February 25, 2011

karangan sekolah rendah (gua sehelai kertas A4)

Tajuk Karangan : Gua Sehelai Kertas A4
Kelas                 : 6 Anugerah
Sekolah             : Sekolah Kebangsaan Desa Tasik
Peperiksaan       : UPSR

   Gua Sehelai Kertas A4, nama gua Double A. gua ada 500 adik beradik(kuat jugak benih bapak gua), berat gua 80gsm, gua ade sedara bernama Paper One, Moyang gua bernama Papyrus..  ibu gua Sebatang Pokok di hutan, gua Xde ayah.. Ibu gua BESAR, TINGGI dan KUAT, tapi gua Xsempat melihat rupa Ibu Gua, mak gua mati ditebang semasa melahirkan gua... CILAKAK lu PEMBALAK!!! 

gua dilahirkan selepas kematian mak gua, sewaktu mak gua ditebang dengan rakus bersama  makcik-makcik balak yang lain. mak gua diangkut ke kilang mengunakan lori balak. jauh juga jenazah mak gua diusung.. lalu sampailah ketempat semadian arwah mak gua di kilang Kertas Ah Seng. Disitu la tempat jenazah mak gua digomol dengan rakus sehingga melahir gua. DAMN YOU MOTHER FUCKER AH SENG. mak gua dipotong2 dan di peroses dalam kilang.. Selepas diproses oleh mesin2 tulah gua dilahirkan. gua tidak pasti akan tujuan gua dilahirkan kedunia sebenarnya.. mereka kata gua ni multipurpose.BANGSAT!! gua diamkan jer la menunggu nasib gua seterusnya.

gua di bungkus bersama 500 helai adik beradik yang lain. gua ni anak tengah, sebab gua duduk dihelaian yang ke 253. kami dibungkus di kilang dan dilabelkan sebagai Double A. Selepas siap dibungkus, gua dah adik beradik gua dimaksukan kedalam lori, lori tu membawa gua sesatu lokasi yang tak diketahui.. gua pelik kenapa jauh lama sangat lori ni bawak gua.. tak sampai2. Oh patut la gua dikilangkan di Shah Alam, skang ni menuju ke Kuala Terengganu. Sampai jer terengganu, gua ditempatkan di kedai MYDIN di bahagian Kertas-kertas dan Alat Tulis.BABI APE GUA DITEMPATKAN DI KEDAI MYDIN, try la jual gua kat MPH ker, tak pun kat KEDAI BUKU POPULAR. gua tunggu untuk dijual berhari-hari lamanya disitu. 

Penantian gua berakhir sewaktu seorang pemuda kacak mengangkat gua, beliau membelek gua mencari tanda harga.. gua berharga RM10.90, lalu gua diangkut oleh jejaka tersebut ke kaunter pembayaran.. BABI lama gila gua tunggu nak dibayar..PEHAL la MYDIN ni panjang sangat Que up kaunter ni.. gua dah panas.. tapi apakah daya.. gua hanya sehelai kertas. Selepas di bayar, gua terus diangkut dalam beg plastik ke pejabat tuan gua yang baru. sampai jer dipintu pejabat barulah gua tau sapa nama beliau. nama tuan gua,

En. Kasyfullah (kali ni gua yakin betul ejaan nama dia). beliau merupakan seorang PENSYARAH subject kenegaraan Malaysia di Universiti Malaysia Terengganu (UMT). gua berbangga sepanjang masa di dalam ruang pejabat beliau.. kami diletakkan di printer untuk di cetak

sehelai-sehelai adik-beradik gua digunakan. Mereka kelihatan bahagia bila dicetak nota-nota kuliah yang penuh dengan ilmu. HARI ini sampai lah giliran gua.. gua tak sabar menunggu gua dicetak untuk tujuan apa. gua kan multipurpose, gua rasa berdebar-debar. kelihatan wajah En. Kasyfullah hari ni tak berapa baik, muka dia masam.. gua rasa tak sedap badan.. Printer CANON LASER JET dah bersedia untuk MERATAH TUBUH SUCI GUA.. gua menunggu saat gua diprint dengan RAKUS..

gua dah mula dicetak.. kepala gua di foreplay oleh printer.. dengan LAJU gua diJOLOK kedalam lubang leper PRINTER, dan TERBANCUT lah ink-ink berwarna HITAM ke tubuh gua tanda PUAS printer mencetak gua.. badan gua BASAH + PANAS, KESUCIAN gua telah dinodai PRINTER.. gua akur dengan NAFSU SYAHWAT printer bernama CANON LASER JET...

HIDUP GUA MENJADI GELAP, GUA tidak sesuci dulu.. sekarang gua adalah sesuatu yang dikeji. gua CONFORM!!! penerima gua selepas ni tak mungkin akan happy apabila menerima gua. GUA hanya boleh menerima nasib dengan redha.. tertera di tubuh gua:

AMARAN 1: Ketidak hadiran ke kuliah Kenegaraan Malaysia melebihi 10% kehadiran.
merujuk perkara diatas, En. Farqhan Alchemist telah diberikan amaran kerana ponteng ke kuliah Kenegaraan Malaysia sebanyak tiga kali. sehubungan dengan itu, Perkara ini perlulah diberi perhatian sebelum pihak Encik, diBAR dari menduduki perperiksaan sekiranya amaran terakhir diengkari.

gua tau ajal gua sudah hampir tiba. CONFORM bila Farqhan Alchemist dapat surat ni nanti dia terus koyak gua dan campak dalam tong sampah. sebelum gua mati. gua ingin meminta jasa baik penanda kertas ini untuk memberi markah lebih kepada saya, kerana sebelum ini saya selalu fail dalam kertas penulisan bahasa melayu darjah enam. diharap kertas UPSR ni dapat membantu saya supaya lulus agar dapat masuk ke MRSM kelak. Terima Kasih. 

February 23, 2011

INI bukan business MLM, ni business cute-cute

turun temurun, gua mewarisi bakat dan minat untuk berniaga. BUKAK BUSINESS. moyang gua bukak klinik, atok gua jual ubat dan hasil seni kreatif,makcik gua still sampai skang ade kedai jual macam2 benda kat chowkit, dan mak gua sendiri ade restoran dulu kat jalan bas stand kelang (sebelum gua dilahirkan).


so gua berasa amat bertanggungjawab untuk meneruskan tradisi ini.

 RAMADHAN, tahun 1999 waktu tu gua baru jer darjah 3. gua mendapat offer berniaga dari bapak gua. gua meminati industri mercun ni. dengan bantuan bapak gua, gua serahkan rm200 (duit raya tahun 1998) sebagai modal untuk tujuan business. bapak gua kata "meniaga ni ada untung rugi" "berniaga pakai duit sendiri baru tau untung rugi". BERMULA lah sejarah gua jadi tokey mercun! 1st business gua rugi. sebab gua lebih bayak MAIN mercun dari JUAL mercun.
gua tau niat bapak gua bukan suruh gua jual betol2, saja je suruh gua main.

(meniaga mercun ni haram disisi undang2 malaysia, dalam agama xsebut pun haram jual mercun) xstuju lu bleh gi buat aduan kat ruangan makian ikhlas kat bawah

dalam perniagaan gua mengamalkan PRINSIP telus dan jujur. sebab menipu dalam berniaga itu dosa.
so gua xbuat tipu2 ni. tapi malang nasib gua. tangan gua bengkak seminggu time raya sebab main mercu xingat dunia.

RAMADHAN, tahun 2005, gua buat comeback!! gua suruh bapak gua cari supplyer mercun. gua nak jual. yes gua jumpa. kali ni gua keluar modal rm250, kali ni gua xmain mercun, gua jual jer... pergghhh UNTUNG beb!! mercun bole gua beli rm5 satu bag gua jual RM25. gua beli thunder clap rm20 gua jual rm50. UNTUNG bersih di akhir ramadhan gua dapat RM500. thank to @Mohd Amirul syameer  sebab jadi pelangan gua. KAH KAH KAH KAH

meniaga ni ada untung rugi. BABI...GUA KANTOI ngan GURU BESAR SMKBTS. tapi gua selamat sebab pandai klentong. rm120 gua rugi masa tu sebab kena rampas. NI SEMUA SALAH pelanggan gua. gua tak main, diorang main.

"YANG KORANG GI BALING MERCUN KAT KEPALA CIKGU SIDEK TU BUAT APE? gua tau la dia seorang guru besar yang botak.. baling dari tgkat 3 ke bilik guru plak tu. syiall habis 1 form3 kena denda. barang gua pulak kantoi, nasib gua baik pasal terer klentong cikgu.

