April 23, 2011

Tips2 KURANG berguna (fesyen ke kelas & Rumah Sewa)

sambil menutup mata yg ngantuk, di tengah hari buta ni gua karangkan entry kejadah yg membuang masa korang. harini gua nak bagi tips-tips KURANG berguna kpada lu olang.

Ye la kan, gua nak bagi bagi tips berGUNA untuk jadi pelajar cemerlang dan tips2 memilih arah tuju hidup lepas SPM, gua SPM pun kantoi. gua dapat 7A's je. gua bukanlah seperti Fatin Liyana tuan punye blog honeykoyuki, pelajar Cemerlang SBP yg layak berkata:
"Asasi kot weyh, rugi kau tak ambik, takkan nak masuk Matrix kot?? Konon Asasi macam cool la dari Matrix. Matrix adalah pilihan terakhir untuk semua SPM leavers. " (gua copy&paste bulat2 ye, gua xubah struktur ayat)
YE, gua adalah pelajar Xcemerlang, walaupun gua dapat tmpt ke 7 pelajar cemerlang SPM SMKBTS tahun 2007. siapalah gua nak compare dgn FATIN LIYANA yg bijak bestari student SBP dan skrng student MEDIC kat indon. gua ni dari skolah 3rd Class, SMK BANDAR TASIK SELATAN, sekolah biasa yg mempunyai record2 jenayah dan menjadi perhatian POLIS. kah kah kah kah. takde ape nak dibanggakan pun. dan kat sini gua nak bagi tau.
pilihan no1 gua adalah Matrix lepas SPM, ye gua berhempas-pulas nak masuk matrix semata-mata usaha gua untuk MASUK U. akhirnya gua kat University Malaysia Terengganu (Uempty) skrg ni.
 perghh jauh gila gua menyimpang, balik pada tajuk Asal, gua nak bagi tips KURANG berguna kat lu orang semua. tapi jangan salahkan gua kalau kantoi. gua nak bagi tips berFesyen di University & Tips2 pilih rumah sewa (bagi student yg XNAK stay asrama or yg XLAYAK duk asrama)
____________________________^_________________________
FASHION d UNIVERSITY
gua bukan lah pakar dlm fashion2 ni, tapi cukup la pengatahuan gua mengenai dunia fashion, WEI housemate gua @Azmil tgk American Next Top MODEL tau.. gua jer x, tapi ade la usha awek sexy tu skit2.


kita sedia maklum bahawa di University kita kena mematuhi ETIKA dan ETIKET pemakaian ke kuliah, ye gua paham bila ke kuliah kenalah pakai formal.

tapi SIAPAKAH makhluk PALING skema itu yang mahu mengikut peraturan BULSHIT tersebut?

ye anak2 muda university perlu pakai yang cantik2 supaya dpt tackel awek2 cute dan pakwe2 gantang yg CERAH MASA DEPANYA. ye gua akui hakikat dan kehendak pelajar zaman skarang.

tips berpakaian yg gua shorkan di UNIVERSITY:

pakai mengikut cuaca dan persekitaran yang sesuai

hari yang panas terik, dan bahang yg bleh membuatkan ANDA berpeluh seperti atlet paralimpik amat2 lah tak sesuai untuk pakaian seperti Sweater, bercardigan , ber JAKET course. PANAS woi.

LELAKI: pakai sehelai T-Shirt, Jeans dan topi kalau nak, (xpayah nak bawak2 payung, cam pondan)

PEREMPUAN:, Xpayah la nak bertudung2 lilit-lilit yg OVER2 tu, xpayah tudung2 seperti YUNA dan seangkatan denganya. tudung2 standard yg cukup paras panjangnya sudah. xpayah pakai baju ketat2. nanti xleh nafas time kuliah lak.

simple cam ni suda
M&W: gua perasan la kan, baik lelaki atau perempuan kedua2nya OBSESS nak pakai JAKET course masing2.. wei yg korang semangat nak pakai jaket tu knape. bukan lu sorang jer ade, 1 course ade. dan korang xpayah nak tunjuk yg korang coz ape, org Xnak TAU la.

paling penting adalah keselesaan, pakai biasa2 dah la, woit!! korang nak gi KELAS jer, pakai yg selesa dah la. xyah la nak dressup Gothic la, rock la, gadis2 gewwdick la.. ingat niat utama tu. gi kelas bukan tackle pakwe/awek. korang macam sorang clasmate skolah gua, Mr.H(bukan nama sebenar) DressUP macam nak gi MIDVALLEY, bila gua tanye nak gi mana " aku nak gi pasar jer, beli ayam"

KAH KAH KAH KAH

tapi gua nak kasi WARNING sama awek2, please jangan pakai macam ni.
takut NANTI GUA TERFOCUS kat korang pulak.. fap fap fap fap
____________________________v_________________________

Tips2 pilih rumah sewa (bagi student yg XNAK stay asrama or yg XLAYAK duk asrama)


seperti biase, gua tau korang yang 2nd year sem depan dah start TERCARI-CARI rumah sewa kan?? kan??? gua tau lu orang memang begitu.. lu olang nak duk asrama coz dekat tapi BONTOT korang sungguh MALAS ibarat mercury (mercury element yg sangat malas dlm kimia) untuk bergerak untuk melakukan aktivity kemasyarakatan di UNIVERSITY. akhirnya korang diTERAJANG keluar secara baik menjelang tahun 2. kah kah kah kah

TAKZIAH kpd yg TERPAKSA duk LUAR. PADAN MUKA!!!

ikhlas dari google
pada yang MEMANG NAK SANGAT2 duk luar (cam gua). taniah kerana korang dah layak digelar BACHELOR sebab korang dah duduk rumah bujang dan belajar hidup berdikari, bukan duduk kat asrama ikut perintah warden.

