February 8, 2011

imajinasi TERLAMPAU seorang pelajar Universiti Malaysia Terengganu (U empty)



rutin sepertia biasa bila gua bangun jer dari tido, mandi2, siap2 ready nak ke kelas. Roomate gua @azrin dengan senang hati dah masakan chezyburger daging kesukaan aku, kelas pukul 8, aku tgk jam, awal lagi baru pukul 6.30pg..

"rajin jugak ye dia masakan breakfirst hari2 untuk gua" bisik gua dlm hati.
pic ni hiasan dari google, pic sebenar gua xmandi lg, so sorry
.
sambil makan hidangan chezy burger daging tu, irama nasyid berkumandang dicorong2 speaker henfon gua,.. wahh awek gua call.. gua dgn control suara machonye jawap:

"Walaikum salam sayang,abg sihat. ohh sayang dah sampai kat kuliah? nape awal sangat? ohh tengah siapkan asignment abg.. ok bye.. luv u" terukir senyum di bibir gua..

i on the way nak sampai dah kat DSJ ni


lepas je aku jawap fon call tu, housemate gua @azlan bagi tau gua, time table kelas gua:

"Bro, lu ade kelas kol 8ni, than ade meeting kol 10pg.. jgn lupe lunch dengan awek lu kol 1tgh hari, kat restoren BB SEAFOOD"

"Ok" balas gua pendek.

gua nak blah dah.. tie yg gua pakai pun dah smart dah.. ohh stokin blom pakai.. skali lg housemate gua @azmil:

"takpe fahaan, bia aku pakaikan.., fahaan nak pakai stokin warna pe, biru ke pink"

"biru"

"ok dah siap, kasut pulak? formal or casual?"

"formal please"

done.. gua dah siap complete.. skang gua menuju masuk kedalam kreta.. gua dengan independentnye bukak pintut sendiri.. gua masuk dalam kereta Honda Civic Hybrid gua. mesra alam... gua duduk belakang tibe2 tedengar suara asing..

"Paan, driver lu cuti sakit.. takpe bia gua hantarkan"

oh.. housemate gua @billy rupanya. bagus.. rajin gak ye dia tolong hantar.

"Ok" gua balas pendek.

kereta tu pun memecut laju dengan pengunaan minyak dan pengeluaran carbon yg sedikit.. MESRA ALAM beb. dalam kereta gua diiringi dengan music jazz nyanyian Shiela Majid, sambil gua membaca Utusan Malaysia digital dalam Ipad buruk gua. maaflah.. gua dah lame beli Ipad, tggu rosak baru tukar.



shiela majid dlm bayangan gua
10min lepas tu gua selamat sampai di kawasan universiti gua UMT. kereta gua masuk dengan pelahan.. pak guard yg jaga kat pagar utama, memberi tabik hormat pada gua dan dekan2 yg sama2 masuk dengan gua kedalam kawasan universiti.

"Bagus guard UMT ni, rajin, uniform bersih.. trafik universiti pun clear.." puji gua

2min lepas tu gua selamat sampai di FST, harini lain skit.. gua tak disambut dengan karpet merah, gua disambut dengan senyuman mesra kawan-kawan seKampus. member2 sekelas gua menghulurkan tangan ingin salam.. gua plak melayan mesra bagaikan adik-beradik. gua sampai agak awal 7.45pg, kelas gua dekat DSJ. sebelum masuk DSJ, gua sempat memberi signature kepada rakan2 gua yg kagum dengan penampilan gua yg biasa2 ni.. gua bukan la kacak sgt pun.. tapi kacak lebih skit dari Tom Cruse je.
sememangnye gua lagi kacak dari dia

ohh pukul 8, gua bergegas masuk dalam kelas. dalam kelas, awek gua dah readykan seat sofa gua kat tgh2 dewan kuliah DSJ tu.. opss selesa.. gua pun study dengan penuh kusyuk.. Lecturer gua harini mengajar tentang ALCOHOL.. tepat jer pukul 10pg. gua ade meeting, gua tekan BUZZER..

TEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTT!!!!

 tanda berhenti. lecturer gua, lekas2 menutup majlis kuliah dengan tasbih kifaroh dan suratul As..

gua pun cepat keluar dari kuliah sambil mengucapkan terima kasih pada lecturer. pada gua, lecturer kita wajib hargai dan hormat, kerna mereka yg mengajar dan mendidik kita. gua rase penat sangat lepas study tadi. gua rase penat, so gua call awek gua, suruh dia batalkan meeting dengan dekan FST, bagi alasan gua selesema.

so gua pun balik la... kali ni @billy housemate gua dah tggu kat parking dekan. gua naik dan terus balik rumah.. sampai rumah, gua pakai kain pelekat dan sambung tulis blog ni..... OPSS!! dah pukul 1.20pm, awek gua dah tggu kat.. restoren BB SEAFOOD. gua terpakse pegi dulu.. jangan lupa bace tau


rakaman CCTV awek gua tgh tggu gua kt BB SEAFOOD

7 comments:

Anonymous said...

sesungguhnya ini amat....

miemen said...

hah!!!!!memang melampau...tp x slaah angan2...moga satu hari nnt angan2 ko jd kenyataan...hehehe

shAzwAni sAmAn said...

hahahahaha :)

Ili Shazana Hanafi said...

cite dusta hahahaha

devilyus said...

doa miemen termakbul..
1 impian gua terlaksana..
@azrin masakan gua burger daging tadi...
tanpa disedari.. keh keh keh..

next impian: biru ke pink?

syud said...
This comment has been removed by the author.
syud said...

ahaha(n_<!
bhgie nye imgne..
hahaha..

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...