"PADAN MUKA KORANG GAK sebab kena DENDA RAMAI2 kat tgh PANAS time bulan puasa.. kah kah kah kah.. gua gak yang KAYA"

walaupun begitu hasilnya, untung jual mercun gua beli kasut NIKE ori kat butik NIKE MID VALLEY.. rm490. raya sakan gua tahun tu. masuk je skolah tahun 2006 gua letak jawatan jadi pengawas skolah, sebab gua xnak gosip pengawas jual mercun tersebar. cikgu kata, xpayah la kamu berhenti. tapi gua degil alasan gua, gua nak focus study. YES at last gua masuk U skang ni.

skolah rendah dah rasa, menengah pun dah rasa. so ni giliran TAHAP U pulak. perniagaan gua semakin matang. gua join-venture ngan @amrul-as bukak business ni.  kitorang sekarang buat business JUAL TEDDY BEAR and KEYCHAIN, gua dah bukak tapak kat KARNIVAL BORNEO, nanti datang la ye. sape nak beli on9 pun bleh gak. klick sini olih barang dan inbox gua.

chin chan pun ade yg ni rm4 je

nama kedai gua  -bigLOVE 
rm10 je




















pilih je murah beb


yang panjang ade, pendek pun ade





February 22, 2011

Aksi Lucah atas pentas

7.45pagi. gua tengok jam... SHIT!!!!!!! gua dah lambat. kelas pukul 8. gua kena present pembentangan mechanism kimia organic. gua group no2.  arrrgghhhh gua cuak lagi panic. gua capai towel terus mandi.

BUSH!!! gua jatuh dalam toilet dalam keadaan bogel.. syialll!!! gua dah lambat. nanti group member gua marah.. gua teruskan mandi dengan pantas. 5min siap!

gua kuar toilet, pakai spender, singlet, seluar jeans, belt, baju... gua capai buku kuning gua, kad matrix, gel rambut, fail gua. gua masuk kereta terus PECUT.... VROOOOMMM!! dalam kreta sambil memecut gua setup rambut.. perghh kalai ni gua lambat gile. gua xmo lukakan hati kecil group member gua. sampai jer U, kat slekoh pembinaan fakulti baru, BANJIR.. paip pecah.. SHIT gua lambat lagi.. kereta banyak cross air.. gua sabar.. betolkan rambut skit2.. gua jalan...

sampai jer fakulti, parking penuh. GUA tension. nampak kawasan rumput, tanpa memperdulikan alam sekitar gua parking dengan rakus.. gua kuar kreta, terus lari ke dewan kuliah di DSJ. gua amik sit seat sebelah group gua. ngam2.. pas 2min gua duduk terus gua present.. 

bagi gua penampilan dan keyakinan tu penting, so gua control suara, capai mic terus present soalan depan 153 student sains kimia & kimia analisis.. gua control suara.. naik atas pentas dan mula bercakap. GUA CONFIDENT.. xde cuak2.. xde malu2.. penuh yakin. than dari depan tu, gua pandang muka member gua @AYIE.. muka dia tahan gelak.. gua cool.. 

tibe2 henfon gua bunyi..  time ni pulak nak mesege masuk pulak.

gua off fon dan teruskan bercakap guna mic.. gua gunakan VISUALIZER dalam sesi tutorial kuliah sambil diperhatikan oleh Dr.Asnulizawati. gua cool...  gua terang dengan baik, walaupun ade salah2 skit. tapi OK la.. gua buka soalan pada student. ada ala2 lecturer gaya gua. habis jer turn gua. gua naik ke seat gua.. tibe2 ade sorang aweks.. member gua @stacy bagi tau gua..

"psssttt....PA'AN zip kau terbukak"

SHIT!!!!!! gua cover malu, dan terus duduk kat seat gua. habis jer kelas member gua @ayie bagi tau.. " wei kau bace x, mesege aku hantar,"

"X nape?"
gua bukak fon, baca messege.. "PAAN ZIP KAU TAK TUTUP " 

"FUCK!!! dari mula sampai habis gua present atas pentas depan 153 student + 1 lecturer.. 

gua beraksi atas pentas  dengan keadaan SELUAR GUA TAK ber ZIP" syiaall aksi lucah ni xpatut ditunjukan atas pentas."

NORMAL la lelaki terlupa zip seluar, tapi ABNORMAL bila zip tak tutup timr jadi center of attention dalam kuliah.  

patutla atas pentas tadi "IM FEELING SEXY"!! shit harini hari lucah
maybe ni balasan gua lepas gua aibkan rahsia wanita terhadap lelaki (klick sini)

POLITIK university calon MPP


GUA bukanlah ahli politik, gua bukanlah pejuang nasib pelajar.. gua cuma insan biasa yang ingin berjaya..
gua hanya akan pilih calon yang ade menifesto yang macam ni. sebab ini semua kehendak gua.

gua sempat tulis pendek je hari ni pasal gua busy.. gua nak inform lu orang gua ade buat business baru.. nanti gua citer pasal business gua..

February 18, 2011

teknik perempuan MENCARUT pada lelaki..

ingatkan tadi gua nak tulis pasal MLM daripada pandangan mata gua, tapi gua malas nak memaki-maki hamun pengusaha MLM ari ni so gua amik keputusan untuk citer pasal bagaimana perempuan atau wanita memaki-hamun.


(maaf kepada reader/follower wanita blog aku ni sebab entry kali ni maybe menyentuh sanubari korang.)


setiap wanita di muka bumi ni, MESTI ade sifat-sifat lemah lembut, kalau xbanyak pun sikit. tak kira la kalau wannita ni dari pelusuk mana pun kat dlm or luar dunia ni. bila kita cakap pasal perempuan mesti dalam kepala kita terbayang mereka adalah insan-insan yang KURANG KUAT dari lelaki.
(p/s: kalau aku cakap insan lemah nanti diorang marah hahahahah)


so di ASIA TENGGARA,. kita amik skop yang lebih kecil la kan.. di MALAYSIA sajalah... senang citer, masih ada sebilangan besar populasi wanita di Malaysia ada sifat adap dan tatasusila yang tinggi. yang kuang ajar cam cipan macam kat lorong hati taib dan jalan TAR tu dah tentu lah xade ciri2 yg aku cakapkan ni. Xkira bangsa apa pun, Melayu,Cina,India,Pan-Asia, Pan-Cake, atau sesopan manapun mereka. mesti ada dikalangan mereka yang MENCARUT...


ape nak bukti?
nah amik ni
video ni dah lame dah... benda yang aku nak reveal kat korang semua bukan video ni tapi ape yg aku nak citer kat bawah ni.


OK ni FAKTA:
"WHATEVER!!!" is the way WOMAN say FUCK YOU!!


its real guy... don't denied it. bila perempuan say whatever kat korang time diorang menyampah, malas layan, or gaduh ngan diorang (biasanya dalam facebook or kehidupan seharian) . ape yang perempuan ni nak cakap sebenarnya ialah FUCK YOU! 


yeahh!! my teacher teach me this


benda ni serius gua xmain2.. bila diorang dah bengang than cakap WHATEVER!! kat korang tu tanda dia diorang tengah maki korang. Biasanya perempuan2 yang jenis "sopan" yang selalu cakap cam tu... kalau korang (lelaki) gaduh dengan perempuan yg mulut cam puki, diorang ni DIRECT truss xde selindung-selindung. biasanya yang jenis kasar akan kata "pukimak kau la weiii. gi mampos sudah".




yang gua nak tekankan kat sini, walaupun perempuan yg kasar tu cakap direct.. membabi-babikan korang (lelaki) secara direct... diorang Xhepokrit sebagai mana perempuan2 WHATEVER ni.


one good reason why this type of ladies (wanita2 sopan) ni sebut WHATEVER sebagai FUCK YOU sebab diorang xde benda "tuu" 00==> untuk fuck. as MAN we have a dick to say "FUCK YOU". but to them, they cannot say "FUCK YOU" directly because they do not have a penis to FUCK. that why diorang kata WHATEVER untuk mengantikan "FUCK YOU" dan korang sebagai lelaki akan BLURR tak tau nak cakap ape. 
korang (lelaki) kena hati-hati dengan wanita separa hipokrit cam ni.


so next time bile korang dengar je perkataan WHATEVER...!!!, jangan malu, jangan segan luahkan dengan penuh perasaan kat perempuan tu "FUCK YOU Mfucker". sebab korang xsalah... use the same language, jangan jadi cam ayam dan itik.. cakap dalam bahasa yang sama la.. bile perempuan tu maki kita dengan WHATEVER, balas balik dengan penuh hormat "GO TO HELL you Mfucker". 


terima kasih dan selamat beramal...... 
gua ade ni kat laptop gua.. lu ade???


credit to @ayie sebab bg tau whatever ni mencarut 

February 16, 2011

ALL BAD THINGS DIE HARD

IM BACK!!
persetanan bermula!!!!!!!