Asrama bukan best sangat pun kan?? asyik takde AIR jer.. than byk sgt Announcement yang menganggu masa tidur anda. GUA PAHAM. bilik kecik, slalu takde dan ROOMATE from HELL adalah faktor2 lu orang nak DOK LUAR. kah kah kah kah, tapi xpe gua ade tips utk korang.


  1. semakin dekat rumah sewa anda dengan U, semakin mahal sewa bulanan anda. YE rumah dekat ni best, tapi mampu ke korang nak bayar? Ramai2 duk dalam umah tu baru murah kan? tapi apekah kejadahnye 1 rumah dok 12orang? Xfamily la beb. Time cuti sem, kena bayar gak.. rugi beb. so, pilihlah rumah sewa yang jauh sikit.
  2. rumah sewa korang tu pastikan dalam kawasan perumahan yg kejiranan korang suka, Jangan salahkan jiran sebelah umah korang kalau anjing diorang MENYALAK tgh malam. kalau melayu tu, duk la area melayu, bleh kesurau bersama jiran-jiran ye dok?
  3. pastikan rumah korang berada di kawasan laluan Shuttle Bus university korang, ni faktor yang amat2 penting kalau korang xde transport.
  4. pada yg ada transport cam gua, pilih rumah yang dekat ngan petrol pum.  xpayah korang nak pening2 bajet minyak cukup ke tak sampai kuliah. rumah yg terlampau jauh dengan station minyak sangat2 RUGI, sebab korang akan buang minyak untuk ISI MINYAK. minyak mahal BEB
  5. pilih rumah yg DEKAT DENGAN KEDAI MAKAN, beb ini penting beb, time lapar jalan kaki jer gi restorant. gua paham BONTOT korang sungguh malas untuk ke dapur (ibarat mercury yg malas memanjat thermometer)
  6. rumah korang memang best kalau ade kedai Photostate dan kedai runcit berdekatan. Senang skit korang nak photostate NOTA KULIAH, tutorial, nak beli maggi, nak beli pen, condom coki-coki, test pad, dan sabun mandi.

p/s: kepada awek2, jangan pilih rumah sewa yang kawasan terpencil+sunyi, BAHAYA
p/sII: pada pakwe2, best wei kalau rumah yg agak terpencil, ade privacy.. kah kah kah fap fap fap fap
__________________~_________~________________________

April 16, 2011

Friday- Video EPIC Rebecca Black (kesian..)

YouTube - Rebecca Black - Friday Cover (EPIC EDITION)

(video di atas BUKAN Rebecca Black)
gua pasti, korang mesti kenal Rebecca Black kan??? yg popular dgn lagu FRIDAY tu. lagu tu SANGAT-SANGAT teruk dan Annoying gile sampai ramai org Troll lagu tu.. ade versi islamic, Death Metal..
bagu gua, lagu Friday adalah lagu yg paling SHIT tahun ni gua dengar. lirik tahap cipan. gua tgk sekali gua dah gelak2.. tapi, tibe2 ade awek cun hot meletup ni (video kat atas ni) nyanyi lagu shit ni terus lagu ni jadi sedap.

so disini gua mengtafsir kan bahawa:
"lagu yg shit macam mane pun, bila suara penyanyi tu sedap dan ade paras rupa yang sedap mata-memandang, lagu tahap SHIT bleh bertukar menjadi HOLY SHIT"
thumb UP kepada awek HOT diatas kerana dapat menjadikan lagu shit ini kembali sedap.

yg belum tgk versi ORI haah ni kat bawah ni, official Video

yang death metal version:



c the Different???

April 13, 2011

jiranGUA (fak gua LALOK!!!)

JIRAN GUA

kpale gua tgh lalok skang ni, dan pe kejadahnye gua tulis entry pasal JIRAN. gua amat menitikberatkan semangat kejiranan, gua ni kira JIRAN yg BAIK la.. gua slalu tegur bertanye khabar.. gua ni kira ringan mulut ar bile dengan jiran. kat umah gua,KL, jiran2 gua amat menyayangi gua. gua ni rajin.. kah kah kah... lalok ke ape kate gua rajin. memang gua lalok pun skang. Pasal gua ni ank sulung, xde kakak perempuan, so bile jiran2 dtg umah, gua buat la AIR teh Ooo Ais xpun Teh O panas. BAIK kan gua.. siap ade makcik jiran gua kate

untung kalau dapat buat menantu farqhan ni
gua buat muke cool je, tapi dlm hati RIAK SYIALLL kah kah kah kah...
serius itu concept jiran gua kat KL. kat KL la... ye la kan.. gua kena la jaga NAMA BAIK family GUA. kira dlm institusi kejiranan gua ni BAIK PUNYA OLANG la.. kah kah kah..

Sejak gua blah dari asrama UMT awal sem 2 haritu, hingga sekarang GUA duduk rumah sewa di kawasan kejiranan yang AMAN SEJAHTERA.. gua menyewa rumah teres 2 tingkat ni bersame 4 member gua seperti @azlan Azyu Sakdi(bukan nama sebenar) ,@Billy ,@azmil & @.... jap gua lupa nama roomate gua... jap aa...

a... pending jap.. shit gua lupe name roomate.. time kepale lalok ni cam shit...

jap gua turun bawah jap tanye roomate gua sape name dia.. jap ek..


...
....
.....

