang akan beri gua sokongan? dan siapa yg beri gua tentangan?

TOLONG JELASKAN 

May 23, 2011

Betul ke Cara lu orang SPEND TIME cuti 4 bulan ni?? pikir la kawan!!

Cuti
Ye gua cuti 4 bulan sekarang. Ye gua banyak rilex masa time cuti ni. Ye gua Xkeja. Ye gua xikut jejak langkah program lu orang nak keja time cuti 4 bulan. Ye gua tau, hujung bulan ni lu orang dapat gaji pastu senyum sinis pada gua. Ye gua pasti ade yg diantara lu orang dah dapat gaji, xnak contact gua takut gua mintak lu orang belanja.

Tapi tidakah lu orang tepikir

setelah sekian lama lu orang belajar kat University, setelah sekian lama tiap2 bulan call makbapak lu orang mintak duit bile PTPTN habis, setelah sekian lama lu orang duk terperap dalam bilik study sambil on9 facebook, setelah sekian lama lu orang berjauhan dengan keluarga, setelah sekian lama lu orang tak jumpa sahabat zaman sekolah.

Korang Tak teringin ke?

Nak duduk rumah Spend time lame dengan adik-beradik yg masih sekolah, Spend time dengan Mak Ayah yg slame ni support hidup korang, Spend time di gym sihatkan badan tambah kecergasan, Spend time lepak minum2 ngan kawan2 sekolah, Spend time gi belajar benda2 yg lu xdapat blajar kat U (main music, menjahit, kelas bahasa), Spend time untuk diri sendiri gi bercuti dengan kawan2 rehatkan minda.

Maybe ade korang akan kate "Lu Kaya boleh la Lu duk Umah goyang kaki Paan".

Kaya tu subjective, bagi gua kalau duit gua Rm2 dalam poket pun gua rase gua dah kaya. sampai bile lu orang nak kejar harta duniawi ni. Nanti lepas grad lu orang cari keja gak, so bila lu orang nak Spend time  dengan family dan sahabat handai, bila korang nak berehat??? bile lu orang nak belajar ilmu yg lorang minat tapi luar bidang lu orang?

Gua xlarang korang nak cari rezeki, cari sumber pendapatan, xnak bergantung dengan duit parent.

gua support 100% niat SUCI MURNI korang tu... tapi ingatlah, jangan lah korang guna 100% masa korang untuk berlumba2 cari duit yg takat rm800-rm1000 sebulan tu... Xkemana duit tu.. lu orang keja, orang tersayang berjauhan. Ingatlah kita hidup ni bukan semata-mata mencari KEKAYAAN, kita juga mencari KEBAHGIAAN. kalau stakat keja part time 4jam skali tu gua sokong la.. max 5 jam. 

gua bukanlah golongan SERBANITAS dan Tabliqan yg nak kuar surah2 ayat terjemahan Al-Quran yang copy paste share dengan lu orang semua. gua pun x hapal semua Hadis sahih ni.. Gua xtau nak buat keja2 Konon-konon separa alim ni. sebab gua ni biase2 je Xalim pun. so gua nasihat biase2 je la.. ikut pandangan otak logic gua. gua ade OTAK, gua Pikir, Lu ade Otak, Lu pikir la sendiri (copy paste ayat Nbil).
gua yakin otak lu orang pandai, sebab tu masuk University.

P/S I: kalau dapat gaji nanti, nak ajak gua jalan2 ajak je la... jangan takut.. gua ade duit, Xmintak lu orang belanja.

P/s II: university bagi cuti lu orang nak KEJA, xnak bercuti. time ade kelas pandai plak lu merungut nak cuti.. 

May 10, 2011

Ulasan isu HOSTEL: penempatan,hak, kerenah, dan ekonomi

Bismilah..
sekian lame gua xmencarut kat sini. gua terpaksa berhenti seketika sebab gua perlu mengutamakan 9 paper final gua. sepanjang gua berehat sebentar ni, banyak isu-isu menarik gua nak kongsi ngan lu org semua.
ade yg request gua tulis topic itu ini. tapi nak wat cam ne?