demi menghormati Mauridur Rasul semalam... gua ngan housemate gua @azlan & @azrin telah stuju, tuk TAK mencarut, TAK maki-maki, TAK buat perkara-parkara yg xde paedah... setiap tutur kata kitorang kena jaga. LU ORANG RASA BENDA NI SENANG JER KAN...api sebenarnya nak control ayat yg kuar kat mulut ni susah gila, 


bak kata @azrin 
"ALL BAD THINGS DIE HARD" 
memang pun... ayat-ayat seperti SYIALLL, BABI, MFUCKER, FUCK, SUCKS,DAMN!!!  semuanya susah nak control... sebab ayat-ayat ni dah jadi ayat biasa.. time main dota terutamanya:


"SYIAALLLL ko KS hero tu.. penat aku blasah beb!!"
 "Fuck la weiii... tadi ko KS hero tu Xpe plak"
kat keyboard kitorang ade key ni
"oiii BABI betul la... diorang bleh GANG BANG aku time farming tadi"


p/s: kalau korang paham ayat2 kat atas ni korang memang DOTA NERD.
dan juga perkataan yg timbul secara Automatic bila kita menghadapi perkara seharian dalam hidup kita:


"wei syiall la keta kancil putih tu, POTONG kereta aku macam LAHANAT"
"BABI..! tadi aku gi kelas, duk 30minit tibe2 kelas cancel... baik aku tido je, xyah bangun awal"
"perghh awek cina jiran sebelah rumah kita ni MANTAP SYIALLL... untung pakwe dia"
macam ni la lebih kurang, kalau ayat2 biasa yang dah jadi santapan telinga kat umah bujang lelaki ari2.. tapi bila maulidur rasul jer.. kitorang buat baik la.. dan mula cakap2 dengan bahasa yang sopan seperti,


"kamu mahu mau pergi kemana? saya nak kirim beli barang boleh"
"arrr azlan, saya nak pinjam motor kejap nak beli nasi bungkus, kamu nak tapau?"
"Masyaallah... seksi betul remaja2 wanita zaman sekarang ye"
perghhh... bertapa skema nye ayat-ayat kitorang, benda-benda rare begini kitorang rase amat janggal bila berhubung... ayat tak JANTAN.. macam ayat2 awek ada batang jer (pondan). bagi kami insan2 yang berjiwa kental berhati batu ni perlu sesuatu yg lebih ganas.. ayat yg lebih padu dan keras bila kitorang cakap sesama sendiri.. tapi kitorang xde la memaki-maki xsemena-mena... just ade ketikanya.. contoh cam main dota and xpuas hati bila balik dari kelas tadi.susah beb... gua cakap lu... maybe senang bagi aweks-aweks kat luar sana tu... tapi bukan kami sebagai lelaki penuh ego dan macho ni.. contoh ayat-ayat awek zaman skang:

"awak2, dah makan ke? saya nak gi kedai ni.. teman kan saya bleh x?"
"hmmm awak... saya tutup lampu ye.. dah lewat ni, esok ade kelas organic pukul 8"
"ala... awak jahat... sangup kenakan saya cam tu.. terperanjat tau.. macam citer KHURAFAT smalam"

please beb.. ayat laki xkan sama macam ayat2 aweks... ayat-ayat cam ni hanya muncul daripada lelaki GEBEK or aweks berbatang je.. KAH KAH KAH KAH....

gua dan member gua amat puas bila kitorang dapat menghormati Mauridur Rasul dengan cara yang terpuji. kami tidak lagi menunjuk kan  FUCK terhadap masing2.. tidak menonton cerita2 mat salleh yang ade insur2 porn.. menukar lagu heavy metal kepada lagu nasyid raihan dan rabbani. so untuk celebrate Maulidur Rasul smalam... lepas je magrib kitorang buat BBQ makan kenyang-kenyang punya..

kitorang beli HOTDOG, AYAM, DAGING,KAMBING,SOTONG,IKAN untuk buat BBQ depan umah... kitorang sambut 1 rumah kita2 jer... bukan per... nak jemput member2 lain segan la pulak.. rumah sewa lelaki macam TONGKANG PECAH... sidai sana, sidai sini. buku tercampak sana sini. bag2 tak susun.. laptop2 sepah2.. dan banyak ampaian hand made ikut kreativiti kitorang sendiri... RUMPUT dan LALANG belakang umah kitorang tu dah cam hutan AMAZON.. serius SHIT lebih tinggi darikitorang... ntah2 ade babi hutan blakang umah kitorang... toilet plak dah jadi cam tempat ternakan nyamuk... banyak gile beb nyamuk kat toilet..

kitorang bukan ape.. bukan pemalas or kedekut... kitorang XDE MASA.. busy memanjang dengan Assignment, Kuliah, Lab, Presentation, quiz, dan macam2 benda BULLSHIT yang kitorang terima dari lecturer2 yg amat kejam terhadap kitorang ni la.. no tukang potong rumput ade... tapi setiap hari kitorang ade kelas, xde org jaga umah. bye the way, bukan kitorang saja2 buat ampaian pakaian dalam umah... cuba korang bayangkan.. baju kitorang jemur kat luar.. bila hujan, time tu kitorang ade dlm kelas macam mane? tu pun ampaian pakaian yg ade 2 kat luar tu pun penuh je. so kitorang perlu survive kat TERENGGANU yang ada musim TENGKUJUH ni beb... (ye ke gua eja tengkujuh ni?)... kitorang cuma mangsa kepada masa dan cuaca.. itu bukan salah kami sebab umah bersepah.
 than lepas jer kenyang BBQ, semua dah kenyang tibe2 ade 2 member perempuan nak datang umah bincang hal kelab... pelagi kelang kabut kitorang kemas BBQ tu, time panas kitorang kemas. bukan nak sorok ke ape.. just xnak member kecik hati sebab tak ajak.. kitorang bukan kedekut.. tapi malu.. keh keh keh keh... tercalar imaje macho dowhhh... kelang kabut punya pasal 5min semua kitorang buat settle.. perghh benda ajaib macam ni, kalau nak jaga hati member perempuan cepat jer siap.
than tggu punya tggu... diorang xjadi datang..diorang main2 jer.. SHITTTT!!!!!! buat kecoh jer.. penat beb lintang pukang kemas. pepepun...

ok skarang Maulidur Rasul dah habis... KEJAHATAN bermula.... wargahahahahhahahahahahah!!!
wargaahahhahaahhahahahahaha

February 15, 2011

Maulidur Rasul Special- bukan sekadar Duniawi, tetapi mencari yang hakiki

nama saya MUHAMMAD Farqhan B Khairudin.
Muhammad- yang TERPUJI
Farqhan- Kegembiraan

MUHAMMAD farqhan - Kegembiraan yang TERPUJI.

sebagai umat islam saya berbangga dengan nama saya MUHAMMAD farqhan, bukan sekadar nama yang diberikan kepada saya sedap, malah kerana nama yang diberikan melambangkan bahawa saya merupakan UMAT NABI MUHAMMAD. berkat daripada nama yang indah ini lah, saya sering gembira setiap hari dari menempuh hari-hari yang penuh ranjau berduri.

Hari ini Maulidur Rasul, sambutan Hari kelahiran junjungan besar kita nabi MUHAMMAD s.a.w.
hari juga lah, sesuatu perkara yang ajaib bagi saya telah berlaku, saya bercakap dengan bahasa yang lebih sopan, dan pagi-pagi lagi saya buka YOUTUBE untuk mendengar SELAWAT keatas nabi dan menikmati alunan merdu NASYID khususnya mengenai nabi MUHAMMAD kita.
CONFORM ada antara sahabat saya yang terkejut bila baca blog ni, mereka terkejut sebab saya dengar lagu nasyid. Maybe ade yang terus buat sujud syukur kerana doa mereka termakbul. Ya.. ALLAH telah membuka pintu hati saya untuk mendengar lagu nasyid.

sebab sebelum ini saya bukanlah PEMINAT LAGU-LAGU NASYID, dalam laptop 1 lagu nasyid pun tiada.
sebab tu click YOUTUBE.Selama ni, kalau ada lagu nasyid jer kat radio saya terus tukar. bukan xsuka, tapi kurang minat untuk dengar.ALHAMDULILAH, pagi ni terbuka rasa hati ni mendengar lagu nasyid. kalau sebelum ni @ili shazana selalu kenakan saya dengan tag lagu MAHER ZAIN kat Facebook saya. Alhamdulilah hari ini saya boleh dengar lagu nasyid. tapi saya takkan click lagu MAHER ZAIN ye... sebab saya Xminat suara dia dan orangnya..

akibat dari xminat lagu nasyid, ada member-member yang buat lawak pedas

"Paan, ni terbakar bila dengar lagu nasyid"

"ehh PAAN, kalau aku bukak lagu nasyid, mesti kau terbakar kan"

"paan, aku nak bukak lagu MAHER ZAIN ni, cepat lari... nanti terbakar"

-antara lawak-lawak kasar yg selalu saya dapat.