OK gua dah tau ahh @Azrin... haahhhh baru gua ingat. jap kena keep in mind ni. kepale lalok name roomate pun lupe. ok kat mane tadi??ahh another shit mind, memory gua pending..

 ahhh jap gua scrool up bace balik pe gua tulis.

BABI gua tulis pasal jiran rupenye... what the fuck!! ahhh sambung jer la... ok gua sambung...

gua nak share story jiran baru gua, GUA duk kat taman Sri Nilam, sebelah esso mobil stasyen minyak. kalau dak UMT maybe tau kot. sekeliling rumah gua sewa ni majority penduduk dadalah penduduk TETAP berkeluarga. dan kira2 ade 4 bijik rumah kt sini temasuk rumah gua diduduki oleh STUDENT cam gua.

sebelah kiri rumah gua umah family dan sebelah kanan rumah gua plak ade berderet lagi 2 umah student, tuan rumah gua ni ade 3 rumah sewa. umah no 6,7,8 dia punye, umah gua sewa no 6. no 7 plak student 3rd year UMT, student CINA couple duduk sewa umah tu. shitt gua slalu gak usha umah tu dari luar.. kalau nasib untung gua dapat tgk couple tu buat FOREPLAY, gua intai dari luar rumah la.. stakat ni tu jer gua nampak. SHIT bavi best cina tu. pakwe muke pecah, awek dia plak body hot.. dia punya HUMP memang cantik punya develop oleh pakwe dia. BAVI gua jelous.. diorang ni kira BERSENGGAMA sesuka hati macam laki-bini plak..  seriusly gua jelous. nasib baik gua masih ade sedikit iman yg masih lagi melekat di hati supaya menjauhi perkara mungkar. Insyallah gua akan cuba sedaya upaya meningkatkan iman gua (*effect dari nasihat para-para geng SerBANitas dan TAbiqan)
pergghhh macam citer american pie,bersenggama di rumah sewa secara bebas. fuhh hebat jiran cina gua, penyewa rumah no 7.

umah no 8 plak 2 minggu lepas family duduk, pastu family tu pindah ke putrajaya, so tuan rumah gua gi bagi sewa pada student MASTER. gua pernah lepak sekali dulu (bulan 2 kalau x silap) dengan brother student master ni. diorang baru jer masuk 1minggu. gua kenal sorang jer.. kenal2 cam tu jer la.. sebagai budak master gua memang paham akan sosio budaya diorang. biase la mereka mengamalkan gaya hidup URBAN seperti segelintir student-stuedent UiTM di Shah Alam. kah kah kah.. pergaulan bebas yg ringan2 secara bertepuk tampar & lepak2 ngan aweks di depan halaman rumah adelah 1 perkara biasa.

kah kah kah kah... gua cool jer.. rindu plak gua sekejap dengan warga URBAN KL. keh keh keh...

bak kate pepatah:

"masuk kandang kambing menGEMBEEAKKK, masuk kandang harimau MENGAUMMM"
oleh kerana gua berada di area penduduk Mijora MAJORITY ahli-ahi SERBANitas--TABLIQcan, kami mengamalkan CONCEPT jiran islamiah.. gua xde bawak aweks balik rumah (HARAM weihh), kami mengamalkan concept KAMI MELAYU, MENGAMALKAN adat melayu. so perkara-perkara HARAM seperti BERZINA,BERJUDI atau MINUM ARAK, XPERNAH BERLAKU DI RUMAH KITORANG. and plus kitorang TAK MEROKOK, baik kan???? keh keh keh..

______________________________________+ + + + +__________________________________

petang smalam time2 be4 magrib gua lepak amik angin depan rumah... gua duduk lepak2 tibe2 didantangi oleh JIRAN DEPAN rumah kitorang, Name dia @PAK AJI, dengar jer name dia, gua suspek pak aji ni atok yg tahap SERBANITAS level 53 pasal gua slalu nampak dia gi MASJID time magrib. gua tengok je..

dup dap dup dap gua rase... adekah gua akan kena TABLIQ FREE before magrib ni, fuhh sangkaan gua meleset.. beliau hanye ingin berkenalan dengan lebih rapat ngan gua. borak punye borak tibe2 masuk BAB COMPLAIN..


@PAJ AJI bagi tau gua, jiran2 complain kat dia yg rumah no 8 tu bising.. gua OOOOOOO000oooo je kan lah perkara tu.. than pakcik tu complain gak, umah master tu asyik dating depan rumah, pastu bawak masuk perempuan lepak2 dalam rumah.. gua pun

IShh IShhh IShhhh *sambil geleng kepale. (bajet syialllll)


pastu pakcik tu kate, kita orang melayu islam mane leh buat cam tu, ini kawasan keluarga, than jangan lah bising2... pastu nada PAK AJI meningkat semakin tinggi..  Jangan sampai kami kumpul semua orang ketuk pintu rumah no 8 tu. tak kira la student master ke ape, sensetiviti penduduk sekitar kena amik tau. kami Xmau tempat kami di timpa BALA.

gua tergamam.. pastu dia kate 2 minggu lepas bising je time magrib mcm bersorak dalam rumah TIME MAGRIB (gua tergamam, yg bising tu umah no 8 ke umah no 6, umah kitorang? student master blom masuk lg time tu).. gua just anguk2 buat2 tak tau.. pastu nak magrib, gua mintak diri nak masuk dlam dlu, gua salam la dgn PAK AJI ni. fuhh lega...

tengah2 mlm pasang music time study, gua kena slowkan mulai hari ni. nasib baik umah no 8 yg jadi komplain, rumah kitorang xde. fuhhh..


P/S: gua lalok sebab gua XTIDO malam, gua study time malam, SIANG gua tido.. shit LALOK SYIALLL.