gua tak mampu nak jadi blogger full time sebab gua busy.<---alasan klishe.  aahhhh BULLSHIT itu semua. gua Xnak guna alasan blogger lain "busy sgt". cancel 2..
gua terus terang kat lu orang semua. GUA STUDY LAST MINUTE, sepanjang sem gua berSOSIAL ngan community gua. gua bukanlah mat geek yg bace buku kt library lepas abiz kuliah. so bile hujung2 sem nk kat final, TERKANGKANG la gua bace buku. tu pun gua x brape nak bleh jawap sampai gua keluarkan pantun ini

kalau ada sumur diladang boleh saya menumpang mandi,
kalau ada markah yang HILANG, sem depan kita REPEAT paper lagi. 
so gua step by step, sikit2 update la isu-isu ni ek. gua tunaikan dlu permintaan @LAZYFAN a.k.a Nafizal nayan yg mintak gua citer pasal penempatan HOSTEL di UMT. yang bukan student UMT bace blog gua. maybe lu orang bleh amik IKHTIBAR dari ape yg gua story kan secara ikut SUKA gua kat sini.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hostel


hostel ni bagi gua isu sensetif, kalau gua citer lebih nanti ade para-para EMOTIC UMT yg akan buat demonstrasi terhadap gua. kuarkan petisyen supaya gua tutup blog gua. ade yg gi report polis sebab gua memperKOTAK KATIK kan mereka. mereka memang katik.

tapi ape bleh buat ini blog gua, ikut SUKA gua la nak tulis pe pun. asal gua tau limit gua supaya xdikenakan akta ISA sudah. tu je.


sblom exam baru-baru ni, 1 list asrama/hostel d keluarkan. FUH jadi isu PANAS kat facebook (nak tau citer bleh usha group Bicara Mahasiswa UMT (BMU) siap gaduh-gaduh.. para SERBANITAS mula mengeluarkan hujah-hujah dan ayat terjemahan Al-Quran copy paste mereka. manakala golongan KEYBOARD WARRIOR lantang bersuara menuntut hak-hak pelajar.  X terkecuali para MPP & MKK yg mula defend pihak University dgn niat nak membodek dan mengharapkan layanan istimewa pihak University.

gua gelakan jer..

berdasarkan list name student dapat asrama, 1327 wanita dan 205 lelaki bertuah mendapat hostel bagi intake akan datang. cube korang tgk nilai kat atas ni, 1327 Wanita--205 Lelaki. jauh beza x? korang wanita patut bersyukur korang dapat hostel, ni dah dapat hostel nak pilih hostel apartment B1 & B2,  PEKEJADAH perangai lu orang semua MALEIS yang tak tau dek untung. nak makan sorang je..

bagaikan bagi betis nak peha kalau peha putih cantik sexy tunjuk kat gua xpe, at lease bleh la stim seminit dua. ni peha Xcantik, nak demand lebih.. SHIT on YOU
yang lelaki plak 205 cam biasalah sikit je.. gua tau korang banyak berusaha nak dptkan asrama, ade yg bersungguh2 join kelab itu ini, tapi ade gak yg main cheat, amik sticker HEPA member, lekat kat borang sendiri. tak tau malu  SHAME ON YOU.

gua ucapkan taniah kepada yg dapat HOSTEL. untuk yang tak dapat hostel plak.

KEPADA YANG Xdapat HOSTEL


lu orang nak bising2 buat pe? gua tau ade dikalangan lu orang yg sebenarnya layak dapat hostel tapi Xdapat, Jangan salahkan UMT 100%, memang betul ade segelintir antara diorang buat kerja
bagaikan melepaskan KENTUT di dalam lift.
lu pahamkan kerenah birokrasi, hah ini la dia.. sape xpaham bleh tanya mak ayah sendiri. antara ramai 1327 individu wanita dan 205 lelaki tersebut, kerat jari gua la kalau Xde yang main Cheat, tipu itu ini, bodek sana-sini, hulur itu ini semata-mata nak dapatkan hostel. ade antara mereka buat shortcut untuk dapatkan kemudahan asrama. So yang mintak asrama tapi Xdapat asrama ni, gua bleh clasifikasikan korang kepada beberapa kumpula:

  • yang MALAS angkara berat BONTOT xnak active
  • yang Takde Luck asyik suwey je,
  • yang Xpandai nak main cheat dan bodek2 ni
  • yang memang dah ketentuan ilahi korang xde rezeki
Gua xsalahkan korang kalau korang rase korang layak dan berminat teramat-amat sangat nak duk asrama. tapi korang pikir la sendiri HOSTEL UMT tu kecik, UMT dah tentu universiti kecik. ade 8 blog kediaman je.
wei pandang sekeliling la... tengok skit korang kat mane. KORANG kat TERENGGANU la... bukan kat KL atau S.Alam. bagi gua hostel 8 blog tu kira cukup la, kalau buat banyak2, semua orang duk asrama. siapa nak MENYEWA rumah dikawasan sekitar?? macam mane penduduk kampung nak dapatkan sumber pendapatan sampingan dengan sewa rumah. WEI gua beli kreta pun bukan bayar Cash tau, gua bayar pakai duit umah yg gua sewakan tiap2 bulan bayar keta. 