sebagai umat nabi MUHAMMAD, semperna Maulidur Rasul ini, saya berjanji kepada diri saya untuk menahan rasa amarah, menahan dari mengeluarkan kata-kata kesat demi menghormati hari kelahiran nabi kita. ALHAMDULILAH, saya telah berhenti sekejap selama 2 hari untuk berbloging.

semalam, 14/2/2011 merupakan hari lahir sahabat saya, jadi saya carilah hadiah untuk beliau.. cari punya cari akhirnya saya diberi hidayah daripada ALLAH supaya menghadiahkan sebuah buku agama.
buku ni..

ini bukan buku jiwang
ini bukanlah buku cinta or jiwang. ni buku agama, khas untuk wanita. saya baca kat belakang je, sinopsis buku ni. dan buku ni saya amik kat bahagian buku-buku agama, bukan di bahagian novel-novel cinta.

so alang-alang beli buku untuk kawan, takkan la untuk diri sendiri takda? ishh mana bleh macam tu, dan sekali lagi benda yang amat-amat jarang skali berlaku pada saya.. saya beli buku agama ni pula untuk saya..

supaya saya lebih mengenali dan mencintai kekasih ALLAH ini, saya beli buku, insyaallah, buku ni saya cuba baca sampai habis.. Kalau semalam Valentine day untuk mereka yang bercouple tu gi berkasih-kasih sesama pasangan masing-masing. saya yang SINGLE sorang2 ni setiap tahun time Vday, kali ni cuba mencari cinta sebenar iaitu, cinta akan ALLAH, dan sayang pada rasul..

saya bukanlah pengemar baca buku. saya tak pernah tulis pun kat HOBI saya time skolah dulu, baca buku. agak hipokrit kalau saya kata begitu. namun begitu saya sangat suka beli komik.

sebenarnya.. buku-buku agama ni tidak lah mahal mana... mahal lagi buku-buku Twilight, Newmoon, eclipse dan harry potter series... buku hijau yang saya beli ni rm12.90 jer, tapi nak dibanding kan buku ni dengan novel-novel jiwang or novel-novel horror best seller yg korang beli tu.. mahal lagi novel2 tu..dan bermanfaat lagi buku-buku agama ni.

kita sering lalai dan leka dengan hal-hal duniawi ni. saya sendiri rasa begitu.. koleksi buku komik doremon sewaktu kecil dan majalah gempak yg saya beli 2x sebulan tidak terkira banyaknya...
novel-novel graphic karya KITH gempakstar dan buku-buku  komik strip keluaran gempak star pun saya dah ada semua. nak diikutkan boleh bukak library lagi.

tapi cuba nilai diri kita.. berapa banyak buku hiburan kita beli berbanding dengan buku agama.
saya mengaku, ini adalah buku yang ke 6 yg saya beli untuk diri saya, selain dari buku teks agama islam KBSR & KBSM keluaran dewan bahasa dan pustaka.

cuba tengok rak-rak buku kita. berapa banyak buku agama berbanding novel2 dan komik2? buku mana yang membantu kita di akhirat kelak?
saya bukan seorang ustaz. tapi saya seorang umat NABI MUHAMMAD. semperna hari mulia ni, marilah kita berubah.

air mata saya menitis hari ni bila saya mendengar selawat dari  video ni.

February 12, 2011

Luahan Rasa Kebencian: Beauty & the Beast kisah student UDM

Malam tadi gua join member gua @azlan @carol & @Ju gi appointment meeting ngan dak UDM 3 org ni, nak bincang pasal jualan tiket MALAM BORNEO kat UMT. so kitorang gi la deal ngan 3  org student UDM ni.

1st impression gua,
(lawa gak awek duk tgh ni, oh dia rapat ngan mamat Xhensem tu la, BEAUTY & THE BEAST la ni)

Student UDM ni, 2 org lelaki, sorang perempuan. HARIS, JEFFRY & unknown MFucker nama dia.
Haris ngan MFucker ni Couple. gua perhati dari segi gaya diorang la. so gua pun relak je arr...
haris ni muka dia xhensem pun, tapi awek dia ni ketegori comel. semua diantara mereka orang Srawak, kecuali GUA and that Mfucker ni. Gua org KL, and Mfucker ni pun org KL.

bangsat syialll kalau org KL sombong. gua cam nak maki dia time tu jugak.

lu org mensti tanye gua kan kenape gua pangil minah cute awek haris ni Mfucker?

ni sebabnya...

haris n jeffry ni baik ngan gua.. kitorang 4 org jumpa ngan mereka 3 org, saling berkenalan. kecuali perempuan Mfucker tu.. dia bleh buat bodo jer.. LU INGAT MUKA LU CANTIK GUA BERKENAN KAT LU?? BABI.. oke, gua ngan jeff saling borak2 and bincang hal universiti. Mfucker ni duk tengah,

so secara Xlangsung bila gua and @azlan pandang Jeff so terpandang la this MFucker ni sekali. and si Mfucker ni perasan macam kitorang usha dia lak.. dia leh buat2 sorok muka and rapat ngan balak xhensem dia. dalam hati Gua dah maki2..

dari..."syial.. B&B (beauty and the beast)"

kini bertukar.. "BABI.. B&2B (beauty and the double beast)"

ok agak xadil la gua kata pakwe dia ni beast, walaupun dia x hensem dapat awek lawa..

GUA admit gua jealous skit.

tapi Xbermakna Awek dia bleh perasan cun and sombong ngan kitorang semua.. kitorang berbincang and bergurau senda. awek dia bleh bantai tengok TV plak??? xke syiall.. sepatah member gua tanye, @ju tanya this Mfucker, Mfucker ni boleh anguk2 geleng2 je... KIMAK!!!!!!

bangsat syiall....  bagi gua kan.. this girls is totally

VAGINA FACE. {beauty at the outside, beast on the inside}

and at the same time she is the "Beauty & the Beast" {beauty face with a beast attitude}

kita selalu jumpa kat mana2 the B&B ni..

kadang2 awek tu cantik, pakwe tu hancur.. ade jugak yg pakwe tu HENSEM, awek tu Hodoh..
and kita memang rasa macam "DAMN!!! this is totally unfair and Xsepadan langsung"

tapi ingatlah walaupun korang tengok salah sorang ni Cantik, xbermakna dia baik. Cantik luaran buruk dalaman. lebih baik kita berkawan yg hoduh ni, walaupun hodoh tapi baik dalaman.

so aku rasa  kesian kat kawan baru aku ni yang bernama haris, dapat awek hodoh dalaman cantik luaran.

"ALLAH itu MAHA ADIL, Cantik Luaran Xsemestinya CANTIK DALAMAN"

yg penting hati tu kena bersih... (walaupun hati aku ni xbersih mane sebab kutuk minah Mfucker ni dalam Blog).

tapi at least aku xsombong ngan orang lain.

kepada individu yang nak backup awek Mfucker ni gua nak cakap: FUCK YOU DICK FACE.
xde makne nye kalau korang nak kata Mfucker ni, pemalu ke, xtau nak bergaul ke, ape ke, dah totally dia sombong lagi shit in her heart. so do not show your SUPER HERO act dengan nak backup this Mfucker ni.

pesanan ikhlas<>>>
To this Mfucker ni: GO DIE or EAT SHIT
to Hafis                : Bro, lu cari la awek lain. you deserve someone better
to Jeff                  : Lu sempoi la bro. gua respect lu,

to SuperHero nak backup awek Mfucker: eat your own shit and her shit.. than go die.

to my Readers      : Don't judge the book by it's cover. and don't judge the person by their Faces.
                              and please don't judge me.keh keh keh

February 11, 2011

imajinasi TERLAMPAU pelajar Universiti bahagian 2: Katy Perry, Hosni Mubarak & Solat Jumaat

Jumaat,11 febuary 2011, 8.00am waktu tempatan.

pagi ni gua dapat call dari Timbalan Naib Canselor (TNC), dia arahkan gua datang mesyuarat pagi ni gak kol 10pg. sebab hari tu gua dah cancel kan mesyuarat klik sini. so terpaksa la gua pegi, sapalah gua nak memperkotak-katikan TNC, kalau stakat DEKAN fakulti senang je gua kencing. tapi ni TNC yg summon gua dtg mesyuarat gua xleh buat pe.

mesyuarat kol 10pg, hari ni jumaat terengganu cuti. ehh TNC ni xpaham2 ke arini public holiday? nak jugak kacau gua time cuti. Nasib baik TNC, kalau dekan fakulti pengurusan dah lama gua maki2..

Diorang ni xpaham ke yg gua baru je lepas clash ngan awek gua yg haritu. Dah la heboh 1 U, awek gua tingalkan gua sebab gua kantoi dengan dia, yang Katy Perry cium pipi gua. Mane gua nak letak muka?? 

skarang ni Heboh satu U yg gua ni kejam terhadap wanita. sangup curang dengan awek semata2 awek hot cam Katy Perry. gua nak buat cam ne? bukan gua yg cium Katy Perry, dia yg cium gua, XKAN GUA TOLAK plak? nanti lagi teruk gua kena hentam dengan press CNN dan MTV kalau gua tolak ciuman Katy Perry.