P/S II: gua kira baik what, lu org SERBANitas dan TABIQcan jangan nak tuduh gua jahat, CEPUK kang...

April 7, 2011

citer MEMBER gua: Jawapan Bangang seorang promoter PC

ni cerita member gua. 
TRUE STORY kate member gua.

name member gua @Azlan azyu sakdi (bukan nama sebenar) a.k.a Lan.
Lan ni org miri sarawak, dia ni budak panadai, (sebab tu masuk U). dengan erti kata lain ilmu dia ni tinggi, walaupun hakikatnya dia KURANG TINGGI. keh keh keh keh.

malam tadi gua lepak kedai char kwey teaw area pasar malam hari selasa. dia mula la cerita tentang pengalaman dia keja. dulu sem lepas dia keja part time mase cuti sem. dia keja kat kedai COMPUTER. kat area dia keja tu ade byk gak kedai jual PC ni lebih kurang LOW YATT cawangan miri la. sebagai promoter merangkap salesman separa berjaya (sebab berdasarkan dia citer, dia keja sebulan je). ok kat sini dia citer pasal promoter PC kedai sebelah.

____________________________________+ + + +_______________________________________
cerita 1:

Lan ni ade sorang member salesman PC same cam dia kat kedai sebelah sape name dia, lan pun dah lupe. so kite refer name budak ni sebagai Towcheng je la.. towcheng ni budak cine, biasenye kite slalu dengar yg cina ni expert pasal PC. hari ni episode 1, mari kita imbau balik statement tersebut.

biodata customer (pakcik BUTA IT)


Customer 1:  aaa.. dik, ini laptop Acer hah.. dia punya Keyboard ade lampu tak??
(dengan penuh yakin)
Towcheng:  ADA uncle, no problem. Uncle kasi tekan ini Fn lepas tu F6.. nanti ade dia punya skrin light ada cerah kan, pastu uncle kasi tutup sikit lid screen uncle 45 degree... taraaa sudah ade lampu itu lampu keyboard

Customer 1: .....

___________________________________________---____________________________________

cerita 2:
biodata customer (jejaka baru dapat gaji)

Customer 2: aa adik, ini bag laptop brapa harga?
Towcheng: talak mahal punya, rm30 ringgit
Customer 2: ade waranti x?
Towcheng: kejap aa uncle, sy tanya sama bos.
+++
Towcheng: bos ini bag ade waranti tak?
Bos          : ADA, bag tu koyak LU jahit sendiri. ok?

______________________________________~ ~ ~_______________________________________

story 3:
biodata customer (seorang pakcik berumur 50an)

Customer 3: aaaa adik, pendrive 2GB ni bleh upgrade X??
Towcheng : Boleh maa.. senang saja.. 2GB bleh upgrade jadi 4GB, 8BG bleh jadi 16GB
Customer 3: waahhh macam mane tu..
Towcheng: senang saja maa... kasi format itu pendrive, pastu pilih saja brape GB you mau..
Customer 3: habis tu kalau nak kecikan GB?
Towcheng: format lagi skali..
Customer 3: habis tu kenapa jual 4GB lebih mahal dari 2GB?
Towcheng : Color 4GB cantik maa.. ini kaler lagi lawa sebab tu lagi mahal

_____________________________________69____________________________________

story 4:
biodata customer (jejaka fail SPM)

cuntomer 4: aaaaaaaaa adik. kenapa itu pendrive kingston lagi mahal dari SanDisk?

||dengan muke Penuh confident||

Towcheng : pendrive kingstone ni mahal, sebab dekat tepi pendrive ni ade besi, Sandisk plastik saja.

plastik murah je
yg ni ade besi sebab tu mahal


April 6, 2011

MAN vs WOMEN ( teknik mandian wanita vs lelaki)

Teknik wanita mandi berbeza dari lelaki..!!

gua bukan lah stalker, gua tak pernah pun ngendap awek mandi. DOSA wei.. tengok aurat wanita selain dari isteri sendiri, haram hukumnye..(insaf gua 2 minit)..

tapi tahukah lu olang.. APsal perempuan MANDI lebih lame dari lelaki??? dan tabiat-tabiat ketika mandi yg membezakan  lelaki dan perempuan. Serius shit korang tipu kalau korang xngaku perempuan lebih LAMA mandi dari lelaki.

bukan la gua nak kate perempuan ni mandi lame, lelaki pun ade gak mandi lame (kes main sabun pakai tangan kiri) tapi bukan gua lah...  keh keh keh keh...

so untuk membuktikan kata-kata gua benar, lu tgk video ni.

p/s I: akak-akak, abang-abang ushrah merangkap ahli SERBANitas semua xdigalakkan untuk tengok videu suku lucah ini.

memang la tak semua benda yg ditunjukan dlm video ni lu orang buat skang, tap one day gua sure punyelah ade diantara korang yg buat cam video ni. kah kah kah kah.. yg rambut MOHAWK tu gua 100% stuju, semua lelaki buat cam tu.

korang xcaya lagi? serius shit xcaye..??!!! tunggu je la korang kawin nanti. pastu intai pasangan masing2 mandi. gua surelah korang pun lebih kurang gini jer. GUA KOMPEM BEB.. KOMPEM

April 5, 2011

Cerita DIA #1

cerita dia:: cerita cinta

INTRO:

Vroom..Vroomm
 kereta iswara biru menerjah masuk kelaman rumah. Panas enjin kereta itu, seharian menghembuskan kepulan asap-asap karbon monoksida melalui corong-corong ekzos. walaupun kereta itu tidak seperti dulu. Dia tetap bersyukur, kerana kereta itulah yang dinaikinya dulu semasa dibangku sekolah hingga menjadi mahasiswa di sebuah universiti. 

enjin dimatikan, perlahan pintu dibuka.lalu  keluar lah dia. keringat didahi dia cukup membuktikan kepenatan dia rasa. seharian dia di kuliah, semata-mata demi segulung ijazah. menjadi hamba system pendidikan negara. semata-mata ingin mendapatkan kerja menyara keluarga. peluh yang keluar didahinya bukan kerana aircond kereta itu rosak, tetapi semua ini kerana kepanasan HATINYA.