Fikir la, korang duduk luar dapat menaikan ekonomi penduduk setempat.koang dah lah duduk pantai timur yg kurang maju. bila diorang ade sumber pendapatan sampingan dari sewa korang. ekonomi diorang semakin maju. penduduk luar bandar semakin maju. malaysia semakin kuat ekonomi. negara makin maju. KORANG la sumber kemajuan negara.

ape ade kisah, merungut UMT xcukup blog hostel. wei.. xbaik nak makan sorang la. lu orang nak jimat duk hostel, last2 hujung-hujung minggu lepak McD gak.. duit korang kuar gak. dari tolong brand Amarica McD, KFC tu.. baik lu orang blanja kepada penduduk tempatan. baru la melayu maju, cina maju, india maju, 1 Malaysia Maju. bukan habiskan duit kat KFC McD kasi YAHUDI america maju. CIPAN betul pemikiran MELIES UMT ni....

KORANG ni, takpayah la nak berkira sangat, UMT lokasi kat Terengganu, tepi pantai. bukanye korang duduk kat UM, lokasi bandar KL. sewa rumah tepi pantai, ibarat korang lepak chalet tepi pantai wei... student university lain hidu Asap, korang hirup udara segar tepi pantai.

korang kata duduk luar, KOS tinggi, Transport Xda. wei GI MAMPOS la kepada yang kata begitu. korang sewa 1 rumah sebulan Rm500--Rm1000 kira murah tau. Member gua UiTM S.Alam, sewa BILIK rumah kedai RM700 sebulan kat S.Alam. BANGSAT gile korang kate sewa rumah di terengganu mahal. Syukur la wei..

1 rumah Rm500 bleh kongsi 5-6 orang, sorang 1 bulan xlebih seratus, bilik dapat sorang satu. korang bukanye duk S.Alam sewa bilik Rm700 bleh duk sorang bayar Rm700 sorang2. so ape salahnya korang kuar duit skit untuk kemajuan penduduk setempat. rakyat maju negara maju. HARAP je pelajar University, itu pun xbleh pikir. asyik nak komplein je

yang ade alasan tersendiri pun ramai gak, ade byk activity club la, sakit la, xde transport la.
kepada yang SAKIT, gua simpati kat lu orang, tapi tak bererti korang bleh guna alasan sakit untuk Privilege korang sendiri. korang bukan kronik, still bleh pegi kelas. sedangkan OKU pun bleh duk luar, inikan korang yg ade sakit je. bertolak ansur la..

kepada yang ade aktivity club, lu orang nak active tu hak peribadi lu orang, korang yg menempah nak active club itu ini. member senior gua relex je duk luar walaupun banyak activity. xde banyak bunyi pun. BUBU gemersik tu lepak je duk umah luar, walaupun dia ketegeri artis pengacara personality UMT. stakat lu orang badan uniform, kelab itu ini.. ape la sangat. nak active berkomunity korang kena berkorban la.

yang Xda transport, boleh je duk luar, pilih la rumah dekat2 skit. pilih la umah yg dekat dengan laluan Shuttle Bas UMT, akal ade, budak U kan.. pikir la.. ni semua malas pikir, buat abis beras mak bapak je. yang mampu beli kenderaan motor, kereta.. beli la, xyah kedekut. mak bapak gaji belas ribu mintak la moto sebijik. kepada yg xmampu tu.. basikal ada guna la. xpun naik van kuning, xpun naik shuttle bas.. wei bas tu korang dah bayar dalam yuran wei... korang je malas guna.xpun jalan kaki pilh umah dekat2 UMT.

kepada yg last minute cari umah sewa lepas dpt tau hostel xdapat.. LU ORANG memang LOSSER!!!
gua cari rumah sewa akhir sem 1, lu cari rumah sewa akhir sem 2, time study week.. memang LOSSER la... bila xdapat rumah sewa mula merungut. BLAH LA WOI... pemalas!!

