July 10, 2011

SEJARAH,ISLAM, BERSIH, POLIS- dimanakah rasionalnya???

ni bukan la blog politik, ni blog gua, ikutSUKAgua la gua nak tulis pe.

gua ingat lg thn 1511, ala... tahun 1511, lu org tau x? tu la, cikgu suh bukak buku korang sebuk hisap rokok kat toilet. padan muke sejarah SPM fail.. tahun 1511 adelah tahun melaka diserang Portugis. so tarikh tu adelah tahun bermulanye penjajahan negara Malaysia tercinta...

ok then kat skolah dulu kecik2 lg parent n cikgu tadika gua ajar 31 ogos 1957 adelah hari kemerdekaan Tanah Melayu.. skang ni aman makmur dgn name MALAYSIA. wahhh tiap2 tahun, 31 Ogos time zman gua budak skolah dulu.. pagi2 gua bangun pagi, gua bace doa dlu, pastu trus gua nyanyi lagu NEGARAKU..

pergghhh patriotik gak gua dlu.. bile gua kira2 balik, 1957 tolak 1511 = 446 tahun negara gua dijajah..
dlm 446 thn tu, brape byk mayat dah terkubur atas nama KEMERDEKAAN, KEAMANAN.. gua kecik2 lg dah pikir cam tu.. yg tu terkubur, yg Xterkubur, yg mati kena bom bersepai? yg mati masuk sg, masuk laut. brape ramai???

pastu gua pikir balik, dlm thn 446 tahun dijajah tu, bile India & Cina masuk Malaysia? ohh diorang masuk Last Minute.. time British bwk masuk buruh asing ke tanah melayu. haaah diorang kena keja kat lombong, kat estate... alaaa... last minute...

hari ni, 10hb julai 2011.
Gua Org KL.. KUALA LUMPUR, gua pure KL. gua lahir 18.3.1990 di dalam wad bersalin HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR. gua skolah di KL. KL ni rumah gua. ye gua KL, KL maju, gua rase gua maju.
gua ade keta, gua ade rumah, gua ade laptop, gua ade internet, gua ade TV LED 42", gua ade Home Theater, hidup gua mewah, hidup gua aman.

gua bukan anak datuk, gua anak polis trafik, polis cabuk pangkat koperal. gaji bapak gua sikit, mak gua bisness, bapak gua pun ade bisness, Alhamdulilah rezeki yg Allah bg pada gua byk. dengan usaha family gua, gua dapat SURVIVE dgn aman.. kawan2 gua yg bapak dia Keja Bank,Polis Pangkat Tinggi, Doctor, dll semestinya lagi "Senang" dri gua. Alhamdulilah, negara gua aman tenteram, makmur, ekonomi baik, gua pun berpelajaran tinggi gak. dpt masuk IPTA (UMT) syukur...!! dapat pinjam PTPTN syukur..!!

TAPI....
semalam, gua tak aman, rumah gua diceroboh... ye KL diceroboh, Jln kt KL tutup, kedai tutup, polis ramai berkerja. hari sabtu spatutnye gua dpt lepak minum teh o ais ngan BAPAK gua kat kedai mamak. gua spatutnye bleh tgk citer transformers 3D kat Golden Screen Cinema, gua sepatutnye bleh beli buku Coordination Chemistry kat Pustaka Mukmin, xpun kat MPH. gua spatutnye bleh gi Reunion ngan Classmate gua.. SABTU adelah hari bermakna bg gua.

TAPI GUA TAK DAPAT BUAT SEMUA TU.. sebab apa?? SEBAB ade MANUSIA yg BUTA SEJARAH, terikut2, EMOSI, BODOH, X bersyukur, TAK HARGAI KEAMANAN.


TAHUKAH korang??? PERANG DAH TAMAT!!!
smalam ade perhimpunan haram di KL, Gi mampos la sape pergi, BERSIH ke, PERKASA ke. PATROIT ke, yg korang gi buat kacau kat KOTARAYAKu buat pe?