BANG!!!!!! pintu rumah sewa disepak, tanda rebel.

"Asalamualaikum,!!"

serebel manepun jiwa dia, beri salam ketika masuk rumah adalah kewajipan. dulu time dia tadika, BAPAK dia halau keluar rumah sebab dia xbagi salam.

"BAGI SALAM DULU sebelum MASUK rumah!!"- pesanan bapak dia terngiang-ngiang dikepala dia setiapkali masuk rumah.

malang nasib dia harini, takde sape jawab. aksi rebelnya tidak dilihat oleh sesiapa. "BANGSAT, mane semua orang pegi??" tanda tanya mula bermain dimindanya.

Amarah yang masih belum reda dijiwa  dibawa keruang bilik. BAG galas dicampak ke sudut tilam. dalam hati dia "FAK FAK FAK!!! fak fak fak!!!" tak henti, terkumit-kumit di bibir mulusnya.
didalam hati dia 

apsal la banyak sangat assignment nak kena hantar next week..HOI lecturer,ape kejadahnye bagi assignment banyak2??  fikirlah jugak masa sosial gua. gua nak cari awek sorang dua pun xsempat semata-mata nak siapkan assignment belambak ni. da lah account fesbuk gua, gua terpakse deactivate semata-mata nak focus. fak fak fak fak !!!!!
 kemarah dia mula reda, selepas titis-titis air menghujani kepala di dalam toilet. kekotoran dan daki-daki dibadan dia dapat dibersihkan, sambil mandi sambil nyanyi adelah aktiviti favorite dia. sedang2 nyanyi, terbAyang plak lengok tari Yoona girl generation... secara automatic tangan kiri dia mencapai sabun detol kembali.

Selepas puas mandi, dia terus bukak radio,
lagu Maher Zain sedang keudara di stesyen radio IKIM FM.. cepat-cepat tukar kelagu yang lebih hip seperti
Dia suka lagu ni kerana lagu ni lagu Happy. seharian dia tak happy, ape salahnya dia amik sedikit waktu dipetang hari untuk menghiburkan hati. petang itu, dia keluar ke laman rumah untuk menghirup udara segar petang hari. kelihatan sebuah kerusi plastik berwarna putih terletak diatas rumput laman rumah. sambil duduk di atas kerusi pelastik itu tadi, Dia memandang ke langit biru.
langit itu biru, luas terbentang. di langit itu kelihatan kepul-kepul awan putih, di ufuk timur pula kelihatan warna-warna pelangi memancar menyinari bumi. 
sedang kesunyian tadi memakan diri, dia teringat seorang gadis dalam kuliah tadi, putih mulus kulitnya, manis senyumnya, indah bahasanya, cantik tingkah lakunya.

 Dia mula memendam hasrat untuk bercinta lagi, sebab dia merasakan kesunyian telah terlalu lama memakan diri. Namun begitu sedikit kerisauan mula menghantui diri. Adakah dia layak untuk wanita ini? kerana putik cintanya kali ini, merupakan seorang wanita alim lagi mithali.

Dalam senja yang mula menutup tirai hari. Dia bertekat, demi episode cinta dia kali ini dia ingin mengubah diri dengan memantapkan sifat rohani dalam diri. demi cinta suci,  dia harus berubah , dan megharapkan wanita itu setia menanti. dengan harapan yang tinggi, dia mula menyanyi:
Tunggu sekejap
 wahai kasih
 Tunggulah sampai hujan teduh
Mari ku dendang
Jangan mengenang orang jauh
Jangan pula
Jangan, tinggalkan daku sorang
Tunggu sekejap kasih
tunggu... ohhh kasih..






AKU adalah DIA



April 2, 2011

Surat Cinta untuk Anon

gua dah lame tinggal skolah rendah, so gua dah lupa format penulisan surat tak rasmi. zaman sekarang mane ade orang tulis surat tak rasmi ye dok? ade lagi ke yang tulis atas kertas, lipat cantik2, masuk dalam sampul, letak stem 20sen, bagi kat abg posmen?? xdek dok? gua rase xde, zaman harge minyak tengah naik ni, semua org pakai fesbuk, nak bayar SMS 10sen pun kedekut kredit, inikan pula nak beli stem 20sen..

 KAH KAH KAH KAH...

belum masuk harge sampul, dan harge bedak (kes bagi surat cinta kat awek nak kasi wangi , tabur bedak) kah kah kah..gile SEKOLAH LAME (old school) beb harge sampul surat brape huh? sape tau comment komen gua.