kepada yang berjawatan tu, MPP & MKK korang ni gua tau ade privilege. bila ade rungutan pelajar, walaupun diorang ni bagus atau losser. tolong la diorang. dah memang takdir diorang losser atau kurang bernasib baik. korang yg gunakan faktor politik ni, tolong la.. losser-losser mereka pun rakyat korang gak. undi diorang tu korang terima gak. jangan jadi bagaikan ANJING TERSEPIT, orang dah undi lu, bila penyokong lu susah, lu pegi bantai diorang defend UMT dengan niat korang bleh dapat lebih privilage dari staf UMT. FUCK YOU..
 

kesimpulanya 8 block asrama/hostel UMT tu bukan la tempat korang nak stay dalam dari mula masuk sampai grad. asrama ni kalau block sikt. tempat untuk adik2 freshie, jr. korang tahun 1 je. mereka semua ni baru la 1st time masuk U. diorang xde skill nak cari rumah sewa time mula2 masuk. sebab tu la 1st year wajib duk dalam. sebab tempat ni, cukup asing bagi jr. kepada yg dah senior duk UMT lebih 1 tahun, pandai2 la bawak diri, jangan asyik nak tunggu subsidi dan nak senang je. gua sem 2 dah keluar dari asrama sebab asrama UMT ni NOOB.. bilik kecik, air slalu xde. gua bayar sewa asrama beb, walaupun gua dok umah sewa.

pikir la, lu orang semua budak University. kalau stakat isu asrama dah tua bangka cam ni nak gaduh. cam ne lu orang nak settlekan isu-isu dunia. ADE OTAK PIKIR

April 23, 2011

Tips2 KURANG berguna (fesyen ke kelas & Rumah Sewa)

sambil menutup mata yg ngantuk, di tengah hari buta ni gua karangkan entry kejadah yg membuang masa korang. harini gua nak bagi tips-tips KURANG berguna kpada lu olang.

Ye la kan, gua nak bagi bagi tips berGUNA untuk jadi pelajar cemerlang dan tips2 memilih arah tuju hidup lepas SPM, gua SPM pun kantoi. gua dapat 7A's je. gua bukanlah seperti Fatin Liyana tuan punye blog honeykoyuki, pelajar Cemerlang SBP yg layak berkata:
"Asasi kot weyh, rugi kau tak ambik, takkan nak masuk Matrix kot?? Konon Asasi macam cool la dari Matrix. Matrix adalah pilihan terakhir untuk semua SPM leavers. " (gua copy&paste bulat2 ye, gua xubah struktur ayat)
YE, gua adalah pelajar Xcemerlang, walaupun gua dapat tmpt ke 7 pelajar cemerlang SPM SMKBTS tahun 2007. siapalah gua nak compare dgn FATIN LIYANA yg bijak bestari student SBP dan skrng student MEDIC kat indon. gua ni dari skolah 3rd Class, SMK BANDAR TASIK SELATAN, sekolah biasa yg mempunyai record2 jenayah dan menjadi perhatian POLIS. kah kah kah kah. takde ape nak dibanggakan pun. dan kat sini gua nak bagi tau.
pilihan no1 gua adalah Matrix lepas SPM, ye gua berhempas-pulas nak masuk matrix semata-mata usaha gua untuk MASUK U. akhirnya gua kat University Malaysia Terengganu (Uempty) skrg ni.
 perghh jauh gila gua menyimpang, balik pada tajuk Asal, gua nak bagi tips KURANG berguna kat lu orang semua. tapi jangan salahkan gua kalau kantoi. gua nak bagi tips berFesyen di University & Tips2 pilih rumah sewa (bagi student yg XNAK stay asrama or yg XLAYAK duk asrama)
____________________________^_________________________
FASHION d UNIVERSITY
gua bukan lah pakar dlm fashion2 ni, tapi cukup la pengatahuan gua mengenai dunia fashion, WEI housemate gua @Azmil tgk American Next Top MODEL tau.. gua jer x, tapi ade la usha awek sexy tu skit2.


kita sedia maklum bahawa di University kita kena mematuhi ETIKA dan ETIKET pemakaian ke kuliah, ye gua paham bila ke kuliah kenalah pakai formal.

tapi SIAPAKAH makhluk PALING skema itu yang mahu mengikut peraturan BULSHIT tersebut?

ye anak2 muda university perlu pakai yang cantik2 supaya dpt tackel awek2 cute dan pakwe2 gantang yg CERAH MASA DEPANYA. ye gua akui hakikat dan kehendak pelajar zaman skarang.

tips berpakaian yg gua shorkan di UNIVERSITY:

pakai mengikut cuaca dan persekitaran yang sesuai

hari yang panas terik, dan bahang yg bleh membuatkan ANDA berpeluh seperti atlet paralimpik amat2 lah tak sesuai untuk pakaian seperti Sweater, bercardigan , ber JAKET course. PANAS woi.

