December 23, 2011

Reality: 1 semester kehidupan Mahasiswa

Dalam 1 semester ada 20 minggu TAK termasuk minggu exam:

10 minggu kelas awal sem + 1 minggu cuti mid sem + 
8 minggu kelas akhir sem + 1 minggu study week = 20 minggun

dalam 20 minggu ni sebenarnya 1 minggu je semua mahasiswa tipikal
betul-betul study. STUDY WEEK. minggu ni la baru nak paham ape
yg blaja dlm kelas. baru baca balik nota kuliah untuk exam.

mana pegi 19 minggu lain? hurmmm dating/tgk movie/fesbook/jalan2/
/turunkan bendera najib/berpolitik/lepak2. ape study?????? HARAMmmmmm!!! hahaha

semperna study week ni, ini adalah peringatan kpt anda semua:

December 10, 2011

Umrah- Jangan Sekadar Berdoa

tadi gua chat ngan member gua nad, dia kata dia nak balik umah kejap minggu ni
sebab parent dia nak gi Umrah.

tibe-tibe gua teringat 1 kenangan lama ni,
citer pasal umrah.
gua harap citer ni dijadikan pengajaran.

DULU, gua ade sorang member.
lama dah gua kawan ngan dia. amat lama.
family dia pun kenal ngan gua.

ade la 1 tahun dekat2 nak SPM dlu.
mengenangkan kami nak spm,
Allah bagi rezeki lebih kat family dia.
dia & family dia dapat gi Umrah.
Syukur Alhamdulilah..

gua tumpang gembira gak sebab member gua dapat berdoa kat depan Kaa'bah.
bisik hati gua masa tu 
"kan best kalau gua dapat pegi Umrah jugak bleh berdoa dapat cemerlang SPM"
orang kata doa depan Ka'bah ni senang makbul.
tapi xmengapalah.. Allah maha mendengar doa hamba-hamba Nya..
doa kat mana-mana pun Allah dengar juga kan.

December 9, 2011

Tahi misteri

sebagai mahasiswa urban, gua lebih gemar tinggal di rumah sewa dari hostel.
gua menyewa bersama 5 student UMT yg lain. 2daripadanya housemate baru masuk sem 3 ini. dan tidak ketinggalan di rumah ini
ada pet, ye kawan2 gua ade bela binatang.
sebelum ni xde pet-pet ni. tiba2 je sem ni diorang nak membela..

gua? gua xminat bela-bela ni. dari gua bela binatang gua lagi sangup bela hantu raya.
at least bleh buat gua kaya.
tapi itu syirik. gua xbuat.

pet yg ade kat rumah gua ni adelah 4 ekor Udang galah.
5 ekor ikan ape tah.. dan 4 ekor ikan laga.
tak ketinggalan 2 ekor kucing perumahan yg slalu gua sepak terajang akibat naik atas
bumbung kereta gua sehingga ade kesan tapak kaki.

ye kucing2 ni amat takut pada gua. sebab bile gua nampak je dalam rumah. gua rembat dgn penyapu.
gua bukan seksa kucing, gua gertak je..(pukul lantai)

so kebiasaanya ketika gua ade dirumah, kucing2 ni pasti takde.
so ditingkat atas pasti tiada kucing.

angkara ke-busy-an sepanjang hari, biasanya gua balik kol 2pagi.
seperti biasa sebelum tido gua akan mempersiapkan diri.

masuk bilik.
bukak baju.
pakai kain pelekat.
masuk toilet.
buang air kecil.
basuh kaki.
basuh muka.
masuk bilik
tutup lampu.
fesbuk update
tido.

itu la rutin seharian sebagai mahasiswa urban di terengganu yg x Urban ni.
dan setiap pagi selepas makanan yg semalaman telah di proses,
gua akan melakukan proses defecation, kerana proses penghadaman gua amat baik sekali.

pagi ini gua bangun pagi.
walaupun jumaat cuti. gua bangun pagi sebab ade test kimia di dewan kuliah menanti.
gua tak terus ke tandas tuk mandi. sebaliknya gua baca nota terlebih dahulu melambangkan
MAHASISWA cemerlang.

dlm stgh jam gua study, tibe2 gua sakit perut (bagaikan rutin harian dalam jadual gua kena defecation)
jadi tanpa membuang masa, gua menuju ke toilet.
Alangkah terkejutnya... YA GUA AMAT TERKEJUT.
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...