"ketenanganku kau kocak dengan kegelapan" ye korang semua.. korang yg buat kacau!!
gua bukan mufti nak hukum haram halal, gua bukan keyboard warrior yg nak berperang ngan "papan kekunci", tapi gua nak bagi tau yg korang semua dah buat 1 DOSA yg jelas smalam.

korang yg berhimpun, mejeritlah ape pun, korang dah sekat rezeki peniaga2 di KL, korang dah Halang industri pelancongan negara, korang dah ganggu pengguna jalan raya, korang dah MESYUSAHKAN orang, korang dah POTONG REZEKI sesuap nasi KAMI. ye Korang dah kacau hidup KAMI.

ye gi mampos sama lu PKR, PAS, PEMUDA UMNO, DAP... ye yg paling penting gi MAMPOS KORANG YG GI PERHIMPUNAN, bapak orang ke, mak orang ke, anak orang ke,... KORANG dah ceroboh keaman negara aku. dah ceroboh kehidupan aku, dah ceroboh kebebasan aku. dah ceroboh KOTARAYAKU..

korang datang KL, buat kacau, pastu balik negeri masing2.. yg teraniaya PENDUDUK KL, PELANCONG KL, PERNIAGA KL, korang buat ni nak tuntut ape? nak tuntut gi parlimen la.. yg nak jerit2 pehal..
nak buat kacau pehal? menaniaya manusia adelah DOSA. ye dosa!!

POLIS dah bagi amaran, jangan buat perhimpunan, korang degil buat jugak, korang penting diri sendiri, bile kena sembur gas pemedih mata, kena sembur air gatal, kena pukul ngan FRU tau ;lak marah... PADAN MUKA korang.. berani buat, berani tanggung la.. mereka jaga keaamanan negara.. yg korang buat kecoh, buat sampah, kenape? Xpuas hati?? tunggu jelah Pilihan Raya..

Nak tuduh Pilihan raya x adil?? xbersih?? pilihan raya lepas Selangor korang dpt plak, Perak dpt pastu terlepas.. negeri2 yg korang pegang maintain je.. nak kate xbersih lagi? daki celah kampang pun korang xbersih, nak kate SPR xbersih..

yg gua panas... yg xcukup umor nk ngundi pun nak emo pehal??? nk fitnah2 xadil pehal? undi pun blom lg, nak bising2,

KEPADA PELAJAR IPTA
ni gua nak habaq kat hangpa semua... yg lu orang gi emo pehal, gi kutuk2 kerajaan pehal?
sedarkah korang yg, makan korang pun kerajaan tanggung?!!
yg korang belajar slama ni pun subsidi dari kerajaan..

WOIT student IPTA, korang masuk matrix dulu, bayar yuran rm450 je.. yg dapat RM1500 allowance 1 sem tu duit dari langit ke?
buku nota korang tu percuma ke? wei duit PTPTN tu korang makan gak... BODOH.. jgn citer pasal interes 3% tu la... korang kalau dpt 1st class trus dpt jd biasiswa, sape suruh bodoh sgt xnak blaja.. tau nak demo je.. dah bodoh bayar je la PTPTN tu... tu pun xlarat nak bayar sampai blacklist.. bodoh!!!

wei korang skolah kerajaan, SK bla bla, SMK bla bla, MRSM bla bla, MAKTAB bla bla, sekolah ape jelah... asrama, buku text, meja kerusi, cikgu, tu korang bayar semua ke??? pikir la... xreti bersyukur ke? ade bapak korang kuar yuran skolah sampai 2 ribu sebulan? ratus2 SETAHUN adelah... gaji cikgu sebulan pun xmampu bayar tau...

org berbudi kita berbahasa, org memberi kita merasa. wei korang skolah ke tak ni? nak bangsa sendiri pecah belah?