LELAKI: pakai sehelai T-Shirt, Jeans dan topi kalau nak, (xpayah nak bawak2 payung, cam pondan)

PEREMPUAN:, Xpayah la nak bertudung2 lilit-lilit yg OVER2 tu, xpayah tudung2 seperti YUNA dan seangkatan denganya. tudung2 standard yg cukup paras panjangnya sudah. xpayah pakai baju ketat2. nanti xleh nafas time kuliah lak.

simple cam ni suda
M&W: gua perasan la kan, baik lelaki atau perempuan kedua2nya OBSESS nak pakai JAKET course masing2.. wei yg korang semangat nak pakai jaket tu knape. bukan lu sorang jer ade, 1 course ade. dan korang xpayah nak tunjuk yg korang coz ape, org Xnak TAU la.

paling penting adalah keselesaan, pakai biasa2 dah la, woit!! korang nak gi KELAS jer, pakai yg selesa dah la. xyah la nak dressup Gothic la, rock la, gadis2 gewwdick la.. ingat niat utama tu. gi kelas bukan tackle pakwe/awek. korang macam sorang clasmate skolah gua, Mr.H(bukan nama sebenar) DressUP macam nak gi MIDVALLEY, bila gua tanye nak gi mana " aku nak gi pasar jer, beli ayam"

KAH KAH KAH KAH

tapi gua nak kasi WARNING sama awek2, please jangan pakai macam ni.
takut NANTI GUA TERFOCUS kat korang pulak.. fap fap fap fap
____________________________v_________________________

Tips2 pilih rumah sewa (bagi student yg XNAK stay asrama or yg XLAYAK duk asrama)


seperti biase, gua tau korang yang 2nd year sem depan dah start TERCARI-CARI rumah sewa kan?? kan??? gua tau lu orang memang begitu.. lu olang nak duk asrama coz dekat tapi BONTOT korang sungguh MALAS ibarat mercury (mercury element yg sangat malas dlm kimia) untuk bergerak untuk melakukan aktivity kemasyarakatan di UNIVERSITY. akhirnya korang diTERAJANG keluar secara baik menjelang tahun 2. kah kah kah kah

TAKZIAH kpd yg TERPAKSA duk LUAR. PADAN MUKA!!!

ikhlas dari google
pada yang MEMANG NAK SANGAT2 duk luar (cam gua). taniah kerana korang dah layak digelar BACHELOR sebab korang dah duduk rumah bujang dan belajar hidup berdikari, bukan duduk kat asrama ikut perintah warden.

Asrama bukan best sangat pun kan?? asyik takde AIR jer.. than byk sgt Announcement yang menganggu masa tidur anda. GUA PAHAM. bilik kecik, slalu takde dan ROOMATE from HELL adalah faktor2 lu orang nak DOK LUAR. kah kah kah kah, tapi xpe gua ade tips utk korang.


  1. semakin dekat rumah sewa anda dengan U, semakin mahal sewa bulanan anda. YE rumah dekat ni best, tapi mampu ke korang nak bayar? Ramai2 duk dalam umah tu baru murah kan? tapi apekah kejadahnye 1 rumah dok 12orang? Xfamily la beb. Time cuti sem, kena bayar gak.. rugi beb. so, pilihlah rumah sewa yang jauh sikit.
  2. rumah sewa korang tu pastikan dalam kawasan perumahan yg kejiranan korang suka, Jangan salahkan jiran sebelah umah korang kalau anjing diorang MENYALAK tgh malam. kalau melayu tu, duk la area melayu, bleh kesurau bersama jiran-jiran ye dok?
  3. pastikan rumah korang berada di kawasan laluan Shuttle Bus university korang, ni faktor yang amat2 penting kalau korang xde transport.
  4. pada yg ada transport cam gua, pilih rumah yang dekat ngan petrol pum.  xpayah korang nak pening2 bajet minyak cukup ke tak sampai kuliah. rumah yg terlampau jauh dengan station minyak sangat2 RUGI, sebab korang akan buang minyak untuk ISI MINYAK. minyak mahal BEB
  5. pilih rumah yg DEKAT DENGAN KEDAI MAKAN, beb ini penting beb, time lapar jalan kaki jer gi restorant. gua paham BONTOT korang sungguh malas untuk ke dapur (ibarat mercury yg malas memanjat thermometer)
  6. rumah korang memang best kalau ade kedai Photostate dan kedai runcit berdekatan. Senang skit korang nak photostate NOTA KULIAH, tutorial, nak beli maggi, nak beli pen, condom coki-coki, test pad, dan sabun mandi.