____________________________________________________________________________

kehadapan Anon B Anonymous,

"gua main depan, xmain BEKANG cam Anuar ButtHURT"

gua berterima kasih kerana lu sudi memberi sedikit effort untuk meluangkan masa menkomen dalam ruangan "MAKIAN IKHLAS". gua amat berterima kasih pada lu, kerana lu sorang je stakat ni yang BETOL-BETOL memahami ruangan "MAKIAN IKHLAS" sebab lu memaki gua secara ikhlas.. kah kah kah...


wahai Anon, alangkah baiknye diri anda jika anda menyatakan nama anda yang sebenar, maka gua bleh tau la lu ni penis ke vagina.. bagi gua anon ni pemalu orangnye.. maybe kerana ALAT KELAMINnya kecik sebab tu malu-malu berahsia nak tunjuk nama.

kalau anon ni spesis VAGINA kecik, bagus lah... "nik mat" bunyinye.. walaupun otaknye masih ketat seperti vagina nye, sekurang-kurangnye PUAS gua membace makian ikhlasnye.. keep up the good work.

namun AMAT MALANG la kalau anon ni spesis PENIS kecik, kesian, tak mengapa wahai anon, sudah ketentuan tuhan nak buat cam ne yer dok? harap lu bleh berusaha membesarkan Penis lu, (jumpe Mr.Butthurt untuk dapatkan tips) lalu berani komen blog gua di ruangan MAKIAN IKHLAS.

gua rase gua tau kenape Anon-anon ni butthurt bila bace blog gua, diorang tak puas hati dengan content entry blog gua yang mencuit sensitivity diorang. mereka EMO dengan lawak jenaka gua.. mereka EMO dengan pendapat gua. bagi gua:

WAK LU.. lu nak emo lebih2 pahal ANON??? name pun blog ni blog gua, blog gua, ikutSUKAgua nak tulis ape pun.. lu suka, lu bace, lu tak suka, lu jangan bace.gua xpernah suruh pun lu komen blog gua.. 

kalau setakat pic NIKKY dalam post entry GUA dan FIRAUN yang lu butthurt, gua bleh tunjuk pic seangkatan denganye, seperti ini:


Mr. Butthurt

gua sebenarnye takde pun niat mengeluarkan sentiment politik kat blog gua ni, YES BETOL ayat-ayat gua melambangkan gua PRO-GOV. tapi gua ni pengundi BEBAS, xsokong mane-mane parti politik. Yang haprak gua gelak, yang bagus pun gua gelak. kebetulan pic NIKKY (name manje) gua terjumpe time gua google pic firaun, gua nampak funny gua letak je la kat blog gua.

dan bagi menghargai ANON yang sentiasa menjadi HERO dalam membela pic NIKKY (name manje). maybe gua patut sumbangkan pic ni:
hero kebanggaan Anon
tengok, gua kira support NIKKY (name manje) sebagai HERO pujaan lu. beb buat ape nak gaduh sesame kita, COMMON la, we MALAYSIAN lah... lu dengan prinsip lu, gua dengan prinsip gua. kalau lu xbleh terima JOKE gua, lu xyah bace blog gua. sebab bila gua tulis blog, gua memang ikut prinsip ikutSUKAgua.

so disini gua sertakan polisi baru yang gua ikut dalam kaedah dan tatacara menkomen blog ikutSUKAgua ni:

Kenapa Saya Delete Comment Anda.
1.Anda mentrolling - anda tulis benda yang takde kait mengait,benda takde fakta,atau benda merapu.
2.Kalau masuk rumah orang - boleh tak kau maki-maki tuan rumah?
3.Saya bukan diktator.Kalau orang tegur - ada jugak saya approve.Tapi dengan tidak bagak holier-than-thou dan bajet bagus.Cerita moral dan cerita "aku lagi baik dari kau - jadi kau kena ikut aku" memang saya akan delete.
4.Saya kalau delete tu - faham-fahamlah.Dan sebagai pemilik blog ini,saya ada hak untuk mendelete.It's okay kalau nko nak tegur/sound/lawan hujah saya tapi - kalau fascist,Taliban,bunuh-bunuh orang,orang gila isim,ni semua saya disposed dari wujud.Saya akan pastikan segala hujah fascist dan benci-membenci serta memecahbelahkan orang akan didelete.
5.Comment "saya pantang dicabar",cabar mencabar ni memang akan didelete.Sebab saya bukan pendekar.Saya bukan keyboard warrior.
6.Pendek kata,saya takde masa nak melayan karenah orang gila isim.Saya menulis blog - bukan gedebe nak gaduh2.
7.Ni bukan Tukar Tiub - satu hari comment ada 100++ comments nak kena approve.Kalau Tukar Tiub bolehlah dia approve je semua.Ni TTGB,blog tak glamor - so ada masa delete je la.
Sekian.
sumber polisi dari http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com/ gua cilok tanpa izin, gua dah mention name blog kira settle la ye dok.
THANKs to @Nafizal Nayan kerana bagi gua blog best ni.

P/S I: Nafizal Nayan ni butthurt gak bile gua post pic NIKKY (name manje tu), tapi xde la emo macam 
         Anon.

P/S II: gua rase Anon ni ahli kumpulan EMOTIC, sape kenal sape itu emotic?

P/S III: POST ini KHAS untuk ANON yg dikasihi, sebarang komen yang melibatkan unsur politik, GUA XNAK LAYAN.

P/S IV: pic post entry ni, gua google je. bukan gua photoshop. tiada sebarang isu politik di blog ni. pic ni gua nampak cam AWESOME sebab tu gua rembat dr google. tu je. kalau lawak gua, lu orang xgelak, 
GUA PEDULI ape, gua bukan join MAHARAJA lawak pon.. 


Yang benar,

Farqhan Alchemists


nota cinta untuk KEKASIH LAMA

diinspirasi dari karya blog DUNIA VOVINSKA gua terkenang kisah lama..
apabila gua bertukar kepada saya. kisah cinta bermula

+ + +


I LOVE YOU


+ + +

kisah mula.. dulu kala.. bila hati.. jatuh cinta.. ku terkenang... raut wajah..
BILA PEJAM MATA....