GUA SUNGUH DALAM DILEMA.

"takpe" bisik gua dalam hati..

kalau lah para2 dekan fakulti dan TNC talk crap or sebut je pasal kes gua ngan Katy Perry. gua akan mengamuk 1 mesyuarat.. tunggu jelah.
bukan gua cium dia, dia yg cium gua

tepat pukul 10 gua sampai kat bangunan Canselori yg telah dijanjikan.. dari jauh gua nampak TNC dan beberapa dekan2 lari2 anak masuk ke bilik mesyuarat.. gua dengan cool keluar dari kreta gua dan menuju ke bilik tersebut. bila gua masuk je bilik mesyuarat semua berdiri memberi hormat pada gua.


gua amat terharu sebentar.. sebelum bermula gua suruh office boy tolong pasangkan lagu NEGARAKU dan lagu California Girl bagi menghormati sidang mesyuarat dan tanah air tercinta. lepas abis jer lagu gua suruh semua org duduk termasuklah TNC.

menyuarat hari ni dipengerusikan oleh TNC, gua sebagai tetamu kehormat diraja wakil dari persatuan TAHUN 1 Pelajar-pelajar elite Universiti. hanya duduk di sebelah TNC dan mendengar isu-isu yg diutarakan.
antara isu-isu serius selain daripada harga makan cafe FST naik harga adalah isu:

Revolusi pelajar U yg semakin serius menentang TNC ekoran BAS BALIK KAMPUNG yg disediakan oleh U semperna cuti raya cina yg lepas tak mencukupi. Pelajar2 disekitar Johor dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu, membantah tindakan TNC yg lebih mementingkan program university daripada kebajikan pelajar University itu sendiri.

dalam hati gua..

"ceh, tah pape jer student zaman skang ni, ni semua pengaruh Revolusi Mesir menentang Hosni Mubarak"

tiba2 TNC meminta gua memberikan pendapat dan sedikit saranan untuk menyelesaikan masalah ini. gua dengan penuh rasa hormat mengeluarkan kata-kata yang membuatkan para sidang mesyuarat tersentap lalu fikir sejenak.

gua berkata:

"masalah ini berpunca daripada sikap anda sendiri, semua yg ada disini hanya mementingkan keuntungan University lalu tidak mengendahkan kebajikan pelajar. Pelajar ada hak untuk mengutarakan pendapat dan kehendak mereka, ini semua kerana mereka ni rakyat. manakala kita ni pemimpin. kita haruslah mengutamakan rakyat."

gua sambung lagi:

"dari dulu gua sudah sarankan, tanguhkan pembinaan fakulti-fakulti baru. duit2 tu kita boleh beli banyak bas untuk kegunaan pelajar, sekarang apa dah berlaku?? pelajar2 U mengamuk di JALAN BIAWAK tanda protes keatas pentadbiran U. jalan penyelesaian yg sebaik-baiknya adalah perletakan jawatan TNC dari mentadbir Universiti tercinta ini."

mereka semua diam.. TNC dah garu kepala.. gua mula duduk dengan tenang, keadaan semakin tegang, para dekan mula menunding jari antara 1 sama lain. lama kelamaan adengan baling2 kerusi plak muncul. gua semakin geram. lalu menghalau salah seorang dekan untuk keluar dewan. keadaan kembali tenang selepas gua  menghalau individu tersebut. tiba2 salah seorang dekan mula mempersoalkan kes gua dicium Katy Perry.

gua naik angin, dan terus belah dari sidang mesyuarat tersebut. walaupun gua muda, baru berusia 21tahun tapi hati kecil gua harus lah dijaga oleh orang2 yg tua. ni tak, gua dipersalahkan atas perlakuan orang lain.

so demi mengubat hati yang lara ni, gua call pilot peribadi gua untuk hantar gua ke LA bagi membincang kan HAL ini bersama Katy Parry sendiri. jet gua sampai ke lapangan terbang Kuala Terengganu tepat pukul 12 tengah hari..
Katy Perry dalam California Girl

so perjalanan ke LA mengambil masa 10 jam. itu lah alasan sebenarnya yang gua
 TAK PEGI SEMBAHYANG JUMAAT tadi.. bukan gua xnak pergi. tapi gua dalam keadan musafir nak kel LA bagi menyelesai kan isu sensetive yg mengangu hidup gua. gua baca kat facebook katy, dia kata rumahtangga dia dah x leh diselamatkan, so gua nak gi sana untuk menemani dia yg sedang sedih. mana la tau kot.. kot gua dapat jadi boyfriend dia.

bukan gua sengaja tak pegi masjid arini ok.. gua dalam musafir.. skarang gua dalam flight, ade lagi 3jam stengah sebelum gua mendarat..

How to set up Birthday prank!!

post ni di request oleh bestfriend gua, merangkap follower blog gua ni.
bagi gua, nak sambut bufday/birthday/hari tua seseorang individu kena ada caranya tersendiri.kita guna point system.so jom kita classification kan bufday boy/girl tersebut.

1st skali kita tgk umur:

0-12 tahun   : 1 point                                                     umur ni penting, setiap lingkungan umur sepatutnya di
13-15 tahun : 2 point                                                     beri layanan yang berbeza-beza. supaya org xangap 
15-19 tahun : 8 point                                                     kita ni ASS HOLE or lubang bontot. dlm erti kata
20-25 tahun :15 point                                                     lain, jangan jadi kurang ajar. USE YOUR BRAIN
26-50 tahun : 100 point
50-mati        : xpayah la.. dah tua bangka.

2nd jantina:

JANTAN: 20 point                                                     wooo.. korang paham kan kenapa aku classification 
BETINA : 30 point                                                     kan jantina byk cam ni. kita kena bagi layanan secukup
lelaki       : 15 point                                                     cukupnya pada jantina yg begini. kalau jantan tu bagi
wanita     : 15 point                                                     yg paling WTF!! yg betina ni OMG!!suck dude.
pondan   : 0 point                                                        lelaki cool bro. wanita hello ladies. lesbian errr.
lesbian    : 5 point                                                        pondan, GI MATI.

perangai plak:
cool: 10 point                                                            perangai ni penting, sebab benda ni akan effect 
setan: 25 point                                                           feedback mangsa prank ni kat kita.
pmalu: 5 point
gelabah: 0 point

dan  factor ekonomi anda:
miskin  : 10point                                                          faktor ekonomi ni pun penting,sebab kadang2 kos 
kaya    : 12point                                                          yang di perlukan amatlah tinggi. yg kedekut,
ok2 je  : 7point                                                            tetap gua kata LU BOLEH GI MATI!!
kedekut: GI MAMPOS


LETS do the MATH:
 bla bla bla.. tambah sini, tolak sana, hmmm kautim hutang.. bla bla bla bla....
 Y ̂=β_0+β_1 x_1+β_2 x_2+⋯+β_n x_n
err OK DONE.

RESULT:

0-20 point
diorang ni patut bersyukur sebab masih hidup kat dunia ni. cukuplah sekadar korang tunjuk 
FUCK YOU MOTHERFUCKER sebagai ucapan HAppy bufday dia.

21-40 point
cara yang palin baik and polite harus diberikan kepada mereka, cukuplah dengan ucapan selamat hari jadi, berikan senyuman dan blah.xperlu nak buat gempak2 sebab mereka ni macam org biasa2 je. ade duit lebih skit.. sedekah la hadiah sebijik.

41-60 point
geng2 ni memang best.. seperti biasa, sediakan tepung dan telur.. aim tepat, buat waktu malam ye.. bawak 1 lokasi yg xbrape ramai orang. pastikan xde pak guard. ok done.. kita baling diorang ngan telur, tepung, dan simbah air.


61-99 point
yang ni korang buat what the fuck prank.. buat gile2 punya.. sediakan bangkai cicak seminggu awal dalam botol berisi air. sediakan air paip yg diisi dalam tong sampah awam yg kotor.. sediakan air minyak+telur dalam 1 baldi berasingan. untuk tambah perisa.. sediakan tepung 2 kilo. 
cara-caranya.. tarik or buat perangkap untuk member anda untuk masuk tandas awam/asrama berdekatan.. pastikan line clear, baling tepung, dan mandikan bufday person semua bahan2 yg menjijikan tadi serentak.. sememangnya dia akan bau busuk 12jam tanpa henti.. pastikan tgn bufday person tu di ikat terlebih dahulu.

100 and above point.
belikan senaskah Al-Qur'an dan sehelai sejadah... or belikan yasiin.. xpun doakan kesejahteraan beliau.  