p/s: kepada awek2, jangan pilih rumah sewa yang kawasan terpencil+sunyi, BAHAYA
p/sII: pada pakwe2, best wei kalau rumah yg agak terpencil, ade privacy.. kah kah kah fap fap fap fap
__________________~_________~________________________

April 16, 2011

Friday- Video EPIC Rebecca Black (kesian..)

YouTube - Rebecca Black - Friday Cover (EPIC EDITION)

(video di atas BUKAN Rebecca Black)
gua pasti, korang mesti kenal Rebecca Black kan??? yg popular dgn lagu FRIDAY tu. lagu tu SANGAT-SANGAT teruk dan Annoying gile sampai ramai org Troll lagu tu.. ade versi islamic, Death Metal..
bagu gua, lagu Friday adalah lagu yg paling SHIT tahun ni gua dengar. lirik tahap cipan. gua tgk sekali gua dah gelak2.. tapi, tibe2 ade awek cun hot meletup ni (video kat atas ni) nyanyi lagu shit ni terus lagu ni jadi sedap.

so disini gua mengtafsir kan bahawa:
"lagu yg shit macam mane pun, bila suara penyanyi tu sedap dan ade paras rupa yang sedap mata-memandang, lagu tahap SHIT bleh bertukar menjadi HOLY SHIT"
thumb UP kepada awek HOT diatas kerana dapat menjadikan lagu shit ini kembali sedap.

yg belum tgk versi ORI haah ni kat bawah ni, official Video

yang death metal version:



c the Different???

April 13, 2011

jiranGUA (fak gua LALOK!!!)

JIRAN GUA

kpale gua tgh lalok skang ni, dan pe kejadahnye gua tulis entry pasal JIRAN. gua amat menitikberatkan semangat kejiranan, gua ni kira JIRAN yg BAIK la.. gua slalu tegur bertanye khabar.. gua ni kira ringan mulut ar bile dengan jiran. kat umah gua,KL, jiran2 gua amat menyayangi gua. gua ni rajin.. kah kah kah... lalok ke ape kate gua rajin. memang gua lalok pun skang. Pasal gua ni ank sulung, xde kakak perempuan, so bile jiran2 dtg umah, gua buat la AIR teh Ooo Ais xpun Teh O panas. BAIK kan gua.. siap ade makcik jiran gua kate

untung kalau dapat buat menantu farqhan ni
gua buat muke cool je, tapi dlm hati RIAK SYIALLL kah kah kah kah...
serius itu concept jiran gua kat KL. kat KL la... ye la kan.. gua kena la jaga NAMA BAIK family GUA. kira dlm institusi kejiranan gua ni BAIK PUNYA OLANG la.. kah kah kah..

Sejak gua blah dari asrama UMT awal sem 2 haritu, hingga sekarang GUA duduk rumah sewa di kawasan kejiranan yang AMAN SEJAHTERA.. gua menyewa rumah teres 2 tingkat ni bersame 4 member gua seperti @azlan Azyu Sakdi(bukan nama sebenar) ,@Billy ,@azmil & @.... jap gua lupa nama roomate gua... jap aa...

a... pending jap.. shit gua lupe name roomate.. time kepale lalok ni cam shit...

jap gua turun bawah jap tanye roomate gua sape name dia.. jap ek..


...
....
.....

OK gua dah tau ahh @Azrin... haahhhh baru gua ingat. jap kena keep in mind ni. kepale lalok name roomate pun lupe. ok kat mane tadi??ahh another shit mind, memory gua pending..

 ahhh jap gua scrool up bace balik pe gua tulis.