gua bukan nak suruh korang sokong kerajaan ke ape, tapi ingatlah, SULTAN dah larang, YDP Agong dah larang, yg korang derhaka apsal? Agong dan Sultan kan penaung agama islam.. yg korang nk cemar nama negara buat ape? korang skolah ke x? engkar perintah pemimpin negara, perintah sultan pun dosa tau. diorang bukan suruh buat perkara mungkar, diorang nasihat jgn huru harakan negara.. tu pun korang nak derhaka? wei melayu... ingatlah 446 tahun negara dijajah.. cina keling dtg last minute je... pengorbanan atok nenek korang xhargai ke?  duk umah tgk PANGGUNG SABTU citer hindustan tv3 dah la... nak demo2 buat pe? nak tuntut itu ini, pergi parlimen. bukan gi stadium ikut jalan raya.
prinsip rukun negara korang ade x? kalau xde, rukun IMAN, rukun ISLAM ade x?

ADE ke, Islam suruh menghuru harakan negara? ade ke islam suruh ganggu ketenteraman, ade ke islam suruh berpecah belah. ISLAM kan INDAH.. pegi bukak buku agama balik... dari bukak fesbuk, blog, cuti 4 bulan bukak buku la wei... jangan jadi barua, cari duit dapat gaji gi demonstrasi jalanan!

NEGERI AKU gak Jadi MANGSA...

p/s: jangan salahkan kerajaan, jalan tutup, jalan jem, korang yg kononnye bersih yg buat pasal nak salahkan kerajaan gak.

p/sII: taniah PDRM, kerana sangup membahayakan diri jaga keamanan KOTA RAYA ku.

p/s III: sedangkan Kubur lain2, inikan pula undi... tapi ingat!! jgn hanya islam atas haji pakai kopiah atas kepala, tapi ajaran islam suruh aman damai, muafakat xikut. Sembahyang Tongang Terbalik pun, kalau perintah agama suruh aman-damai,muafakat, korang xikut, xguna jugak.

July 2, 2011

Stok Awek-Stok Bini

smalam gua baru beli magazine maskulin, perghhh sungguh maskulin gua rase time bli magz ni. edisi JULAI.
gua bace punye bace, timbul plak isu Dara-Teruna ni. gua bace la.. sebab gua curious.. ye la anak teruna cam gua ni, perlu la  amik tau. nak pilih bini bukan cam pilih ikan kat pasar maa..

gua belek punya belek, timbul plak isu STOK AWEK-STOK BINI.

YE, gua ngaku gua bukan la lelaki yg baik sangat (but still baik), gua bukan ahli serbanitas dan tabliqan. Personaliti gua langsung Xsama cam Imam Muda Hassan, juara Imam Muda 2011. peerrrghhh tengok gak gua, imam muda ye...
ahhhhh... gua xtengok imam muda, gua TERbukak chanel Imam Muda Final, lepas gua puas tengok Australia Next Top Model. Hahahha.. WANNA BE ON TOP?!!

namun begitu gua tetap gak ade batas2 pergaulan. dan ALHAMDULILAH gua masih mengekalkan teruna gua sampai skrang. bukan ape, ade gak segelintir member2 gua yg dah ade BINI, walaupun nikah pun blom lg. bagi Gua, "Kubur Masing-Masing" lu punya hidup, gua talak masuk campur.

seringkali gak gua ngan member2 gua borak tentang awek2 ni.. ye la, borak lelaki kalau xsebut pasal awek, xsyok arr.. sapa xnak awek cantik? ade?? ade?? fitrah manusia memang suke pada yg cantik2 saje. tapi definisi cantik itu subjektif. ade org pilih paras rupa cantik, ade yg pilih iman & peribadi yg cantik, ade gak yg pilih akal yg cantik. Tu definisi masing2 laa... gua malas nak citer.

so gua amik yg Common je la.. Cantik dari paras rupa.