+ + +
kisah mula..

Bangun pagi, siap-siap pegi sekolah. sekolah tak jauh mana, tetap gak naik motor. ade style la katakan.. waktu itu saya tingkatan empat. duduk dalam kelas rapat-rapat. nak kata baik tu, tak la jugak.. sebab suka cari pasal tak bertempat.

Ha HA ha Ha hA gelak tawa memecah kesunyian hening pagi. Suara separa pecah akibat kematangan umur membingitkan teliga para guru yang tak sudah-sudah suruh kami diam. hehehe.. zaman remaja cukup indah. sewaktu bersama rakan taulan. lepak dalam kelas, borak-borak kosong, bergosip isu-isu semasa, mendengar cerita-cerita panas skandal couple kawan sekelas. tak lupa jugak melihat gelagat KETUA PENGAWAS yang berderama cinta diatas bersama kekasih gelapsya dalam kelas yang tiada pentas.

hA HA ha Ha hA ha HA.. seronok sepanjang hari, lepas balik sekolah, makan kat rumah, rehat kejap, pastu pegi TUISYEN.. wahh kali ni tuisyen saya jauh.. Nun di Pudu KL. saya seronok ke tuisyen berbanding sekolah, sebab saya jumpa ramai kawan dari sekolah merata-rata.

+ + +
dulu kala..

dulu time tuisyen saya ni nakal, banyak bertegur sapa dengan student skolah lain.. awek-awek lah jadi mangsa, kawan dengan awek ni best, diorang baik, sambil tu dapat cuci mata. hehehe.. dulu time tuisyen, kelas tuisyen 2jam, pastu lepak ngorat awek berjam-jam.. Oh indah Masa DULU...

+ + +
bila hati..

bila hati rasa sunyi, memendam rasa mau dikasi, lalu terbuka hati untuk cari pengganti yang telah pergi. atas bantu rakan @ELYA SYAFINAZ, saya dapat no. seorang teman yang tak dikenali. zaman baru 2-3 tahun dapat henfon memang begini. Awek xpernah jumpa pun sangup SMS mms Call sampai pagi. semua ini kerana suara awek tadi sunguh comel sekali. comel tahap cute miut membuat saya rase sunyi kalau tak dengar satu hari. dari telifon berbunyi, sehingga bertukar-tukar gambar sebagai peganti. dulu MYSPACE dan FACEBOOK belum nak UP lagi. surat cinta tulis tangan masih suci.

+ + +
jatuh cinta..

bila selalu berhubung hati mula rasa sayang, perasaan mula kata cinta. hanya dari talian telifon, saya sungguh terpersona. kebetulan dia akan mendaftar tempat tuisyen yang sama dengan saya.. Oh indahnya... dapat dirasai kebahagia membentuk warna-warna pelangi... NAMANYA: ATIQAH, putih orangnya, manis senyumannya, indah bicaranya, rendah tubuhnya, tapi sayang kemek sikit hidungnya.. dari pertemuan bermula bibit-bibit percintaan. wahh dari namanya yang indah, rupa parasnya yang comel. aku mula jatuh cinta.
namun cinta kami tidak lama, angkara hasutan rakan, dan paras rupaku yang kurang menawan AKU DITINGGALKAN... oh ya inilah lumrah cinta. cinta yang tidak semestinya bahagia keakhirnya..

alasanya: "Awak terlalu baik buat saya"

+ + +
Ku Terkenang

ku terkenang kisah memori lama, pendapat yg kami selalu bincangkan, impian yang dibina bersam, gelak tawa yang pengubat duka, Oh ya.. saya masih ingat kita berkongsi gelak tawa bersama. dalam henfon berjam-jam lama. jumpa bersama, senyum-senyum berdua. bersama-sama makan aiskrim diwaktu senja. oh ku terkenang waktu dulu.

+ + +
Raut wajah

raut wajahmu yg putih mulus, kesucian wajah mu mengubat duka, membuat hatiku gembira sangat mempersona.. kamulah wanita pertama yang buat ku rasa bagai nak gila. walaupun kita tidak kekal lama, raut wajah mu tetap ku ingati jua. walaupun saya sudah 5 tahun tidak berjuma, tidak mengapa.. rakan ku yang berada di universiti mu, tetap bercerita mengenai dirimu pada ku.

+ + +
BILA PEJAM MATA..


bila saya pejam mata.. saya ingat kamu, bila saya lelap mata, saya mimpi kamu, bila saya kelip mata, saya terbayang kamu.


ya mungkin mereka kata saya gila. ya.. saya gila.. gila dengan cintanya.. bila saya pejam mata saya ingat rupa parasmu, bila saya lelap mata, betul saya cuba berharap mimpi indah bertemu mu, bila saya kelip mata, saya hampa kerana bayanganmu pudar di mata ku.. kerana saya sedar, kamu bukanlah untuk ku...
biarlah kegembiraan, gelak tawa, kesedihan, keperitan, kebahagian kita yang dulu ku abadikan dalam memori imgatan.

andai kata suatu hari nanti, saya pejam mata selamanya, saya harap awak ada disisi saya, sebagai teman mahupun rakan. supaya saya dapat mimpi awak dalam tidur yang panjang...

+ + +
kisah mula.. dulu kala.. bila hati.. jatuh cinta.. ku terkenang... raut wajah..
BILA PEJAM MATA...


LAGU INI.. khas kugubah untuk mu sayang.....