BABI gua tulis pasal jiran rupenye... what the fuck!! ahhh sambung jer la... ok gua sambung...

gua nak share story jiran baru gua, GUA duk kat taman Sri Nilam, sebelah esso mobil stasyen minyak. kalau dak UMT maybe tau kot. sekeliling rumah gua sewa ni majority penduduk dadalah penduduk TETAP berkeluarga. dan kira2 ade 4 bijik rumah kt sini temasuk rumah gua diduduki oleh STUDENT cam gua.

sebelah kiri rumah gua umah family dan sebelah kanan rumah gua plak ade berderet lagi 2 umah student, tuan rumah gua ni ade 3 rumah sewa. umah no 6,7,8 dia punye, umah gua sewa no 6. no 7 plak student 3rd year UMT, student CINA couple duduk sewa umah tu. shitt gua slalu gak usha umah tu dari luar.. kalau nasib untung gua dapat tgk couple tu buat FOREPLAY, gua intai dari luar rumah la.. stakat ni tu jer gua nampak. SHIT bavi best cina tu. pakwe muke pecah, awek dia plak body hot.. dia punya HUMP memang cantik punya develop oleh pakwe dia. BAVI gua jelous.. diorang ni kira BERSENGGAMA sesuka hati macam laki-bini plak..  seriusly gua jelous. nasib baik gua masih ade sedikit iman yg masih lagi melekat di hati supaya menjauhi perkara mungkar. Insyallah gua akan cuba sedaya upaya meningkatkan iman gua (*effect dari nasihat para-para geng SerBANitas dan TAbiqan)
pergghhh macam citer american pie,bersenggama di rumah sewa secara bebas. fuhh hebat jiran cina gua, penyewa rumah no 7.

umah no 8 plak 2 minggu lepas family duduk, pastu family tu pindah ke putrajaya, so tuan rumah gua gi bagi sewa pada student MASTER. gua pernah lepak sekali dulu (bulan 2 kalau x silap) dengan brother student master ni. diorang baru jer masuk 1minggu. gua kenal sorang jer.. kenal2 cam tu jer la.. sebagai budak master gua memang paham akan sosio budaya diorang. biase la mereka mengamalkan gaya hidup URBAN seperti segelintir student-stuedent UiTM di Shah Alam. kah kah kah.. pergaulan bebas yg ringan2 secara bertepuk tampar & lepak2 ngan aweks di depan halaman rumah adelah 1 perkara biasa.

kah kah kah kah... gua cool jer.. rindu plak gua sekejap dengan warga URBAN KL. keh keh keh...

bak kate pepatah:

"masuk kandang kambing menGEMBEEAKKK, masuk kandang harimau MENGAUMMM"
oleh kerana gua berada di area penduduk Mijora MAJORITY ahli-ahi SERBANitas--TABLIQcan, kami mengamalkan CONCEPT jiran islamiah.. gua xde bawak aweks balik rumah (HARAM weihh), kami mengamalkan concept KAMI MELAYU, MENGAMALKAN adat melayu. so perkara-perkara HARAM seperti BERZINA,BERJUDI atau MINUM ARAK, XPERNAH BERLAKU DI RUMAH KITORANG. and plus kitorang TAK MEROKOK, baik kan???? keh keh keh..

______________________________________+ + + + +__________________________________

petang smalam time2 be4 magrib gua lepak amik angin depan rumah... gua duduk lepak2 tibe2 didantangi oleh JIRAN DEPAN rumah kitorang, Name dia @PAK AJI, dengar jer name dia, gua suspek pak aji ni atok yg tahap SERBANITAS level 53 pasal gua slalu nampak dia gi MASJID time magrib. gua tengok je..

dup dap dup dap gua rase... adekah gua akan kena TABLIQ FREE before magrib ni, fuhh sangkaan gua meleset.. beliau hanye ingin berkenalan dengan lebih rapat ngan gua. borak punye borak tibe2 masuk BAB COMPLAIN..


@PAJ AJI bagi tau gua, jiran2 complain kat dia yg rumah no 8 tu bising.. gua OOOOOOO000oooo je kan lah perkara tu.. than pakcik tu complain gak, umah master tu asyik dating depan rumah, pastu bawak masuk perempuan lepak2 dalam rumah.. gua pun

IShh IShhh IShhhh *sambil geleng kepale. (bajet syialllll)


pastu pakcik tu kate, kita orang melayu islam mane leh buat cam tu, ini kawasan keluarga, than jangan lah bising2... pastu nada PAK AJI meningkat semakin tinggi..  Jangan sampai kami kumpul semua orang ketuk pintu rumah no 8 tu. tak kira la student master ke ape, sensetiviti penduduk sekitar kena amik tau. kami Xmau tempat kami di timpa BALA.

gua tergamam.. pastu dia kate 2 minggu lepas bising je time magrib mcm bersorak dalam rumah TIME MAGRIB (gua tergamam, yg bising tu umah no 8 ke umah no 6, umah kitorang? student master blom masuk lg time tu).. gua just anguk2 buat2 tak tau.. pastu nak magrib, gua mintak diri nak masuk dlam dlu, gua salam la dgn PAK AJI ni. fuhh lega...

tengah2 mlm pasang music time study, gua kena slowkan mulai hari ni. nasib baik umah no 8 yg jadi komplain, rumah kitorang xde. fuhhh..