February 10, 2011

Jealous ngan GUA?? W T F!!! kah kah kah kisah cinta 3 segi.

post entry ni telah dilLULUSkan dan diminta kebenaran dari tuan punya pic (ili shazana).
sebarang kutukan, makian dan bantahan boleh dilakukan didalam ruangan "MAKIAN IKHLAS"

ili & mamat hensem
Pengakuan Jujur & Ikhlas:
Ili shazana ni kawan gua. lame tu xlama la gua kenal dia, dia ni kawan gua sejak form5 la. dulu time skool, (time tu dia cute), gua pernah tangkap cintan sama dia. tapi apakah daya.. gua masa tu belum buat plastic surgery lagi, gua tak hensem time tu, so line gua dulu dipotong oleh member gua.. "SYIALLL!!". gua sedikit keciwa la time tu.. skang ni dia hanyalah salah sorang kawan baik gua.
 
CERITA UTAMA:
Entry kali ni gua nak citer pasal pic ni sebenarnya.. ni @ili dan sebelah dia plak, bukan gua. dia ni hampir jadi balak ili, dan gua tak tau nama dia. so gua assume dia sebagai mamat hensem.

sebagai lelaki yg berEGO tinggi, gua amatlah payah nak mengaku lelaki hensem. mamat2 citer korea pun gua xiktiraf sebagai hensem. so apekejadahnye gua pangil dia mamat hensem? tapi apakah daya, gua terpaksa mengaku mamat ni hensem MUNGKIN kerana faktor CAMERA CANON BESAR GEDABAK (SLR) yg cangih or lighting background yang AWESOME ni, menyebabkan gua terpaksa akur dengan hakikat ini semua.

malam tadi: gua dapat rasakan yg minah bernama @ili ni dalam kemurungan sebab beberape hari ni dia xmenghuru harakan facebook gua. gua pelik, pehal nott fb gua arini xsemak. so gua assume budak ni dalam masalah.. so gua CALL la minah ni..(sebagai member kita kena la amik berat skit)

ohh rupa2nya minah ni baru lepas KECIWA sampai nangis2 dua hari dalam bilik sebab mamat ni cam nak break dengan dia. diorang ni cam TEMAN TAPI MESRA dah lama dah.. cuma xde jodoh nak Couple je..
sebagai kawan yg JAHAT, sambil gua dengar kisah sedih dia, gua 

GELAKAN DIA.. KAH KAH KAH KAH.. straight to the point gua cakap yg pic ni sebenarnya macam 

BEAUTY and THE BEAST

ili shazana ni BEAST, and mamat hensem ni beauty.. (bye the way, korang jgn salah angap OK, gua straight)
kalau korang perasan perut ili ni agak buncit berbanding laki ni.. so gua cakap jujur je. dan Ili Shazana ni terima kenyataan gua.

THE main story is, mamat hensem ni mempunyai masalah JEALOUS yang amat2 ketara. 

salah satu punca diorang Xcouple adelah

MAMAT NI JEALOUS DENGAN GUA
.Sebagai anak jati KL, gua and ili yg dibesarkan di KL mengamalkan konsep hidup HU HA HU HA...

that mean HU HA sane HU HA sini.. kira jenis enjoy and open minded la... kitorang ni jenis cakap luar dalam kain pun xkisah punya... kitorang suka lepak2 minum2 ngan kawan2.. dan jenis yg tidak mahukan sekatan berkawan if kitorang dalam relationship. so kalau dalam FACEBOOK ni, kitorang ketegeri IN OPEN RELATIONSHIP la.. just casual.. nak lepak ngan kawan laki ke perempuan xkisah.

berlainan pulak dengan mamat hensem ni, dia ni (dari ape yg ili cerita) dia ni jenis yg tak suka awek dia, keluar lepak ngan kawan2 lelaki yang lain. mamat ni plak selalu jadi STALKER gua, time gua borak2 kasar ngan ili.. kira mamat ni cam simpan dendam ngan gua la..

KAH KAH KAH KAH gua gelak.. pekejadahnye mamat ni nak jealous ngan gua. gua ni xla hensem mana, just lebih hensem skit dari Tom Cruise je. hahaha.. kesian kawan gua tu.

gua pun Xde la salahkan lelaki ni sangat, maybe mamat hensem ni pun dicocok oleh awek2 hot yg jealous dia bersama ili. so ade AWEK HOT nak rampas mamat hensem ni dari Ili la... kah kah kah kah

bagi gua ni HUKUM KARMA

dulu time gua nak tackel ili ni, member gua potong line.
skarang time ili nak tackel mamat hensem ni, AWEK HOT (kawan ili jugak) potong line.

gua gelak

KEH KEH KEH KEH KEH KEH...

nasihat gua pada ILI SHAZANA:  lu give up je la.. lelaki ni tak sesuai untuk lu.. lu nak ke makan hati ari2
                                                     dapat balak kaki jealous xbertempat cam ni? hidup single lagi best la.

nasihat gua pada MAMAT HENSEM:        baik lu pilih awek hot yg nak kat lu ni. dari lu pilih ili, at the end lu 
                                                            jealous kat gua. baik lu cari je cinta sejati lu.

nasihat gua pada GUA sendiri:       keep on to be COOL and HENSEM. and carilah bini yg ade full package 
                                               macam KATY PERRY. gua fall in love ngan KATY PERRY sebenarnya.
nasihat gua pada U all:     nak cari pakwe, cari yg tak kuat jelous. yg penting kepercayaan dan keyakinan dalam
                                   perhubungan


ni surat ehem2 yg ili pernah bg kat gua time skool dulu:
korang rase ili tulis ape dlm ni??
keh keh keh... bile teringat balik kisah skool gua, gua tergelak la plak

ili hantar siap ade love2 lg tu.. power x gua?


February 9, 2011

myUMTstory: Public Speaking yg ku nanti, hari BANGSAT pulak datang lagi!

lu orang ingat tak entry gua yg lepas? pasal tibe2 semangat patriotik gua tiba2 muncul tu...
Xingat?? KLIK SINI ni gua nak citer sequel dari cite tu..

ni gua nak combine citer:

Seindah mana pun mentari, hari bangsat xpernah ku lupai..(UMT)

                                             + 

UMT student: Public Speaking, Hosni Mubarak & Spiderman..










_____________________________________ops!! i did it again__________________________________
 
YES!! dua2 perkara diatas berlaku lagi.. kali ni dicombine jadi satu cerita plak.
gua merupakai seorang lelaki yg berjiwa optimis.. gua sentiasa berikan yang terbaik bila gua nak buat satu2 kerja. gua nak bagi yg terbaik, sebab gua yg paling terjahat dlm kelas. jahat tu lebih kurang cam dtg lambat ke kuliah, lambat anta assignment dan kadang2 minta member gua tlg sain attendent gua.. 

tapi sejak peristiwa gua baca nota2 ustaz kaisyaifullah (gua still tak tau eja nama dia), semangat gua untuk jadi saintis negara membuak2.. gua nak jadi pemimpin bangsa. gua nak jadi permata harapan negara. so kesimpulannya gua ingin menjadi PERFECT mulai saat ini..

TAPI

langit yang cerah, tak sentiasa cerah.. kelak mendung kunjung tiba.

hari ni. pagi tadi. 10pg.

seperti biasa gua, bangun siap2 gi mandi sambil nyanyi lagu Suzanne Vega "tom's diner"  gua menghafal TEXT Public Speaking gua yg bergiliran 39. gua practice dalam toilet sambil melakukan aksi2 separa lucah seperti Sabun seluruh badan gua, shampoo kepala sambil buat style rambut MOHOCK guna shampoo. dan aksi2 yg gua malu nak ceritakan disini..

so kesimpulannya kali ni gua mandi lama sebab gua menghafal text sambil buat2 gaya penyampaian. lepas gua mandi je, gua pakai bedak wangi2.. gua sembur perfume separuh botol.. sambil gua pakai deoderan cap NIVEA for MAN.. sambil gua siap2 gak gua practice2 lg sebutan2 bombastic tahap chopstik and lipstick.

sampai tahap nak pakai baju, gua tenung pakaian gua, satu2.. mane 1 yg sesuai.. style artis manakah yg gua nak tiru? style AWIE?, style justin timberlake? or style MAHER ZAIN?? gua pikir2... ahhh gua tiru style BRUNO MARS. so gua pakai la Tshirt berkolar, semi formal (lawa beb), seluar jeans hitam, ngan TOPI ala2 Bruno mars (xsalah gua, topi Feodora kot nama dia).. 
style gua arini

gua xpakai mcm ni
so gua bertolak masuk ke kuliah pukul 11pg kat kk12, kelas kenegaraan ustaz Kaisyaifullah (betul ke gua eja ni). seperti jangkaan gua.. topi yg gua pinjam housmate gua punya"@azlan", telah menjadikan gua betul2 bersinar.. GUA nampak Smart beb. semua yg dah masuk awal termasuk ustaz kaisyaifullah memandang kearah gua.

member gua bernama @Hazrin Hamzah, terlepas cakap dengan perlahan, sebaik saja gua melangkah masuk ke kelas "smart syial..." itulah perkataan pertama yg keluar dari mulut @hazrin bila nampak gua. (*dia ni duduk sebelah pintu sebab senang nak kuar.).
 gua terus menuju kedepan.. ambik seat depan, nak blaja KENEGARAAN la katakan...
habis jer kelas tersebut, sambung plak kelas thermodynamic. biasa je.
gua xjadi nk pakai cam ni

OK skang ni gua ade 1jam sebelum sesi PUBLIC speaking gua pukul 2 di KK4. so gua pergi makan dulu kat   
cafe FPE. brother cafe tu puji topi yg gua pakai.

