December 31, 2012

2012 gua

Gua xtau dari mane gua nak mulakan.. kalau ikut kelender, gua kena start cerita dari January. tapi klw gua mule dri january, kompem korang rase xbest ibarat pakai spander terbalik. xbetul kedudukannya.

mcm biasa 2012 ni ade sedap dan ade palatnye hidup ini. ade best ade xbest. ade sedih ade gembira ade happy ade celaka. well, life must go on. dan aku berjaya Survive sepanjang thn 2012.

xsah cerita pasal akhir tahun kalau x cerita pasal azam kan? btol x? sbenarnya gua ingat2 lupe azam gua thn 2012, tapi klw xsalah gua, gua nak kurus (azam lama yg diforward setiap tahun- recycle azam org kate).

tapi gua rase sepanjang tahun ni gua memang ade perubahan
yg pertama:

Saiz. xbnyk skit la..

ni gua di awal tahun
gua dgn nadya, awal tahun

ni plak gua di akhir tahun

ni gua di akhir tahun (ade beza skit kan?)
ok kita compare lg, ni gua dgn kawan2 gua tgh karoke,





ni pic ke 2 untuk dibandingkan


amacam? ade beza kan.. haha (gua dgn member gua hari raya haji)
gua diet atas cabaran minah kat atas ni suh gua xmakan nasi. so genap hari ini 31/12/2012, 8 bulan gua xmakan nasi.

ku ingatkan panas sepanjang hari rupanya hujan menjelang petang.
sekadar gambar hiasan
sepanjang tahun ni, gua ade temui cinta, tapi cinta gua tak kesampaian. ahh apakah daya, dah jodoh tiada. tapi kenangan dulu xkan ku lupa. buat apa membenci apa yg kita pernah sayang bukan?




ohh sudah cukup.. cukup sudah cerita pasal cinta, mari cerita mengenai pencapai gua tahun ni.
tahun ni gua jadi senior, FINAL YEAR. tapi itu tak menghalang gua untuk mencapai dan mengejar cita2 gua untuk jadi scientist & innovator.

so.. gua join pertandingan My Inovasi 2012 

Rm5000 beb!! gua juara no 1 peringkat zon timur  beb

kejayaan peringkat zone
kejayaan gua xterhenti disini je.. Gua berjuang ke peringkat National. dan ini hasilnya:



Top 10 malaysia beb. Top 10 Malaysia pic [gua di tengah]

Alhamdulilah, gua berjaya dapat tempat ke 6, jadi top 10 inovator malaysia. berkat doa mak ayah dan sokongan kawan2, gua dah berjaya, dan akan terus berusaha untuk lebih berjaya di jalan yg diredhai Allah s.w.t.

oh ini pic gua dlm Layar opera [sblom gua diet]
lame gua xjoin balik sbb gua busy buat FYP. di saat gua tulis entry blog ni gua tgh final exam dan hujan tgh lebat kat luar sbenarnye.. apelah nasib, final exam time2 syok gini.

so lastly azam gua 2013 adalah:

Gua berazam nak siapkan thesis fyp, jadi innovator muda berjaya dan jadi insan yang beramal soleh.

so cerita banyak pun xguna, gua tulis ni bukan nak bagi lu orang baca sgt, just jadi ibarat diary kesimpulan 2012 gua je. gua tau entry ni boring, tapi ade gua kisah?? blog gua, Ikut Suka Gua La!!
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Citer hot top 5

Benda Best yg lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...