P/S: gua lalok sebab gua XTIDO malam, gua study time malam, SIANG gua tido.. shit LALOK SYIALLL.

P/S II: gua kira baik what, lu org SERBANitas dan TABIQcan jangan nak tuduh gua jahat, CEPUK kang...

April 7, 2011

citer MEMBER gua: Jawapan Bangang seorang promoter PC

ni cerita member gua. 
TRUE STORY kate member gua.

name member gua @Azlan azyu sakdi (bukan nama sebenar) a.k.a Lan.
Lan ni org miri sarawak, dia ni budak panadai, (sebab tu masuk U). dengan erti kata lain ilmu dia ni tinggi, walaupun hakikatnya dia KURANG TINGGI. keh keh keh keh.

malam tadi gua lepak kedai char kwey teaw area pasar malam hari selasa. dia mula la cerita tentang pengalaman dia keja. dulu sem lepas dia keja part time mase cuti sem. dia keja kat kedai COMPUTER. kat area dia keja tu ade byk gak kedai jual PC ni lebih kurang LOW YATT cawangan miri la. sebagai promoter merangkap salesman separa berjaya (sebab berdasarkan dia citer, dia keja sebulan je). ok kat sini dia citer pasal promoter PC kedai sebelah.

____________________________________+ + + +_______________________________________
cerita 1:

Lan ni ade sorang member salesman PC same cam dia kat kedai sebelah sape name dia, lan pun dah lupe. so kite refer name budak ni sebagai Towcheng je la.. towcheng ni budak cine, biasenye kite slalu dengar yg cina ni expert pasal PC. hari ni episode 1, mari kita imbau balik statement tersebut.

biodata customer (pakcik BUTA IT)


Customer 1:  aaa.. dik, ini laptop Acer hah.. dia punya Keyboard ade lampu tak??
(dengan penuh yakin)
Towcheng:  ADA uncle, no problem. Uncle kasi tekan ini Fn lepas tu F6.. nanti ade dia punya skrin light ada cerah kan, pastu uncle kasi tutup sikit lid screen uncle 45 degree... taraaa sudah ade lampu itu lampu keyboard

Customer 1: .....

___________________________________________---____________________________________

cerita 2:
biodata customer (jejaka baru dapat gaji)

Customer 2: aa adik, ini bag laptop brapa harga?
Towcheng: talak mahal punya, rm30 ringgit
Customer 2: ade waranti x?
Towcheng: kejap aa uncle, sy tanya sama bos.
+++
Towcheng: bos ini bag ade waranti tak?
Bos          : ADA, bag tu koyak LU jahit sendiri. ok?

______________________________________~ ~ ~_______________________________________

story 3:
biodata customer (seorang pakcik berumur 50an)

Customer 3: aaaa adik, pendrive 2GB ni bleh upgrade X??
Towcheng : Boleh maa.. senang saja.. 2GB bleh upgrade jadi 4GB, 8BG bleh jadi 16GB
Customer 3: waahhh macam mane tu..
Towcheng: senang saja maa... kasi format itu pendrive, pastu pilih saja brape GB you mau..
Customer 3: habis tu kalau nak kecikan GB?
Towcheng: format lagi skali..
Customer 3: habis tu kenapa jual 4GB lebih mahal dari 2GB?
Towcheng : Color 4GB cantik maa.. ini kaler lagi lawa sebab tu lagi mahal

_____________________________________69____________________________________

story 4:
biodata customer (jejaka fail SPM)

cuntomer 4: aaaaaaaaa adik. kenapa itu pendrive kingston lagi mahal dari SanDisk?

||dengan muke Penuh confident||

Towcheng : pendrive kingstone ni mahal, sebab dekat tepi pendrive ni ade besi, Sandisk plastik saja.

plastik murah je
yg ni ade besi sebab tu mahal


There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...