June 29, 2011

Koma

[ , ]

Klepuk-Klepuk Nyah (KKN)

Klepuk-Klepuk Nyah. (KKN)-

hampir stiap malam gua lepak kedai mamak, minum teh-o-ais dgn member gua. gua rase diri gua xproduktif langsung. gua rase gua patut buat something yg lebih Rage, lbeh UMpH.. lebih Cool..lbeh produktif..
so gua tibe2 bercadang la nak tulis 1 buku bertajuk. tajuk ni topik perbualan hangat gua ngan member2 gua skang.

Klepuk-Klepuk Nyah.


word Klepuk-Klepuk nyah ni dipopularkan oleh Chu Zi Na (perghh stylo kan name dia) hahah.. (bukan name sbenar).

Mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka zimbabwe, Klepuk-Klepuk Nyah (KKN)ni merujuk kepade golongan LELAKI nampak cam Keras, tapi ade sikit retak pade urat kejantanan dia, sehingakan, tubuh lelaki ini x sasa, tapi patah liuk sana sini.. golongan ini BUKAN GOLONGAN MAK NYAH. mereka lebih kepada golongan yg KERAS SIKIT dari Sutun. 


KKN ni bukan gay, tapi kira cam lelaki lebut, yg xbrape nak lembut. tapi still xcukup jantan. kira ade 50%-normal 50%-gay la perangai diorang. kira jenis yg ngumpat2 citer tu ini style makcik2 ngan member2 perempuan. pastu kalau kita tengok cam de something wrong je kat dia.

Gua nak tulis buku kelepuk ni, BUKAN SEBAB GUA NAK JUDGE peribadi kehidupan golongan ini. gua cuma nak mengetengahkan dan memberitahu golongan ni agar kita same2 memahami diorang.

huh cukup pasal KKN ni, kalau gua citer panjang2 lu orang xbli plak nanti buku gua ngan member2 gua.
OK perancangan awal gua, buku ni ditulis oleh 3org mahasiswa universiti. iaitu member2 gua gak la.
sorang dari UMS-wakil perspektif sabah srawak, sorang dari UiTM S.alam, wakin pantai barat. dan gua UMT wakil pantai timur.

buku ni gua rase xtulis byk pun, 100m/s je, harge maybe rm6 lebeyh.. murah beb.. gua pasti menarik. kalau cepat siap maybe hujung tahun ni dah leh jual. gua jual pakai on9. n kat University jer. gua pasti urat kentut lu orang putus sebab terlampau byk gelak. itu gua pasti. pasti syok oohh.

ok ni pic gua gi waterfall sg gabai ahad lepas,
try tengok BROTHER BAJU KUNING tu, ape dia buat kat awek dia
HA HA HA damnnnn!!

June 14, 2011

bukan riak, tapi nak bagi tau..

Ramai member gua tanye: "Paan, cuti ni kau buat pe?"
gua dah insaf nak bagi jawapan tipu serta dosa: "Gua dok umah je, ade keje skit, jaga adik tolong mak masak"
gua xnak tanggung dosa menipu lagi, semata-mata merendah diri.



So gua harap lu orang bleh tafsir kan ape aktiviti gua sepanjang cuti ni.
perghhh blagak gile mamat ni. sukati lu orang la lu orang nak cakap pe. Gua nak story pe gua buat cuti ni, ni gua nak kasi reminder: ni BLOG GUA, ikutSUKAguaLa nak tulis pe kan...

baru2 ni gua balik cuti sem, tibe2 Ayah GUA BAGI GUA DUIT, beliau kate ni hadiah gua dapat masuk universiti dan pelaburan yg gua join venture ngan ayah gua. dan ni kira payback hadiah2 birthday gua yg gua xpernah dapat sejak gua berumur 12tahun hingga skang 21.

gaya brother MLM Score A, tapi gua Xjoin skor A

 gua SYUKUR kepada ALLAH sebab bagi gua rezeki yg sangat banyak cuti sem ni. So gua tunai kan azam gua tahun ni, gua nak beli keta baru. pe lagi gua mintak tlg bapak gua, gua nak beli asset  mase depan gua, so gua beli menatang ni atas nama gua.

nama benda ni: The Black Alchemists
baru je sampai showroom Honda, belom daftar JPJ lagi
impian gua "menjadi realiti" perghh cam dialog akedemi fantasia la plak kan... gua harap dengan The Black Alchemists ni akan membuatkan gua LEBIH RAJIN pegi ke kuliah sem depan nanti.

The Black Alchemists:
Honda City 1.5 E
D.O.B: 23 May 2011


so next pe gua buat? hari ke3 dapat Black Alchemists gua drive running gi Malacca ngan @nazlan Eqwan & @ Syazrin Chu, Vacation 3 hari 2 malam kat Bandar Hilir.

so lepas guna kena la cuci kan.. haahh ni pic The Black Alchemist lepas seminggu gua cuci, siap pasang tinted lagi before gi Malacca.
no Plate gua sorok atas faktor KESELAMATAN

bagi gua kalau kita nak sesuatu tu, kita kena pupuk cita2, tanamkan azam dan trus berusaha. so cita2 gua seterusnya adalah.. dalam masa 20tahun lagi, gua nak ade 1 biji kapal besar cam ni. so mulai sekarang gua kena lancar strategi masa depan gua cam ne gua nak capai target gua ni melalui peluang dan ilmu yang ada.

ni pic gua gi Malacca
gua nak kapal besar ni. kira ngam la kan??

lu orang jangan tuduh gua kaya. Tak gua biase2 je.. dengan usaha gigih gua join pelaburan ngan ayah gua, gua dapat beli The Black Alchemists.

p/s: gua harap lu orang terus berusaha mencapai cita2 masing2

June 10, 2011

KALAU GUA

bile gua kenang balik time mule2 gua berbloging ni gua tertanya-tanya


kalau......
.......gua x online tiap2 hari sem lepas, brape kali gua bukak blog gua?
.......gua x active blog ni balik sem lepas, ape agaknye gua buat?
.......gua x join club blogger UMT brape banyak masa gua layan FB dapat dijimatkan?
.......gua x mencarut-carut dalam blog gua, brape banyak dosa dapat gua elakan?
.......gua x  tulis entry blog 2-3jam 1 entry, brape lame masa gua dapat save kan?
......gua x buang masa bloging 5jam sehari brape banyak note gua boleh hafalkan?
......gua x lengah2 baca note, brape banyak tutorial gua berjaya habiskan?
......gua x terjebak dalam dunia bloging ini, brape banyak % pointer gua berjaya ditingkatkan?
......gua x tulis entry ni, bila diri sendiri gua nak disedarkan?
......gua TUTUP blog ni, or ABANDON blog ni sampai berkulat, siapa yang akan beri gua sokongan? dan siapa yg beri gua tentangan?

TOLONG JELASKAN 
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...