"Waahh Comei Topi"

Thank to @Azlan sebab bg gua pinjam topi dia. Confident gua untuk public speaking dah mengelegak membuak2... confident gua untuk memberi speech mengenai Konflik Hosni Mubarak Di Mesir pasti akan berhasil.. abis je makan, gua gerak gi kelas awal.. gua stay depan pintu, sambil tu gua berborak ngan awek cute bernama DIDI & Farah.

gua dah confident..baju dah perfect..Speech dah Mantap..Topi dah Stylo. tinggal nak present jer..
gua melangkah masuk ke dalam kelas.. gua menanti giliran ke 39 dgn sabar... jam tepat kol 2ptg.
gua tunggu kedatangan lecturer gua yg hensem lagi kacak bernama Mr. WAN ZUL. datang,,,

gua tunggu...5min. gua tgk jam..

10min.. gua tgk lg jam.. 

15min.. eh.. gua mula syak..."tak pernah Mr.WAN ZUL lambat cam ni"

ok skang dah kol 2.30ptg.. member2 lain semua dh taksenang duduk. pastu ade sorang mamat kelas gua call Mr. Wan Zul.. gua tggu dgn separa tenang..

pastu mamat tu cakap.

"Mr.Wan Zul kata dia lupa ada kelas ari ni"...

Dalam hati gua mula mencarut2... dalam otak gua terngiang-ngiang perkataan.. BABI!!!
gua PANAS.... muka gua MERAH!!!!..... tanpa buang masa gua terus keluar menuju ke kreta gua.. 
dalam kereta gua menjerit...


"BABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


harapan gua untuk memberi yang terbaik, musnah sekali lagi.. gua keciwa dan putus asa.. lepas ni gua rasa cam nak berhenti jadi student UMT. gua rasa gua nak apply university lain plak.. gua teringat member gua pernah citer pasal 1 U ni.. namanya University Business And Blog Independently (Ubabi)

p/s I:  gua bukan marah kat lecturer yg hensem bernama Mr. Wan Zul, gua marah pasal hari ini hari babi gua.. gampang!!!

p/s II: sesunguhnya siapalah kita nak marah lecturer kita.. kita haruslah menghormati mereka.
 

February 8, 2011

imajinasi TERLAMPAU seorang pelajar Universiti Malaysia Terengganu (U empty)



rutin sepertia biasa bila gua bangun jer dari tido, mandi2, siap2 ready nak ke kelas. Roomate gua @azrin dengan senang hati dah masakan chezyburger daging kesukaan aku, kelas pukul 8, aku tgk jam, awal lagi baru pukul 6.30pg..

"rajin jugak ye dia masakan breakfirst hari2 untuk gua" bisik gua dlm hati.
pic ni hiasan dari google, pic sebenar gua xmandi lg, so sorry
.
sambil makan hidangan chezy burger daging tu, irama nasyid berkumandang dicorong2 speaker henfon gua,.. wahh awek gua call.. gua dgn control suara machonye jawap:

"Walaikum salam sayang,abg sihat. ohh sayang dah sampai kat kuliah? nape awal sangat? ohh tengah siapkan asignment abg.. ok bye.. luv u" terukir senyum di bibir gua..

i on the way nak sampai dah kat DSJ ni


lepas je aku jawap fon call tu, housemate gua @azlan bagi tau gua, time table kelas gua:

"Bro, lu ade kelas kol 8ni, than ade meeting kol 10pg.. jgn lupe lunch dengan awek lu kol 1tgh hari, kat restoren BB SEAFOOD"

"Ok" balas gua pendek.

gua nak blah dah.. tie yg gua pakai pun dah smart dah.. ohh stokin blom pakai.. skali lg housemate gua @azmil:

"takpe fahaan, bia aku pakaikan.., fahaan nak pakai stokin warna pe, biru ke pink"

"biru"

"ok dah siap, kasut pulak? formal or casual?"

"formal please"

done.. gua dah siap complete.. skang gua menuju masuk kedalam kreta.. gua dengan independentnye bukak pintut sendiri.. gua masuk dalam kereta Honda Civic Hybrid gua. mesra alam... gua duduk belakang tibe2 tedengar suara asing..

"Paan, driver lu cuti sakit.. takpe bia gua hantarkan"

oh.. housemate gua @billy rupanya. bagus.. rajin gak ye dia tolong hantar.

"Ok" gua balas pendek.

kereta tu pun memecut laju dengan pengunaan minyak dan pengeluaran carbon yg sedikit.. MESRA ALAM beb. dalam kereta gua diiringi dengan music jazz nyanyian Shiela Majid, sambil gua membaca Utusan Malaysia digital dalam Ipad buruk gua. maaflah.. gua dah lame beli Ipad, tggu rosak baru tukar.



shiela majid dlm bayangan gua
10min lepas tu gua selamat sampai di kawasan universiti gua UMT. kereta gua masuk dengan pelahan.. pak guard yg jaga kat pagar utama, memberi tabik hormat pada gua dan dekan2 yg sama2 masuk dengan gua kedalam kawasan universiti.

"Bagus guard UMT ni, rajin, uniform bersih.. trafik universiti pun clear.." puji gua

2min lepas tu gua selamat sampai di FST, harini lain skit.. gua tak disambut dengan karpet merah, gua disambut dengan senyuman mesra kawan-kawan seKampus. member2 sekelas gua menghulurkan tangan ingin salam.. gua plak melayan mesra bagaikan adik-beradik. gua sampai agak awal 7.45pg, kelas gua dekat DSJ. sebelum masuk DSJ, gua sempat memberi signature kepada rakan2 gua yg kagum dengan penampilan gua yg biasa2 ni.. gua bukan la kacak sgt pun.. tapi kacak lebih skit dari Tom Cruse je.
sememangnye gua lagi kacak dari dia

ohh pukul 8, gua bergegas masuk dalam kelas. dalam kelas, awek gua dah readykan seat sofa gua kat tgh2 dewan kuliah DSJ tu.. opss selesa.. gua pun study dengan penuh kusyuk.. Lecturer gua harini mengajar tentang ALCOHOL.. tepat jer pukul 10pg. gua ade meeting, gua tekan BUZZER..

TEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTT!!!!

 tanda berhenti. lecturer gua, lekas2 menutup majlis kuliah dengan tasbih kifaroh dan suratul As..

gua pun cepat keluar dari kuliah sambil mengucapkan terima kasih pada lecturer. pada gua, lecturer kita wajib hargai dan hormat, kerna mereka yg mengajar dan mendidik kita. gua rase penat sangat lepas study tadi. gua rase penat, so gua call awek gua, suruh dia batalkan meeting dengan dekan FST, bagi alasan gua selesema.

so gua pun balik la... kali ni @billy housemate gua dah tggu kat parking dekan. gua naik dan terus balik rumah.. sampai rumah, gua pakai kain pelekat dan sambung tulis blog ni..... OPSS!! dah pukul 1.20pm, awek gua dah tggu kat.. restoren BB SEAFOOD. gua terpakse pegi dulu.. jangan lupa bace tau


rakaman CCTV awek gua tgh tggu gua kt BB SEAFOOD

February 7, 2011

Seindah mana pun mentari, hari bangsat xpernah ku lupai..(UMT)

kisah ni start tepat kol 12 tgh malam tadi...
aku mula download lecture note KENEGARAAN MALAYSIA, karya ustaz kaisyaifullah (kalau salah name tlg betulkan ye). gua terpegun dengan perjuangan pahlawan2 bangsa utk mencapai kemerdekaan..
sesudah itu gua berazam untuk menjadi seorang scientist KIMIA negara yg berjaya demi agama bangsa dan negara..

gua teruskan niat murni gua dengan mengkaji experiment ape yg bakal gua buat esok (7/2/2011 2ptg) di lab kimia organic. gua punyalah rajin, xmakan dari pagi.. buat planing lab procedure.. search google dan bace buku ORGANIC Chemistry karya (jenise) sampai la tgh hari.. tepat pukul 12tgh hari, gua gi mandi..
lame gua mandi.. ade la dalam 45min. gua mandi sambil nyanyi lagu "Tom's Diner karya Suzzane Vega"
pastu gua practice Public Speaking gua. 