Stok Awek

MY LOVELY KATY
gua ngan member2 gua bersetuju mengatakan Katy Perry itu Cantik, Hot, Gorgeous, Marvelous, dan Damnnn so SEXY!!!!!
same gak cam
Selena Gomez, Zhang Ziyi, Penelope Cruz,Aishwarya Rai,Agnes Monica...
kalau Malaysia plak mcm Tiz Zaqiah, Ana Raffali, Juliana Evan, xpun our Hot Cougar Rozita Cek Wan..
perrgghh with a lil bit of imagination all this girl can jizz your life.















so maksud gua disini adelah awek-aweks yg hot di dalam comuniti tu yg ade iras2, ala-ala celebrities kat atas ni, xkira la melayu ke, pakistan ke, indun ke,hindustant ke, Oumputih ke,  yg sexy2, kulis licin, kaki sexy,boobs marvelus, cute ass.. adelah ciri2 utama wanita stok Awek pada lelaki cam gua ni (lelaki modern contemporary)

stok awek ni bagi lelaki adelah, wanita yg kitorang bleh banggakan, kira cam trophy chick la.. bukan senang nak dapat awek hot yg marvelous lg cun sexy ni. kira kalau bawak tgk wayang, brader2 sekeliling akn kate:

perggghh power gile mamat ni, cam ne la awek ni bleh sangkut kat dia
tak pun cam ni
perghhh Awek Hot berasap, pakwe muke biase2 je
gomez yg HOT
 lelaki mane xbangge dalam dakapan dia ade wanita paling cantik, bau wangi, orang ramai jeles...
lagi 1 stok awek ni kira cam leh pegang2 sikit2 la.. kira OPEN la senang citer, leh bawak masuk club, leh bawak masuk wayang, kareoke.. haaa cam tu.. dan kebiasaanye wanita stok awek ni, lelaki xkisah keDARAan diorang. bagi kami lelaki, Stok Awek bukan bleh buat bini pun.

so ape-apehal pun, bila nak settle down hidup ni, last2 kebanyakan lelaki akan pilih stok BINI gak.

Stok-Bini
Stok Bini adelah wanita yg dipilih oleh lelaki atas dasar cinta, maruah,keturunan, agama,dan ade la paras rupa. Sejahat mane pun lelaki, jauh disudut hati kitorang, nak pilih bini mestilah yg Suci murni, yg ade dara lagi, apetah lagi pilihan lelaki2 yg baik, or separa baik (macam gua).

lelaki kalau nak pilih wanita untuk buat bini, 1st skali mesti pilih yg Baik dalam erti kate lain ade gerenti DARA.  kalau yg pilih janda buat bini pun, dia tetap akan pilih janda baik, maksud gua janda yang baik la..
dan yg lain semestinya cantik. (bila cakap pasal cantk ni, rujuklah definisi masing). dan taat pada suami.Beriman la senang citer ciri2 stok bini ni.

juliana Evan 
_______________________________________________________________________________
maybe lu orang akan tanye, kalau semua org amik stok bini, sape plak nak amik stok awek??

jangan lah lu orang lupa, pintu taubat sentiasa terbuka untuk setiap umat manusia yg ingin beriman ke atas Allah s.w.t. yg stok2 awek ni kalau diberi hidayah serta petunjuk, mereka juga bleh berubah dari stok awek ke stok bini.

tapi ingatlah sesiapa pun,
wanita yang baik untuk lelaki yang baik, dan sebaliknya.
so kalau anda belum jadi baik, or sedang dalam proses berusaha jadi baik(cam gua ni) belum terlambat untuk berubah. tapi...

Fair and Square la kan, kalau si teruna untuk si dara, yg xde teruna xpayah la nak bising2 kalau bini yg lu kawin xde dara.

p/s: ustaz pun blom tentu mau kawin wanita yg 2nd hand,3rd hand,4th hand, dan berhand2 dah..
p/s II: jagalah DARA anda wahai wanita, Kekalkanlah Teruna anda wahai Lelaki
 
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...