 -i love you -
||atiQah||

April 1, 2011

Firaun dan Gua

"Alkisah.... TAIBBBBB.... Tersebutlah kisah...... TAIBBBB.......
Sang kancil beramai-ramai menghadap Sultan Firaun..... 
sejak bila firaun pakai sultan?? ennntaaahh..."
hahaha gua cukup suke part ni dalam citer PENDEKAR BUJANG LAPOK.. tapi harini gua bukan nak citer pasal P.Ramlee, Pendekar Bujang LApok, mahupun Sang Kancil... semua tu korang dah tau.. kalau lu org Xtau, lu orang bukanlah rakyat Malaysia, mungkin lu orang adelah minah endon yg jadi Bibik, mahupu keling Paria dari INDIA, datang ke Malaysia Jual KArpet. kalau korang bukan dari golongan PENDATANG ASING ni, maybe mak bapak korang Xpernah citerkan kisah SAng KAncil, tak pun korang xde TV kat rumah berserta ASTRO, sebab citer PENDEKAR BUJANG LAPOK ni dah seJUTA kali playback kat ASTRO PRIMA... andai kata anda golongan ke 2, gua bersimpati...

OK,K..
gua nak citer pasal FIRAUN, Firaun ni sape xkenal memang BANGANG la.... semua orang tahu siapa itu firaun. yang UMAT ISLAM pun mesti tahu siapa itu firaun, banyak disebut dalam Al-Quran mengenai FIRAUN ni... sape yg tak tahu, gua syak mesti dulu2 time kecik2 PONTENG KELAS MENGAJI main guli..  HAAAH kan betul.. sebab dulu pun gua ade ponteng gak. kah kah kah kah

Firaun ni adalah seorang manusia, RAJA, di MESIR la... kat padang pasir tu.. Firaun ni ade keturunan dia gak.. gua xmampu nak sebut semua nama firaun walaupun gua COPY PASTE jE dari wikipidia.. kalau lu orang nak tau gak KLICK SINI

ni namenye pyramid (ini bukan system MLM tau)
BAPAK PANJANG SENARAI name Firaun tu.. ade lebih 100 orang dalam 31 dinasti + Dinasti Argead & Dinasti Ptolemaik. antara firaun yg gua kenal macam Firaun Serket II (the scorpion king) Firaun Khufu (yang buat piramid GIZA tu) dan firaun yg KEJAM lagi dilaknati FIRAUN RAMESSES II yang kejar NABI MUSA a.s, lalu dengan Kuasa ALLAH tengelam mati lemas kat dalam LAUT MERAH tu... 


so FIRAUN ni dalam al-Quran merujuk kepada RAJA MESIR YANG KEJAM yang mengakui diri dia sebagai TUHAN lalu menidakkan ke-ESA an ALLAH swt. 
muka gua lagi hensem dari firaun ni. GUA rase la..
kalau dalam film THE MUMMY and MUMMY RETURN, firaun ni keturunan Arab Mesir la, yang scary dan jadi MUMMY bile MATI.. dan biasanya yg jadi Firaun ni Kurus dan Hensem gak.


so kita bleh discribekan firaun ni secara umum merujuk (firaun ramesses) sebagai:

  • raja yang kejam 
  • jahat
  • hensem kot (arab la katakan)
  • zalim
  • BERKUASA ke atas NEGARAnya,
  • kira super duper villain la...
tapi kat sini gua tertanya-tanya?.. apakah hubungan GUA dengan FIRAUN???

Mac 2011 lebeh kurang kol 11malam.
gua, @jurita, @carol, @azlan azyu sakdi bukan nama sebenar, @Billy, @abg Man theater, @abg GG, dan beberape name TAK FAMOUS seperti @BUBU germersik dll. lepak minum teh kat warung warna BIRU depan UMT tu.. lepak2 borak2..sambil minum2.. pasal gua ade kereta, carol & jurita malam tu gua yang hantar balik ke rumah sewa diorang. 
kitorang punyalah minum2, gelak2 cam cipan, dan borak2 isu-isu dunia hiburan dunia yang gua Xbrape nak layan. Jam dah kol 12.30 malam. So abang GG (artis budaya UMT) nak blah la balik rumah tido.. kebiasaanya kalau gua xde, carol ngan jurita mintak abg GG hantarkan diorang. So abg GG offer jurita & carol, gua diam je.. jurita tunjuk ngan tepat jari telunjuk ke arah gua bile abg GG tanye, 

"korang balik cam ne? nak abg hantarkan x?"

than jurita cakap:
 
"tak, tak, kitorang balik dengan dia" -tunjuk ke arah gua.

abg GG pun cakap:

"ohhh korang balik dengan FIRAUN ekk.. oh ok ok xpe"

dalam hati gua FUCK!! sejak bile gua jadi FIRAUN??!!!!!!!

"opss abg GG mintak maaf, tersasul nama, nak sebut farqhan tersebut FIRAUN"


PERGH... 1 MEJA GELAK...SYIAALLLL
cis... ade persamaan ke firaun dengan gua, nak kata gua kaya, gua xkaya, nak kata gua JAHAT, gua nakal2 jer.. nak kata gua kacak HENSEM cam ARAB, maybe ade sikit kot. walaupun nama FARQHAN, tapi

FARQHAN not equal to FIRAUN, jauh sangat bunyinye tu... FUCK...

P/S: sape panggil gua Firaun next time.. gua BUNGKUS dia jadi mumia, campak laut.. ade brani? TRY LA.. FUCK U.
orang kate kat KLANTAN ade Firaun, betul ke?
P/S II: gua rase system MLM skor A ikut system piramid gak.. kira diorang ni firaun la ye?







<----NIKKY (name manje)








korang jangang EMO BUTTHURT plak: pic ni gua rase lawak je.. xde niat sentiment politik langsung.. kah kah kah
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...