 sebelum gua gi kelas gua sempat IRON gua punya LAB COAT jenama SUB , baju gua berjename CROCODILE , dan seluar jeans hitam gua LIOS... gua pakai kasut yg paling mahal gua ade skrg NIKE GLOW IN THE DARK.. dengan harapan awek2 kelas gua akan terpikat dengan karisma seorang saintis yg bakal gua tunjukan...
gua setting rambut baik2.. gua pakai perfume wangi2 pastu gua grab hasil kerja dan lab manual gua menuju ke PROTON JEBAT biru gua. perjalanan yg kebiasaan nye gua amik masa 10min, jadi 2min je.. semuanye sebab gua nak jadi yg terbaik.. gua pakai lab coat dari kereta jalan kaki menuju ke fakulti FST tingkat 1 makmal kimia organik. dengan harapan bile gua masuk lab.. bersinar2 mata PUAN HUDA "lecturer amali kimia organic gua" memandang gua.. 

gua mengharapkan pujian sambil berangan2 dalam otak yg satu hari nanti gua jadi AHLI KIMIA terungul di malaysia.. gua bercita2 nak majukan teknologi negara.. seiring dengan wawasan 2020.. gua rase gua semakin maju menuju ke lab... bile sampai je ke pintu lab...

gua jadi binggung, ehh xkan aku awal sangat kot??? bisik gua dalam hati..
gua call member gua.."wei korang kat ne? xgi lab ke..?" 
member gua yg suka makan the chicken rice shop (rujuk sini) kate....

"sorry la paan, aku lupe nak sms ko, arini lab organic xde, puan huda xsihat kot.. wei sorry wei aku baru bangun tido ni"

gua off henfon gua, dan mula maki hamun... BANGSAAAAAAAAATTTT!!!! CIBAI!!!!!! lancau !!!!!!!

time aku rajin2 ngan semangat ni la tibe2 LAB CANCEL  plak.... kalau aku tau xyah aku gi... lagi best tido 24jam kat umah.... BANGSSSAAAATTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!

LAB ORGANIC = PIG

UMT student: Public Speaking, Hosni Mubarak & Spiderman..

Hari ni,
Dewan Kuliah 7
8.15malam
Public Speaking Presentation, (Public Speaking)

gua masuk je kelas tadi, gua nampak semua org tgh nervous. ade yg mengigil mcm demam malaria, ade yg tgh hafal text speaking.  gua usha2 la ape yg diorang hafal.. perghh ade yg hafal text ala2 perdana menteri, panjang berjele2.. setahu gua 2 min je session. tapi practice macam nk bg ucapan pemuda UMNO.

gua dgn suam2 kuku, duduk paling blakang skali. pas 5min pastu, baru la Lecturer gua masuk, MR WAN ZUL. semua org terkejut beruk, ade yg pengsan, ade yg melatah, ade yg berpeluh2. semua nervous punya pasal. 

gua control cool, sedangkan gua rase nak terkucil takut name kena present dulu.

Mr.W Zul: ok class can we will start our presentation??
 Student:  NO!!!!!!

gua gelak dalam hati..

pastu name pertame dipangil, bukan gua.. gua no 39kot.. make keluarlah hamba Allah yg sorang ni, Spiderman (name samaran). mr spiderman pun start la speechnye

Spiderman: Assalamualaikum and VERY GOOD NIGHT to all of You.. u know who am i? im spiderman!!

*seriusly dia sebut cam ni, gua xtipu!!


gua gelak2 guling2 dalam hati... keh keh keh keh.. gua ni bukan la pandai sgt english, gua cakap OK, tulis haram tak reti.. tapi good night time mula speech merupakan sesuatu yg HARAM dalam disisi hukum grammar. kira grammatical error tahap dewa la ni. gua terus senyum tanda sokong padu pada kawan.

next,
bermula la sorang2 buat presentation, majority tajuk "myself"
gua pun dengan bosan dgar je la.. sorang2 kuar.. ade yg bagus.. ade yg OK, OK.. ade yg hancur...
gua tengok diorang kat depan cam raja lawak musim zizan ngan nabil.. kah kah kah gua gelak..

no18
cik S: my fav food are my MUM CHICKEN RICE SHOP.. 

no26
cik M: last 3day LEPAS.my friend force me watching Scary muvie, KURAFAT. i dont like, i close my eye and intai skit..i hope tonight i can watch hantu kak limah balik umah, coz my friend already aahhh get the movie from jiran sebelah

no19
cik I: mom, its really-really my room? really-really-really my room, so small la 

no,7,10, 14
cik B,P,Q: i study at UMT major in Chemistry, I HATE CHEMISTRY, because i hate numbers.. my parent force me to enter this university

kah kah kah.. macam-macam lagi kuar time ni.. gua nak citer pun serba salah, takut bile diorang bace blog gua, diorang marah..  keh keh keh.. serius lawak.. 

komen gua kat diorang ni.. gua rase la, english diorang semua bagus2 semua.. nervous punye pasal semua atok nenek moyang kuar..

dalam kelaka2 tu ade yg perangai diorang macam gampang gak... 
member tengah citer pasal saat2 nenek dia meningal dunia.. diorang bleh gelak2 lagi?? sungguh xsensetif la.. 
yang tukang cerita pun satu.. ade la 3 org citer pasal kisah sedih.. tapi haram... tengah2 speech kisah sedih diorang sendiri gelak... cibai... 

gua punya speech rabu ni.. gua harap semua ok.. gua nak speech pasal konflik di mesir tentang Hosni Mubarak dan ketaksuban penduduk malaysia yg berlebih2 hantar memorendum ke kedutaan amerika kat KL tu..

"korang ingat duta amerika tu layan ke memorendum korang? semua masuk tong sampah la.."



 

February 5, 2011

HOW to handle kawan yg Hipokrit dan muke cam nak mintak sepak!!

yang ni aku repost dari facebuuk aku yg dulu..; enjoy!!

  • kawan Hipokrit cam ne nak handle??!!
tujuan aku tulis benda yg xde paedah ni hanyalah utk suke2i, dan juge nak share ngan korang cara yg effective utk settlekan org cam ni.
so sape yg terase tu..PEDULI APE AKU??? hahahaha
makcik Ina jiran sebelah umah aku pernah menyebut,
'kalau kita ade masalah, kita cari punce masalah tu, pastikan Target tepat, dan kite ganyang dia'
hahaha tersendawa aku terdengar kate2 dia
________________________________________________________________________________________
kalau boleh settle care baik, kita buat care baik, tapi kalau dah melampau.. ikut je style aku care2 nak settlekan makhluk Allah jenis ni ikut style aku:
  1. kalau dia nak belakun depan kite, kite layan jer dia.. bia kite jadiantagonist, dia lak jadi HERO dlm citer yg dia reka ni. tapi pastikan kita yg control situation mcm jadi Director ..          
  2. "keep your friend close,but keep your enemy closer" hah.. step ni amat penting skali. nak kenakan target mesti la kena dekat ngan target tersebut, baru la TEPAT & PADAT.
  3. selalu tayang muka kita yg HENSEM ni kat depan dia, bia dia sedar dengan kehadiran kitai. 
  4. Bile time Birthday dia, bagi dia teddy bear BLUE HIPPO than cakap kat dia "NI utk Kau sebab Kau same MACAM DIA"
  5. Selalu tayang kat bdak hipokrit ni betape COOL nye anda hidup anda tanpe dia..
  6. buat situasi yg membuatkan dia rase DIPERSALAHKAN
  7. Selalu buat Sindiran PEDAS sepedas pedasnyee... bia dia TERASE
  8. kalau dia Terase, biasenye dia akan update status dia kt FB. time tu kite like jer ape yg dia tulis.. makin banyak dia tulis makin banyak kite like.
  9. Buat dia rase macam dia takde value dalam kehidupan kita.
  10. Tulis note cam ni, than TAG je dia dlm post note ni (care ni penting sebagai satu sindiran terbaik)
  11. jgn lupe tag kawan2 yg lain, supaya kawan2 yg lain tau gak mengenaicara2 nak settlekan makhluk tuhan jenis ni


walaupun ape yg terjadi, kita harus respect dia sebagai seorang manusia. cara2 diatas ni merupakan langkah2 akhir kalau dah xleh buat ape dah ngan makhluk ni. walaupun dia buat muke cam nak mintak penyepak, kita haruslah sentiasa cool dan membiarkan KEBODOHAN dia memakan diri sendiri. jangan kita jadi hipokrit cam dia.. nak cakap xpuas hati cakap je lepas.. nak sindir, sindir je depan2.
Cara aku ni, Xsemestinya 100% betol. ade salah silap aku mintak maaf. tapi ni post aku.. sukati aku la ape aku nak tuliskan???? HAK KEBEBASAN BERSUARA.
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...